Reklama

Reklama

Popelikoptéra

(festivalový název)
  • Švédsko Sophelikoptern (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zdánlivě jednoduchý černobílý debut Jonase Selberga Augusténa je poctou Jimu Jarmuschovi, jehož vliv je více než patrný. V komické road movie hrdinové filmu putují z východní Evropy do Švédska za babičkou, které chtějí vrátit staré hodiny. A ze zdánlivě malé mise se stává velká cesta. (Severský filmový podzim)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Mladá Sidse Babett Knudsen, Sandokan a jejich kamarád jedou babičce vrátit rozbité hodiny v beckettovsky absurdní road-movie s hereckými výkony (možná cíleně) tak prkennými, že by se za ně nemuseli stydět ani ve filmu Aki Kaurismäkiho. První polovina plná statických černobílých záběrů je tak nudná, že vás následná katarze v druhé polovině filmu přivede nejednou k užaslému smíchu. Zatím jsem nenašel, že se jedná o studentský/amatérský film, ale budu hledat dál, protože to snad ani jinak neni možný... ()

Trash 

všechny recenze uživatele

...ubíjející cesta za bitím hodin, které lidé bez důvodu k bytí nakonec bít neslyšeli... Něco mezi jednou a pěti hvězdami, bohužel ale tu správnou náladu na podobný typ filmu nebudu mít asi nikdy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kluci zřejmě vyklidili garáž, odvezli zašlého Saaba do šrotu, napojili techniku s promítačkou, doplnili öl do lednice a rozhodli se 22 hodin denně sledovat filmy Jima Jarmusche. No a když po dvou dnech nezřízeného pití a sledování filmů konečně jeden z nich promluvil, jednalo se o nápad natočit podobnou roadmovie v duchu právě této legendy. Kluci jsou ale fiškusové a tak do filmu zakomponovali nejenom to nejlepší (a nejhorší) z Jarmusche, ale vpravili do něj i tak trošku nádech estonské divnosti Pokušení svatého Toníka. Zajímavý, divný, ale být to delší, tak asi rozkoušu ovladač. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama