Reklama

Reklama

My z Kačerova

(seriál)
  • Česko Kačeří příběhy (více)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrají:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Tress MacNeille, Kathleen Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(100)

Strýček Skrblík a jeho tři synovci, Dulík, Bubík a Kulík. Kdo by neznal tyto kačery z Kačerova? Když Skrblík, lakomý milionář sídlící v honosné vile, zrovna nestřeží své peníze před zákeřnými Rafany, vydává se na výpravy za dalším bohatstvím. A jeho malí synovci mu v tom pomáhají po boku Rampy McKváka. Proti nim ale stojí dva silní protivníci, Magika von Čáry a kačer Hamoun. Jejich výpravy ale vždy dopadnou dobře a doma na ně už čeká paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. (Zoiberg)

(více)

Recenze (610)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Krom časopisu Leo jedna z nejmilejších věcí, kterou mi jako capartovi přinesla revoluce. Fakt vybroušené postavičky. I kdyby jste mě vzbudili o půlnoci uprostřed spontánní poluce tak vám je všechny vyjmenuju, a to o čemsi svědčí. Paní Čvachtová ..tomu říkám panečku řádné příjmení pro smyslnou paňmámu. Sluha Johann by stoicky přešel i vlastní znásilnění. Strýček Skrblík mě zase naučil nemít rád lidi, co říkají penězům penízky. Rampa McKvák bavil vydatně svou zkázonosnou pilotáží, stejně jako lehkou vrozenou retardací, Ňouma pak těžkou. Roztomiláci Kulík, Dulík, Bubík i Kačka měli kukadla přes celou hlavu, asi jako Honza Nedvěd zuby. Mělo to šťávu (teď nemyslím jen paní Čvachtovou) i drajv. A víte vůbec proč má kachna plochej zobák? 90% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál všech dob, u kterého jsem strávil nejlepší chvíle dětství. Se Skrblíkem, Rafany, Magikou von Čáry, synovci, nezapomenutelnou znělkou a legendárním (a nepřekonaným) původním dabingem. Je škoda, že o to byli děti jen o pár let mladší, než já, ochuzeni. Zastesklo se mi, a tak jsem nedávno začal koukat úplně od začátku. A stále mě to baví. Prostě nestárnoucí, nadčasová legenda u které zamrzí snad jen málo prostoru pro Donalda. 100% - a ještě víc... To nejlepší z dětství. ()

Reklama

ranp 

všechny recenze uživatele

Imho určitě nejlepší seriál z Disneyho dílny. Svým způsobem jsem na tomhle seriálu vyrůstal. Poprvý jsem to zaznamenal v televizi roku 90 nebo 91, kdy mi to máma přečetla v programu. Těžko říct, kdo by byl mým oblíbeným hrdinou tohoto seriálu, jestli Rampa, Rafani nebo strýček Skrblík.. No svým způsobem asi všichni :-) ()

chamba 

všechny recenze uživatele

Najkrajší kreslený seriál, ktorý predbehol svoju dobu. Niektoré myšlienky a hlášky káčerov som pochopil až v nedávnej dobe :))) ako napríklad výrok starého McTátu: "Nemusíš byt pilnejší ale chytrejší" :D:D. Škoda len, že v slovenčine je tento seriál skoro nemožné zohnať, aby som ho uchoval pre budúce generácie... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jedním z nejpříjemnějších důsledků Sametové revoluce bylo to, že mě a moje vrstevníky tenhle seriál při své české premiéře zastihl ještě jako malé děti, které seděly v neděli večer doma u často ještě černobílých televizí a slintaly nad každým dalším dílem kačerů. Dokonalé, dokonce natolik, že jsem chtěla mít růžové šatičky a růžovou mašli ve vlasech. Jediné růžové oblečení, které jsem kdy chtěla, Kačko. Že se jedna ze zastávek pražského metra jmenuje Kačerov považuji za poklonu všem z Kačerova. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (27)

  • Online magazín IGN v lednu 2009 seriál zařadil na 18. místo v žebříčku "100 nejlepších animovaných televizních seriálů". (HappySmile)
  • Flintheart Glomgold je v seriálu vyobrazen jako Skot, zatímco v původním komiksu je Afričan. (HappySmile)
  • V epizóde je zobrazený Držgrošov satelit poháňaný vrtuľami ako helikoptéra. Takýto pohon však môže fungovať len nízko v atmosfére. Už vo výške niekoľko kilometrov je vzduch natoľko riedky, že tu helikoptéry nemôžu lietať. Vo vrchných vrstvách atmosféry alebo dokonca v otvorenom vesmíre by sa takto satelit nemal šancu udržať. (ČSFD)

Související novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (více)

Reklama

Reklama