Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (92)

tron 

všechny recenze uživatele

„Diabol sa skrýva v detailoch.“ Hororové poviedkové filmy nemám príliš v láske, ale zas ak aj nejaký príbeh človeka nebaví, spravidla nasledujúci to napraví, čiže je veľká šanca, že sa vám to ako celok bude páčiť a neskončí to fiaskom. Sympatickým bonusom je tu miláčik Clancy Brown, ktorý jednotlivé príbehy prepája. Nie je to žiadne veľdielo, ale v rámci žánru príjemný a pohodový štandard. Svoje robí pochopiteľne i prostredie márnice resp. pohrebného ústavu. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Upečené deti v rúre mám rada aj ja. Hlavne s cesnakom a na rasci. Niekoľko navzájom nesúvisiacich príbehov, niektoré úplne debilné (ale poslucháčka to aj povedala, a rozprávač uznal, čo vlastne bolo tým pádom ok). Pre mňa nebol strašidelný nijaký, ale myslím, že čo sa hororových prvkov týka, tak gradovali. Trochu stupídne a nadnesené, ale no a čo? Ale koniec ma celkom prekvapil. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nepočítám-li nedávno zhlédnutý Necronomicon, moc hororových či mysterozních antologií jsem v poslední době neviděl a po The Mortuary Collection mám chuť oprášit dávno viděné či objevit něco nového. Krátké a skvěle vypointované příběhy prostě mají své kouzlo a v této "kolekci z márnice" se všechno povedlo prakticky na jedničku. Od skvělé volby vypravěče v podobě Clancy Browna, přes gotickou atmosféru jeho sídla až po výše zmíněné pointy, které jsou-li povedené, dokážou i jinak fádnější filmovou povídku pozvednout do jiných pater kvality. Pestrá paleta témat od Cthulhu páně Lovecrafta, syrovějšího Schwarzeneggerova Juniora, blízká setkání s ataxií či chůva k pohledání a všudypřítomný černý humor. Celou dobu jsem čekal, odkud na mě vyskočí Strážce krypty se svým ďábelským smíchem. Velmi příjemné hororové pokoukání. Pět černých rakví v krematoriu se otřásá... ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Pocta starým Tales from the Crypt a 80. hororům jako Phantasm? Dost pravděpodobně. Vše v Mortuary je výtečné - povídky, charaktery, herci, režie, i to, že svět není stvořen z atomů, ale příběhů. Jenže jsem zjistil, že horory mám radši "vážnější" a celistvé, kdy nejsem rušen přechody mezi stories, neb z podobného konceptu mám pak dojem 'hororu pro zábavu'. To ale absolutně neznamená, že bych si nedal pokračování, neb TMC je bezpochyby povedené a Spindell muž na pravém místě. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době výborná, zábavná a celkem krvavá antologie, kde se každý příběh vyznačuje krásným poselstvím a hlavně poctivým vyprávěcím drivem. První příběh je jen taková předehra o tom, že kdo strká nos kam nemá, čeká ho trest. Druhá povídka o chlapci, který záměrně nepoužije ochranu, byla z celého segmentu nejpovedenější a co si budeme povídat, také neoriginálnější. Takže si zapište za uši, že bez kondomu do ženy nelez, nebo něco vyleze z tebe. Další příběh o muži, který už nemá sílu se starat o svou nemocnou ženu je příběhově sice podle předpisů, ale natočen velice hravě a výtahová scéna je natočena s grácii. Nakonec hlavní příběh, který vše spojuje má zajímavý twist, který jsem osobně nečekal a je poctou třeba takovému Halloweenu. Plný počet a to bezkonkurenčně. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama