Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bruce je vážně kabrňák. Když jsem ho uviděl na začátku, že vypadá jak houmlesák vykouzlilo to na mé tváři úsměv, protože tahle jsem si ho ani ve snu nedokázal představit...Jakmile však navoskuje holou lebku a pustí se do akce – očekával jsem další parádní jízdu, ale on tu tentokrát držel nohu tak „napůl plynu“. Film jako celek dost hapruje a nejvíc to odnesla atmosféra. Místy to mělo slušné grády, ale nešlo přehlédnout některé nudnější pasáže. Navíc i já patřím k těm, kterým se první polovina líbila víc, jak ta druhá. Na druhou stranu finální řádění psychopata Marse (Ben Foster) a jeho ohnivá show – no prostě krása. Viděl jsem už ovšem dost lepších filmů s mým oblíbeným akčním hrdinou, takže zůstanu u průměrného hodnocení. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Solidni hra na poldy a na rukojmi. Bruce Willis ve skvele forme. Velmi povedena hudba. Typicky hi-tech baracek a mechanicke uzamceni ala Fincherova Panic Room. Banda amaterskych vytrzniku, vcetne hlavniho psychopata, ktery vypadal 1:1 jako Trent Reznor za mlada, vcetne chovani a finalniho "Burn" motivu. Vizualne pekne zabery a vubec celkove dobre odvedena reziserska prace. Na druhe strane pomerne dost stupidni scenar. Story, ktera zde uz vazne byla milionkrat. Sceny, postavy, dialogy, vsechno neskutecne predvidatelne. Vybornou prvni pulku vystridala mdla a nudou zavanejici druha cast. 6/10 ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Die hard 4 ? S trochou nadsázky zase až tak daleko od pravdy nebudu. Mladý drzý Francouz Florent Emilio Siri se své první hollywoodské nabídky chopil velmi pevně a stvořil vizuálně namakanou podívanou, která obsahově lehce připomene už vzpomínaný pilíř akčního žánru, až na to, že je asi o dvě třídy temnější. Novátorská velkolepost Johna McTiernana a mladická progresivnost Rennyho Harlina se potkávají v jedinečném mixu, ve kterém Siri skládá svůj nehynoucí obdiv k žánru noir filmů, což nejlépe dokládají nejoriginálnější titulky od Panic room. A právě z tohoto Fincherova díla si scénář půjčil taktéž hodně, jenomže vzlykat zde nad (chvílemi) přehnanou inspirací v jiných dílech nemá smysl. Místo toho ať zde stojí uznalá pochvala pro skvěle vybudovanou dusnou atmosféru, opulentní, ale ne samoúčelnou, akci, uměřeně hrající herce, z nichž nejvíc nakonec překvapí samotný Bruce Willis, který připomene Johna McLanena každým coulem, jenom ty hlášky možná někomu budou chybět. Jako další kámen do základny svého žánru Hostage asi nezapadne (na to je jich tam už příliš), ale jako pocta je více než důstojná. Jen tak dál pane režisére ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis trochu jinak; a tak trochu furt stejně!! Počáteční vysoká úroveň hodně naráží na viditelné trhlinky, solidní atmosférické drama se přelije do nezáživných vod. To bylo tak – unavený bývalý policejní vyjednavač Jeff Talley se po nevydařeném klábosení po telefonu (výsledkem tři mrtví) odporoučel na klidné městečko, aby se tu dožil důchodu. Jenže do honosného sídla podezřele majetného účetního se tu vloupají tři mladíci a všechno nabere nečekané obrátky!! Takže, co potěší: Samotný (stále ten starý dobrý) Willis, jeho počáteční stylový plnovous, úchvatné titulky, stylizovaný požár.. Co nepotěší: Zbytek!! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je zpátky tam, kde ho mám rád. Sice zase nasazuje krk kvůli vlastní rodině, ale není to na Vánoce. Po standardním prologu a úvodu se rozehrává docela slušná zápletka, ve které mají zlí hoši dost problémů sami se sebou a netuší, že jsou ve větším průšvihu, než si dovedou představit. Florent Siri tuhle podívanou dokázal vizuálně pořádně nadupat, Alexandre Desplat mu vydatně pomáhá dobrou hudbou a pokuď nemáte nějaký problém s Willisem, mohlo by se vám to líbit jako mně. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Willis (Jeff Talley) prohlásil, že jeho dcera Rumer (Amanda Talley) nezískala roli protekcí, ale musela poctivě projít castingem. (Nikitera)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama