Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2024), 24 h 19 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (208)

lemonova 

všechny recenze uživatele

To, že prakticky všetky súčasné seriály spĺňajú všetky nastavené kvóty, na to sme si už ako tak zvykli. Ale že sa tieto kvóty dostanú aj do historických seriálov, na to si nezvyknem nikdy. Navyše sa snaží byť táto karikatúra násilne vtipná, čo už je pre mňa skutočne nestráviteľné. Jedna hviezda za pár obľúbených hercov.. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Londýn roku 1813, doba kdy bratři a matky z vyšší společnosti měly pro své dcery jediný úkol, najít jim atraktivního ženicha na společenských akcích královny. Phoebe Dynevor jako Daphne, která chce uniknout domluveným sňatkům tím, že předstírá že je zadaná s vévodou, který dělá to samé, aby ho nenaháněli ostatní, protože se nechce ženit. Takže jak to asi skončí v této jednoduchoučké, naivní, kostýmové, barevné romantice? Tak tohle je nejsledovanější seriál Netflixu ve střední Evropě? Pokud to člověk nechce odepsat do prvních pěti minut, tak musí přehlédnout spoustu historických nesmyslů, ne že by v 19. století to několik černochů nedotáhlo společensky výš, ale aby to tu vypadalo jako v New Orleans při karnevalu a aby nějakému tmavému chlapci padaly tehdejší krásky k nohám to fakt nehro. Člověk na to musí koukat jako na místy zábavnou telenovelu a ne historický film a pak se to i dá, když na to koukáte se svojí holčinou. To, že tohle ocení spíš ženské publikum jsem pochopil v momentě, kdy jsem si říkal na jaké dno naivity to kleslo a má drahá polovička řekla: " To je tak romantický..." Seriál o kterém psali jakože něčem, co má spoustu erotických scén beru s rezervou, šestý díl je sice jen sled milostných scén, ale takovým tím stylem ženské režisérky, kdy ten černej furt ukazuje zadek a ta křehká kráska ukáže jednou jednu bradavku. Už se těším na druhou řadu, jen doufám, že to bude mít míň dílů. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad toho, jak poměrně dobrý scénář (chytré dialogy se u průměrných červených knihoven dnes moc často nevyskytují) dokáže zcela zničit naprosto nepochopitelný tah produkce. Můžeme hovořit o umělecké nadsázce a upuštění uzdě fantazii, proč ne, ale proč za tím stejně vidím jen agitku a nadto nepovedenou? Když si uvědomím, že tohle budeme servírovat našim dětem, jak jim pak zároveň budeme vysvětlovat, že svět bývá nespravedlivý, to mi nejde na rozum. Budeme se muset modlit, že snímky zachycující skutečnou historii nebudou do té doby smazány z povrchu zemského. Mimo to ale říkám, sice to není Austenová - ale s přihlédnutím k tomu, co se dneska nosí, zase tak daleko to k ní nemá. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 2. série - 60 % Nejsem cílovka, takže asi žánr nedokážu ocenit, ale kostýmy a vizuálem zajímavé, příběhově prosté, přesto dokáže zaujmout. Nebudu si nic nalhávat, je to dobře natočené. Pokud tedy hledáte romantiku, zde budeme maximálně spokojený. Jestli hledáte historický příběh, no, to už budete lehce zklamaní. Ale i já, coby chlap, který se na to začal dívat s manželkou, dokážu ocenit, že to je fajn seriál a rád si dám další série. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem rasista, ale...  Vážně jediný velký problém mám s tím, že se to má odehrávat v 18. století Anglii a že to zkrátka vypadá neuvěřitelně nepatřičně. Zvláště když někteří komparzisté se ani nenamáhali na svou scénu shodit dredy (nebo naopak byli jimi vylepšeni). Jinak je to svižné, zábavné, i přes to, že žánru romantiky příliš neholduji (romantika je totiž knedlík k obědu a pivo k večeři, když si ho nemusím odzátkovávat sám) mě celý seriál bavil. Průpovídky a komentáře jsem měl (a podle ženy fakt hodně!), tak řekněme 3,5*. ()

Galerie (432)

Zajímavosti (54)

  • Nicola Coughlan (Penelope) a Luke Newton (Colin) jsou velkými fanoušky knižní předlohy a příběhu Colina a Penelope. V době natáčení seriálu si navzájem posílali fanouškovské edity a teorie, diskutovali o tom a některé nápady jim bylo dokonce umožněno zakomponovat do seriálu. Nicola Coughlan vzkázala fanouškům, že jejich prosby o to, aby Penelope oslovila Colina místo jménem „pane Bridgertone“, byly vyslyšeny a tato scéna se ve třetí sérii seriálu opravdu objevila. (klara.leb)
  • Claudia Jessie (Eloise) si během natáčení třetí série (při snaze o vysoký kop do vzduchu aby rozesmála své kolegy) zlomila pravé zápěstí, a tak museli tvůrci přijít s nápady, jak zakrýt sádru. Proto má Eloise „summer muff“ – rukávník, který se normálně nosil v zimě, ačkoliv je v seriálu jaro a léto, kolem ramen skoro neustále šálu a pravou ruku moc nepoužívá. (klara.leb)
  • Golda Rosheuvel si v seriálu zahrála královnu Charlottu. Tato královna skutečně vládla v Anglii v letech 1761–1818 a byla manželkou Jiřího III. (u kterého se vyvinula duševní choroba). Podle řady historiků byla královna Charlotte první britskou královnou, která pravděpodobně měla africké předky. (Jitomirka)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama