Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Karp 

všechny recenze uživatele

Ono to není tak zlé, dávám 3,5*. Samozřejmě by si asi měl každý na prvním místě položit otázku, co od Prvního kroku očekává... a co chce vlastně vidět. Možná odpoví: inteligentní vtipnou podívanou... Problém asi je, co dotyčný považuje za inteligentní a vtipné. A právě to se s věkem poměrně výrazně mění... Tím chci pouze naznačit, že seriál je pro mladé cca 12-16. Recenzi by tedy asi měli psát především oni, ale obávám se, že mají povětšinou jiné "starosti":-), a když už někam napíší tak to bude na facebook a ne na csfd:-). Co k tomu říct... Je to barevné, je to i o sexu, tancuje se tam, jsou tam naši mladí:-), má to slušné obsazení, sem tam nějaký ten romantický prvek vystříkne z obrazovky, má to dobrou hudbu i kameru, mísí se tam vyšší společnost se spodinou a v našich podmínkách je podobný seriál přeci jen nevídaný... Osobně bych snad jen zkritizoval dvě postavy: Max a učitel hudby Vladimír. Ruda z Ostravy je Ruda z Ostravy, ale v téhle roli je poněkud plochý a málo výrazný. No a Pavel Kříž má zase nějaký ten křížek na krku, než aby mohl hrát na strunu případného pobláznění studentky a učitele. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Co hodnotící čekali? Umění? Na Nově? Asi jo. Párkrát jsem viděla konec, když jsem v sobotu zapnula Koření a nakonec koukala cíleně. Oddychovka, u které nemusím přemýšlet, Vlasy a po skončení každého dílu čistá hlava. Nenudila jsem se, párkrát se zasmála a to mi prostě ke spokojenosti stačilo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

První krok kam? K nepřiznané homosexualitě leda. V kašírovaných kulisách a s bídnou taneční choreografií se sotva mohlo dosáhnout optimálního výsledku. Vejdělek je divný typ režiséra a výmluvy na scénář neberu, protože jsem od něho neviděl nic, v čem by dokázal, že má na to být tak uznávaným, ale přesto je pravdou, že pracoval s chatrným scénářem prostým kvalitních dialogů nebo silné zápletky. Herci většinou nepřesvědčiví ve svých rolích je jedna věc, ale když už byli do rolí vybráni, mohli jít do toho s větším nasazením, když už nic jiného. Po prvním dílu se dá pochválit jedině Vitázková, že se na ní dá koukat a Bojovnice pestrá ve sklenici, kterou málem omylem vypil Ruda z Ostravy. Jinak poměrně slabomyslné, a to i bez znalosti původní zahraniční verze seriálu. Náruč zmaru. 40% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Největší seriálová přehlídka spodního prádla v dějinách televize..!! Režisér Jiří Vejdělek nás naposledy poučil tím, že když budeme píchat kdekoho a občas i vlastní manželku, uděláme jí tím šťastnou. Rozradostnělá obhajoba nevěry v podobě Mužů v naději mě docela zvedla ze židle. Už v roce 2009 si ale Vejdělek troufl na seriál pro mladé. Často a rád své hrdiny zabírá polonahé a velmi často z nich dělá nadržená hovada. Přestože jde o český projekt, premiéru měl u našich východních sousedů. Nutno podotknout, že čekání na tu českou se moc nevyplatilo. Klišé jedno za druhým, dialogy, co rvou uši (i když nutno podotknout, že známe u jiných nekonečných sérií výrazně horší), bezkrevní gumoví panáci v hlavních rolí. Někteří (i mladí) herci posbíraní z Ordinace v růžové zahradě nebo z ptákovin typu Rafťáci to nicméně (a díkybohu za to) vzali za správný konec, i když jim zase snahu sráží jasně rozdané role – hajzl, dobrák, naivka. Dívky jsou samozřejmě krásné, hošani mají precizně střižené účesy a všichni nosí co nejmodernější outfit. Jenže vztahy a vývoj postav mají k realitě pořád hodně daleko. Nad vším se pohupuje kamera, stříhá se i tam, kde to není vůbec nutné, hlavně, aby to v těch cool interiérech a rozzářených barvách vypadalo dobře. Jenže umělá kytka taky nikdy nerozkvete.. Přesto neodepisuju, uvidíme.. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Češi okopčili další zahraniční seriál a je to znát: takhle (relativně) dobrý scénář by asi žádný z dnešních pisálků nevyplodil. Hrdinové jsou sympatičtí, jejich jednání logické a většinou uvěřitelné. Byla tu spousta skvělých scén. Ale bohužel taky spousta vaty, kterou se to snažili natáhnout. Škoda toho otevřeného konce, asi by měla následovat druhá řada. No, doufejme, že opravdu vznikne. Mladí herci většinou stáli před kamerou poprvé a zvládli to dobře, asi proto, že v podstatě hráli sami sebe. Nevím, jestli by zvládli náročnější úlohy, ale tady byli fajn. Některé bych rád viděl znovu, hlavně Šárku Vaculíkovou, to je pro mě objev roku a přeju jí úspěšnou kariéru. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)

Reklama

Reklama