Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (678)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

remake režisérova debutu el mariachi,desperado,je dnes už klasikou která nepotřebuje příliš komentářů,skvělý antonio banderas,steve buscemi,danny trejo a snad nejlepčí tarantinova mini rolička.někteří zvás zde píší že první půle je nadupaná a ta druhá pokulhává,zas tak pravda to není,člověk se u toho baví furt,jen škoda že se rodriguez rozhodl odstranit konečnou přestřelku,to filmu prý v některých kruzích velice ublížilo. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se zdejšími názory, že první polovina je skvělá, ale bohužel také souhlasím s tím, že druhá ztrácí tempo, akci, hlášky, prostě všechno to, co bylo na první části tak bombastické. Moje hodnocení je výsledkem toho, že se bez tohohle typu filmů docela i obejdu, takže ode mě poctivých 70% a pokud milujete střílečky, přidejte si směle 20% navrch a jděte se bavit. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Byl jsem připraven na příběh, který v intru přednesl božácký Steve Buscemi. Jenže pak přišla značně nadlehčená jízda se sexy akcí. Chvíli mi trvalo než jsem se s tím vyrovnal a přeladil na požadovanou vlnu. Ale jakmile dveře do mého pokojíčku rozrazila Salma, bylo vymalováno. Její není jen čtvrtá hvězdička, ale také třetí, druhá a první! Kytarová improvizace nikdy nebyla nádhernější, to vám povím. Ale abych nezapomněl, překvapivě stravitelný pro mě byl i Antonio. O Stevem už řeč byla, Almeidovi sedla role potrefeného šéfa gangu jako prcka na hrnec, a při výstupu Quentina jsem smíchy chcal i já! :-) Desperado vám nic nového nepřinese, ale rovněž nic neukradne. A navíc vás pobaví. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mistrovske dilo Roberta Rodrigueze, kez by se vykaslal na blbosti typu Spy Kids a dal tocil podobne filmy. Se Sin City to nejlepsi, co kdy natocil, i kdyz se v podstate jedna jen o takovej remake / pokracovani puvodniho El Mariachiho. Pribeh je pekelne sviznej a kdyz tempo polevi, tak je to opravdu jen na okamzik. Navic Antonio Banderas a Salma Hayek jsou pekelne vostry. A nesmim zapomenout na skvelyho Steva Buscemiho s jeho peknou historkou a hlavne na nejlepsi scenu filmu - Tarantinovo vtipek a taky na jednoho z nejlepsich zaporaku a zaroven pekne odpornyho Dannyho Treja, ta jeho postava, to je parada. Do toho hraje skvela hudba, spousta prestrelek a male cameo puvodniho El Mariachiho. Nemam co vytknout, tohle nema chybu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Stylová polo-akční podívaná s charismatickým Banderasem, řítícím se za pomstou, v čele. Když Desperado vytasí kolty a vystřílí celý bar padouchů, padají i mnohé seriózní westerny na kolena, tyto, až lehce Woo-ovské, přestřelky jsou skutečně na filmu to nejlepší, neboť dramatická linie je velice triviální, až na pár výjimek předvídatelná a zbytečně dodává sympatickému filmu "splachovací" dojem. Desperado však není nezralým pokusem, při svých nedostatcích namísto do trapnosti raději zabrousí do osvěžujícího černého humoru a parodií žánru, přesto je ale jeho působení z založeno větší části na iracionálních dojmech ala "přirostnutí k srdci", a mě zrovna k srdci nepřirostl. 7/10 ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Natáčení bylo pro Quentina Tarantina (Posel) jednodenní záležitostí. V té době totiž právě zahajoval propagační turné k Pulp Fiction: Historkám z podsvětí (1994) a proto musel všechny své záběry stihnout během jednoho dne, což se skutečně podařilo: ráno odtočil a večer už odlétal. (Šéfik)
  • Průměrná délka záběru je 2,3 vteřiny. (daEmoNickY)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno