Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomu poviem že poriadna hororová poviedkáreň. Bavili všetky poviedky, aj tá prvá s tou chobotnicou v stene. Páčilo sa mi, ako to celé do seba v závere zapadlo a ako sa celý príbeh rozmotal. Dokonca aj na taký malý twistík došlo. A Clancy Brown bol parádny, sa našiel v tomto. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora byl poslední hororový počin ve formátu antologie, který jsem viděl. A byl jsem pořádně zklamaný. Nebylo to podle mého gusta. Kdežto tady....tady jsem od prvních pár minut vnímal, že jsem s tvůrci naladěn na stejnou notu. Je to chytré, potměšile rozverné, nebere se to vážně, ale zároveň je to pořád hororovité. Zprvu spíš fantaskním způsobem, ale ve třetím příběhu se dost přitvrdí. Forma jakou jsou příběhy prezentovány, postava Darka i Sam....bavilo mě to. Dokonce i ten twist byl vcelku povedený. Když nebudete čekat temný horor a la Flanagan, nejspíš zklamaní nebudete. Za první půli 4* čisté, za druhou poctivé 3*, celkem pak lepší 3*. PS: Že jde o dvojitý Spindellův debut, by mě ani chvilku nenapadlo. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hororová antologie s podmanivou výpravou! Clancy Brown si střihl velmi charismatického vypravěče ze staré školy, který jako by z oka vypadl Angusu Scrimmovi ze série Phantasm. Líbila se mi ta sebeuvědomělost, kdy postavy rámcového příběhu průběžně komentují vyprávěné historky a vypichují nedostatky a pochybnosti, které by mohly napadnout i diváka. Zároveň potěší, že všechny povídky jsou různými detaily provázané, ale hlavně že jsou všechny konzistentní a stejnou měrou zajímavé. Jen ten rámcový příběh je na konci už poněkud přitažený za vlasy a finální zvrat tam tlačí až moc na sílu, nejde ale o nic, co by podkopalo celkově pozitivní dojem z celého snímku, který je velmi solidním povídkovým hororem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý pôsobí, ako by sa do dnešnej doby dostal strojom času. Povedzme že z tých milovaných osemdesiatok. Ani sa mi nechce veriť, že takáto atmosféra sa podarila dosiahnuť súčasným tvorcom, čo je rozhodne veľké plus. Jednotlivé epizódky sú tvorené tak, aby si každý vybral "tú svoju", zároveň ale tvoria pevný celok. Tematizujú sa tu niektoré klišé, ako predvídateľnosť, takže ak vám tak niektorá z nich bude pripadať, podobne to okomentuje aj hlavná ženská postava a dokonca sa postavy bavia aj o ich myšlienkach. Záverečný príbeh prináša dôležitý a celkom prekvapivý zvrat. Po ňom ale film akoby nechcel skončiť a pripravuje ďalšie a ďalšie zvraty. Na druhú stranu ale aj vďaka záveru si lepšie uvedomíme, o aké retro ide. Pre mňa veľmi príjemné hororové prekvapenie, ktoré vystraší aj bez ľakačiek, aspoň vidno, že tie sú väčšinou len barlami pre menej schopných hororových režisérov. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vôbec nechapem ako sa mohlo stáť, že som takúto skvelú antológiu prehliadol. A to som sa o nej dozvedel celkom náhodou. Už dlhšiu dobu nepozerám hodnotenia svojich oblubencov, ale teraz mi niečo hovorilo, že skús a tak som skúsil a došiel som na hodnotenie i komentár PetrPana a hned ako to bolo možne, tak som si ju pozrel. A i keď som videl veľa antológií, tak táto ma ohromila hned od začiatku až do konca. A bolo jedno či poviedka mala pár minút alebo oveľa viac, každá mala aj originalitu aj osobitý prístup. Potom prišla pointa, tak skvelá, že som bol prekvapený, ako to celé do seba zapadlo. Nielen poviedky, ale i celkový zvrat boli bravúrne. Kašlem na to, že sem-tam sa mi triky až tak nepozdávali., ale ako celok je viac než slušný. Chcel som dať silne 4*, ale keď som porozmýšľal, že poslednému poviedkovému filmu, ktorému som dal 5* bol The House That Dripped Blood, a tento má vážne očaril svojim svojským prístupom i zaujímavým prevedením poviedok, tak nemôžem inač, ako zopakovať niečo, čo sa u mna až tak nevidí(ani nenosí). Určite chcem viac takýchto skvelých antológií. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno