Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

RHK 

všechny recenze uživatele

"Mohlo to být horši, nebylo to špatne. Pěkne, fajne a pěkne." S Brucem Willisem to ani tentokrát neseklo, ačkoli měl opět docela na mále. l v roli poldy, zachraňujícího z opevněného domu rukojmí a zároveň zachraňujícího vlastní rodinu, je cítit jeho charakteristický šarm. Trochu chybí filmařská originalita tohoto akčního thrilleru, inspirace Smrtonosnou pastí 1 a 2, nebo Úkrytem (a desítkami méně známých filmů) je zřetelná. Trailer: http://www.csfd.cz/film/77042-rukojmi-hostage/videa/ ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Čakať od Rukojemníka originalitu je asi hodne zlý nápad, téma "polícia vs. únoscovia" je čo do nápadov a inovácií už maximálne vyčerpaná, čo vonkoncom dokazuje aj scenár samotného Rukojemníka. Klišé strieda klišé, dobre známa situácia druhú... Stav zachraňujú ako môžu pomerne dobrí herci - Bruce Willis odvádza svoj vysoký "policajný" štandard (ale nemôžem si pomôcť, ja mám radšej jeho cynických hláškarov a la Posledný skaut, Die Hard trilogy, Piaty element atď.), ale skôr by som vyzdvihol Bena Fostera, ktorý zvláda svojho úchylného psychopata s ľahkosťou, až z toho behá mráz po chrbte. Ale skutočnou devízou filmu je práca Florenta Emilia Siri, ktorý dokázal vytvoriť veľmi dobrú atmosféru, takže sa film aj napriek vlažnému scenáru dá prežívať s napätím. Výborne pomáha aj hudba, ktorá je väčšinou výrazná a atmosférická, i keď miestami to skladateľ trochu prehnal a pôsobí máličko rušivo. Takže v globále mi z toho vychádza mierny nadpriemer, t.j. 6/10. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis jako zlomený polda v extra šikovné režii? Ano! Dusivá atmosféra, výborné výkony, úžasná kamera - a bohužel i tápající scénář, vždycky o jednu zbytečnou odbočku či komplikaci bohatší, než by bylo vhodné. Sirimu bych svého času svěřil prakticky cokoliv a ještě dlouhé roky po zhlédnutí Hostage mě tuze mrzí, že se v Hollywoodu nezabydlel a přihrává už jenom ze své domácí Francie. S přímočařejšími scénáři mohl dokázat leccos. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Už jen za to odporné klišé s překonáváním hrdinova traumatu a rozpadající se rodinou, kvůli kterému se Bruce celou dobu tváří jako že se každou chvíli rozbrečí, bych tvůrce nakopal do prdele. Efektní titulky a kamera, velmi průměrný scénář, jediná větší akční scéna. Bída. Ale líbilo se mi, jak to hajzlík Bena Fostera v závěru pěkně rozsekl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rukojemník je zvláštny film, ktorý originálne kombinuje akčný triler so straumatizovaným policajtom (výborný Bruce Willis) s pôsobivou drámou o rukojemníkoch (a k tomu mafiánskou zápletka). Výsledkom je svieži, pôsobivý, akčný i nečakane mrazivý psychologický triler plný prekvapení, snímka zmáčaná krvou, potom, slzami, zúfalstvom a hnevom. Také Výkupné s Úkrytom. Nečakane vierohodné city! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl natočen v Los Angeles a v oblasti Malibu. (Terva)
  • Slovo "fuck" je ve flimu použito 89krát. (jonyyy)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama