Reklama

Reklama

Ronaldo

  • Velká Británie Ronaldo (více)
Trailer
Velká Británie / Španělsko, 2015, 92 min

Obsahy(1)

14 měsíců pod drobnohledem kamer v soukromí i na fotbalovém trávníku v prvním oficiálním autorizovaném filmu o jedné z nejslavnějších postav fotbalu. Úplně poprvé fanoušci získávají jedinečnou příležitost v působivém a fascinujícím dokumentu nahlédnout do soukromí výjimečného fotbalisty, otce a přítele. Prostřednictvím rozhovorů, ukázek fotbalového mistrovství a dosud neuvedených archivních materiálů se seznámíte se sportovním i osobním životem trojnásobného držitele Zlatého míče Cristiana Ronalda na vrcholu jeho kariéry. Vydejte se s autory filmů 'Senna' a 'Amy' na výjimečnou a objevnou výpravu a poznejte, co všechno obnáší být sportovní hvězdou, která je pod stálou kontrolou veřejnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Právě tím, že Ronaldo do obsahu a výsledný formy dokumentu evidentně hodně kecal, nakonec film vytváří docela vypovídající obraz nejlepšího fotbalisty světa. Ronaldo je v první řadě dítě, rozmazlovaný, milovaný, zpochybňovaný a šikovný, i když trochu natvrdlý. A stejně tak i reaguje na cokoliv, jako dítě. Neustále se musí přesvědčovat, že je vážně tak skvělý, jak se o něm tvrdí, že je krásný a silný. A aby to nebylo tak jednoznačné, nějak neurčitě si pořídil svoji malou kopii (syna), do které se promítá. Ta potřeba na něj neustále machrovat je vážně směšná. Co se teda o Cristianovi dozvíme? Je hodně fixovaný na maminku, protože otce plus mínus neměl. Toho mu nyní nahrazuje jeho manažer. Jeho brácha je trochu loser, ale pere se s tím, takže na jednu stranu miluje bráchu, má snad trochu rád i sebe, ale asi si občas poměřuje pinďoura a ze srovnání šťastný není. Další zjištění je to, že Ronaldo kašle na ostatní fotbalisty, není nekamarádský, ale nezajímají ho, on chce být nejlepší, sbírat ceny, vytvářet rekordy a spoluhráči a protihráči jsou prostě nutní spolupracovníci. Zajímavý je i to, že Ronalda asi vůbec nezajímají ženy, evidentně nestojí o přítelkyni a jestli stojí o vůbec někoho, je zatím otevřené. A nakonec bych řekl, že Ronaldo nebude zlý, je spíš trochu vyděšený kluk, který se tak nějak nečekaně stal největší hvězdou fotbalu a snaží se s tím prát. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ronaldo je bezpochyby jedným z najlepších futbalistov všetkých čias, je to môj najobľúbenejší futbalista a jeho osobný život ma celkom zaujímal a aj preto sa tento dokument pre mňa stáva zaujímavým. Dokument mapuje Ronaldov život od dieťaťa až po súčasnosť. Ukazuje nám vzťah v rodine (hlavne vzťah k matke a synovi) a tiež nám dokument odkrýva Ronaldovu obrovskú vilu a početný vozový park. Pokiaľ si budete chcieť pustiť film o chudobnom chlapcovi ktorý to dotiahol ďaleko, rozhodne sa do tohto dokumentu pustite a kľudne aj s balíkom pukancov. Ako dokument je to podané v skutku zaujímavo a nezostáva než vás to odporučiť aj ak nie ste fanúšikmi "Penalada". ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No....když se v první minutě objevil Kristyjánek ve slipech, nevěděl jsem, jestli to dřiv vypnout, nebo vrhnout. Naštěstí jsem posbíral zbytky realističnosti a vzpomněl si, o jaké hvězdě jakýho sportu to je. Nakonec to není úplný gayporno, ale dokument si taky představuju trochu jinak. Potěší pár záběru z mládi, ty jsou super. Dostatečný je i maping Ronadlovy fotbalové kariéry, i když bych uvítal vice zajímavostí, které mohl o patřičných špílech prozradit. Katastrofální je výprava do Ronaldova skromného soukromí, kde se míchá jaksi podivně současnost s minulostí, a kde se rozhodně film nemůže pyšnit "výjimečnou a objevnou výpravu", jak v obsahu uvedeno jest. Pro hejtry neschůdné, pro lajka natažené, pro Ronaldova fanouška asi v podstatě nepřínosné. Existuje mnoho lepších dokumentů (obecné tvrzení z pohledu Ronaldova nefanouška). 50% ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Jestli jste byli pořád na pochybách a říkali si : ,, Pořád nevím co si o tom Ronaldovi mám myslet " ,zkuste se podívat na tento dokument. V tomto dokumentu poznáte Ronalda takového jaký je doopravdy. Dokument ukazuje Ronalda po lidské stránce, jako milujícího otce i syna. Po celou dobu je přirozený a pro někoho až překvapivě pokorný. Tento dokument mi hodně pomohl nahlédnout do jeho soukromého života a ukázal, že i přes neuvěřitelné výkony a rekordy je to pořád jen člověk jako každý z nás - jednou nahoře a poté dole - a takto pořád dokola, jak to v životě ostatně chodí.Hodnocení: 79%. ()

luksatka 

všechny recenze uživatele

Jako čekal jsem od toho daleko více. Ti, kteří se o fotbal tolik nezajímají, museli mít v tom strašný chaos, jelikož jednou tam bylo např. utkání z roku 2014, po němž následovala třeba krátká pasáž, kdy v roce 2003 Ronaldo přestupoval do United. No a myslel jsem si, že mi třeba tenhle dokument ukáže Ronalda v jiném světle, než v jakém jsem ho dosud viděl (namyšleného arroganta s žádnou sebezáchovou). Bohužel po zhlédnuti dokumentu nechuť k němu z mojí strany ještě vzrostla. To co tam kecal za nesmysly a scéna se ztraceným Lamborginim, to bylo už moc. Samozřejmě tam byly i hezké momenty, kdy jde vidět, že rodina a hlavně jeho syn jsou pro ním naprosto vším a jsou pro něj důležitější než fotbal. Dokument mě téměř nezaujal, dávám 40 %. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V tomto dokumentárním snímku lze spatřit partičku kluků, kteří hrají na playstationu známou a úspěšnou hru „Tekken 3“. (ČSFD)

Reklama

Reklama