Reklama

Reklama

Univerzální voják: Zpět v akci

  • USA Universal Soldier: The Return (více)
Trailer

Bývalý univerzální voják Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) je nyní především ovdovělým otcem milované dcerky Hilary. Svou profesionální kariéru ovšem nezanedbává a jako technický expert se podílí na přísně tajném vládním projektu, který rozvíjí ideu vraždících strojů k dokonalosti tím, že k řízení bojové jednotky používá supercomputer S.E.T.H. Nečekané problémy se zdánlivě dokonalou technologií nastanou ve chvíli, kdy se kontrolní počítač postaví proti svým lidským tvůrcům a jako osobní stráž použije neporazitelné univerzální vojáky. Zrádný S.E.T.H. tuší, že největší problémy bude mít s ostříleným veteránem Deverauxem a aby ho předem zpacifikoval, organizuje únos jeho dcery. Tím se ale dopouští sebevražedné chyby, protože Luc udělá všechno pro to, aby nemyslícím vrahounům natrhl triko i slezinu, zpacifikoval vzpurný počítač a zachránil Hilary. Akce může začít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ze všech doposud exitujících Univerzálních vojáků jsem právě tento druhý díl viděl až jako poslední, a upřímně musím konstatovat, že se jedná o rozhodně nejslabší díl celé této série. Zde se totiž jedná o totálně béčkovou podívanou, což jsou sice i ostatní díly, ale tady je ona béčkovost zpracována tím nejmizernějším možným způsobem. Laciný, nudný, nezábavný. Zápletka naprosto o hovně, veškeré postavy otravné, nevýrazné, jejich představitelé otřesní, atmosféra nulová, a akce je pak sice opravdu hodně, především tedy té střílecí, ale že by bavila, či by byla zpracována nějak výrazněji, to taky ani náhodou, stereotypně po sobě všichni střílejí jak amatérští partyzáni a prd z toho. „Zpět v akci“ prostě sebou nepřináší vůbec nic pozitivního, kdy zatímco jednička byla zábavná a poměrně nápaditá podívaná, trojka atmosférická a akčně extrémně nabušená a čtyřka totálně masakrální inferno, tady si prostě jen pár filmařských tajtrdlíků uřízlo pořádný kus ostudy. Dvojkou Univerzálního vojáka navíc podle mě začalo nejkritičtější filmové období Jean-Clauda, které skončilo až sebereflexní satirou JCVD, nicméně tento snímek svou kvalitou působí skutečně jako odrazový můstek ke skoku na dno filmové žumpy. Fakt špatný, k ostatním Univerzálním vojákům si tento ani nečuchne. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Teď jsem se podíval na zdejší hodnocení tohoto filmu a docela mě to dost překvapilo. Čekal jsem hodně nízké hodnocení, ale 168. nejhorší film určitě ne (A to jsem vzal na vědomí i to, že na csfd v poslední době panuje divný zvyk dávat hodnocení podle druhých a chovat se jako totální bezhlavá ovce). Z této kategorie a žánru to určitě není zase tak totálně nejhorší film! ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi diametrálně odlišný divák, ale docela se mi to líbilo. Když pominu pár kravin, které musel scénárista "dovyřešit" aby to dávalo smysl, tak jako jednoduší film s tím problém nemám. Po absolvování druhého vojáka se na film strhly zničující recenze a dodnes jsem nepochopil proč. Viděl jsem i napodruhé, pravda má to chyb jak máku, ale existuje dvanáct tuctů horších filmů... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mé 2* jsou tak trochu nadsazené a to v ohledu na daleko horší filmy, které JCVD ještě stačil vyprodukovat. Je opravdu zvráceně zábavné pozorovat belgickou gumu, jak se snaží o herecký projev (né že by zbytek ansáblu nějak výrazně přesahoval Jeanovy možnosti), v tomto je mu hloupý scénář velmi nápomocen - nabízí několik rádoby vtipných situací, které ale v podání Van Damma působí jako kopačka na oko. K tomu si připočtěte jalovou akci a hnusné žluté brýle z teleshopingu univerzálů a dostanete lehce zavánějící produkt s výjimečně otřesnými postavami (křenící se wrestlingář, černoch-kulturista, labilní a otravný ženský element) skrz na skrz celý film. Jak do tohoto mohlo některé studio investovat je mi opravdu s podivem :-) 40% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář je opravdu velmi podprůměrný a dává si pozor, aby náhodou nepřišel s něčím původním, o jeho (ne)návaznosti na jedničku ani nemluvě. Obsazení (s pár čestnými výjimkami) vypadá, že bylo vybíráno s ohledem na to, aby Van Damme byl nejlepším hercem ve filmu. Přestřelka byla stříhaná docela chaoticky a u akčních scén zněla hudba nesmyslně potichu (alespoň ti Megadeth při závěrečných titulcích byli slyšet). Ale ani navzdory tomu všemu netvrdím, že je film tak špatný, jak si zjevně myslí ostatní. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Film s odhadovaným rozpočtem 45 milionů amerických dolarů vydělal v severoamerických kinech jen 10,7 milionu. (NIRO)

Reklama

Reklama