Reklama

Reklama

Podivín (Nicolas Cage) žijící v divočině státu Oregon se vydává do Portlandu hledat nejen své ukradené „lanýžové“ prasátko, ale i svou minulost. (cerdax2)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

castor 

všechny recenze uživatele

Když to člověk pojme trochu jízlivě, tak zadání asi bylo „otáčej hlavou ještě zdlouhavěji, mluv pomalu, tvař se zdrceně“. Začíná to prakticky bez dialogů, je to tiché a pomalé, až to začíná být trochu únavné. A pak prase hlavního hrdiny Nicolase Cage, lovce lanýžů žijícího v divočině, zmizí, což ho vyhání na výpravu za jeho získáním zpět. Nelze však čekat krví nasáklý thriller o pomstě, tvůrci dál volí „líné“ melancholické záběry o opotřebovanosti jedné duše. Postupně se dozvídáme, že to, co po sobě Cage zanechal, je svět špičkové kuchyně, ve kterém patřil k nejlepším. A třeba takové setkání s bývalým podřízeným (kterého vyhodil za převaření těstovin) je povedené. Všichni dobře víme, že Cage měl být v posledních patnácti letech mnohem vybíravější. Předtím hrál v ambiciózních projektech, se zvučnými režiséry, sbíral herecké ceny včetně Oscara, aby v 90. letech platil i za výdělečnou akční hvězdu. Pořád to v sobě má, jen si na můj vkus vybral projekt, o kterém když někdo řekne, že je divný, utrápený nebo ho nedokoukal do konce, hádat se s ním nebudu. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

sleduju filmy Nicholase Cage, dokud se nezblázním: 15/103. umím si představit, že se nějakej kamionista vrátí po celým dni domů, vyloží si nohy, dá si klíďo, pustí si Pig a bude spoko. za mně ale hodně pomalá jízda. zklamání vychází nejvíc z premisy: podivín Nicolas Cage hledá únosce svého milovaného prasete... to zní jako nářez. samotné prasátko je tam ale asi tolik co Zendaya v Duně. herecké výkony nejsou nijak nadstandardní. jde o hodně minimalistický lowbudget příběh, který pochytí hlavně temnou atmosférou a zkrušeným Cagem v nové herecké poloze/hříčce. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage hraje v poslední době v samých sra..., ale jednou za čas si umí vybrat solidní námět. Nejprve to byla Mandy, teď zase Pig. Není to určitě film pro každého, protože se všeho všudy nic moc nestane. Cage hledá své ukradené prase. Jednoduché jako facka. Jeho postava a celkové tempo mi ale hodně sedlo. Film působil velmi sebevědomě, každý záběr byl promyšlený. Atmosférou mi trochu připomínal právě Mandy. Povídání na YouTube. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pig je arthouse John Wick. Fakt mě bavilo jak identická je tu struktura vyprávění a podivný undergroundový svět lidí dělajících ve stravovacím businessu... akorát Nick Cage tady své nepřátele neničí tím že by jim napálil dvě do hrudi a jednu do hlavy, ale tím že si s nimi dá skvělé jídlo a psychoanalyticky je rozloží. Přičemž pořád vypadá jako houmles kterého pávě zmlátila a pochcala banda cikánů.  Bavilo mě od něj už Mandy i Barva z Vesmíru, ale tady teprve udělal to pravé terno a jeho lehce šílené a těžce melancholické putování za ukradeným prasátkem jsem si hodně užil. V Pig přitom hraje zdaleka nejumírněněji ze svých posledních rolí, ale pořád je svůj - našel se, a já se teď vyloženě těším s čím přijde příště. 8/10 ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo dva měsíce zpátky řekl, že budu na konci nové cageovky o lovci lanýžů a jeho čuníkovi ronit slzy jako hrachy, tak bych (přestože bečím u kdečeho) nejspíš nevěřil. Masterclass v subtilitě, eliptickém - a do poslední chvíle překvapivém - vyprávění a v tom, jak správně vést nejlepšího nejhoršího herce na planetě. Mikuláš Klec i prasátko Peppa v životní formě. 9/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Michael Sarnoski měl podle svých slov na natočení filmu pouhých 20 dnů, všichni herci tak museli své role zahrát „na první dobrou“, jelikož jakékoliv prodlevy nebo dotáčky by navýšily rozpočet. (HellFire)
  • V čase 00:46-00:47:46-00:48 sa mení poradie jedla na tanieri. (GabrielGabko)
  • Film byl ve střižně po naléhání distributorů zkrácen o celou hodinu. (HellFire)

Související novinky

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

06.05.2024

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama