Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (678)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl ako desať ročný, chodil som na husle a predstavoval som si ako mám namiesto nich plné púzdro guľometov a iných hračiek a že keď ma bude učiteľka buzerovať, jednoducho jedno z toho použijem. Teraz mám cez dvadsať a túto akčnú mašinériu si užívam ešte viac. Rodrigez prekonal po snímku 'El Mariachi' sám seba a niečo podobné už asi nezopakuje, čoho dôkazom je trapošina 'Once Upon a Time in Mexico'. 85%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja bohužial Rodriguezov ironicko-machovský štýl, s ktorým sa s Tarantinom vzájomne ovplyvňujú, príliš nežeriem. Desperado je film, ktorý sa snaží zaujať diváka tým, ako je neskutočne cool, ako Banderas prehadzuje vlasmi, ako rozpráva Tarantino svoj kvázi megacool vtip a ako držia postavy zbrane otočené o 90 stupňov. Ani mu neverím, že to celé myslí iba zo srandy a že vzdáva hold bohvie čomu. Dej je absolútne o ničom, na tom sa zhodneme snáď všetci. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Vpodstatě klasika novodobého westernu, dá-li se to tak nazvat... I když na akční filmy moc nejsem, dvojice Rodriguez-Tarantino mě vždy něčím zaujme. Proto tak relativně vysoké hodnocení. Výborný Steve Buscemi v další své dokonalé pidiroličce. Malá a úžasně potrhlá postava Tarantina mě dostala na kolena. Zajímavý film, má prostě své kouzlo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, což se o mnoho filmech natočených v 90. letech ještě stále říci nedá. Rodriguezovi se však tenhle nadsázkový kousek náramně povedl a legendární vtip Tarantina, Salma Hayek a Banderas s kytarou jsou jen zlomky v nezapomenutelně mnohdy až groteskní mexické mozaice plné vtipu, nadsázky a krvavé akce. Je to jednoduché, vizuálně neatraktivní a laciné, přitažlivé (Salma+Banderas), s ohnivým tempem. Cool jednohubka. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.0/10] | me: Veľa muziky za málo peňazí. Antonio je El Mariachi,... až na to, že nenosí vo futrále gytaru. Akčná jazda plná krvy, špinavých chlapov, bohovských hlášok a Salmy. Mexikán s nožmi, chango teplý jak chcanky, Quentinov príbeh na bare, chlap bez zubov, ... Film v každom momente baví – buď je kvalitne vtipný alebo tvrdý alebo scény so Salmou  alebo ... je toho veľa a graduje to ... a keď už nestačí artiléria jedného futrálu je podrebné zavolať kamarátov na ďalšie gytarové sóla. Každa scéna je potešenie pre oko. Všetko je špinavé : chalpy, bary, hajzle ... atmosféra ako vyšitá a do toho antonio, ktorý len niekoho hľadá a akosi nikto mu nechce dať slušnú odpoveď. To proste môžem zas a znova a stále sa budem tešiť na každú scénu ako kdy by to bylo po prvé. "Tak to vidíš, obsluha je na hovno, pivo chutná jak chcanky, a furt sem někdo leze." ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Rodriguezův celovečerní debut Mariachi (1992) slavně vznikl za pouhých 7 tisíc amerických dolarů. Toto pokračování stálo 7 milionů. (NIRO)
  • Antonio Banderas (El Mariachi) umí velmi dobře hrát na kytaru a i úvodní píseň "Cancion Del Mariachi" zahrál osobně. (NIRO)
  • Když na začátku filmu El Mariachi (Antonio Banderas) praští jednoho násilníka v baru kytarou, tak má potom rozcuchané vlasy. V dalším záběru už je má ale zase upravené. (Duoscop)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama