Reklama

Reklama

Queer

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(20) / Epizody(200)

Obsahy(1)

Pořad Queer je primárně zaměřen na mapování a diskusi o queer kultuře. Queer kulturou chápejme svět především sexuálních menšin, svět alternativ ke stereotypnímu, tradičnímu pojetí vztahů mezi lidmi – a nemusí jít přitom pouze o gaye a lesby, ale nejrůznější další minoritní identity, o jejichž existenci má naše středoevropská společnost zatím spíše mlhavé a stále značně zkreslené představy. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Disk k tomuto seriálu (2)

Kultura smrti (2014) (S04E02) 

Obžaloba Slovenska. V půlhodinovém pořadu je řečeno takřka vše, co je potřeba říct. To, co se tam děje, je něco neskutečného. U úryvku z tzv. vánočního pastýřského listu budete kroutit hlavou a vyprávění Romany Schlesinger mi přivodilo depku. Jsem rád, že žiju v Česku, které je skutečně sekulárním státem. Slovenská katolická církev se chová jako sekta, která chce vnucovat všem lidem, jak mají žít. Ani nepřekvapí, že tam pořád mají vliv potomci klerofašistických ľuďáků, velebících prezidenta a faráře Jozefa Tisa. Nemají žádný problém s šířením nenávisti a manipulací s lidmi ve svůj prospěch. Je to fakt síla. A vůbec se nedivím, že mladí lidé ze Slovenska odcházejí. ()

Hnusáci a úchylové (2017) (S09E09) 

Dokument Daniela Kupšovského o White Media, neonacistickém webu sestavující seznamy všech, kteří by měli být z různých důvodů určeni k likvidaci. Jsem na tom seznamu taky, konkrétně v sekci Hnusáci a úchyláci. Na jedné straně je to skvělá seznamka, protože jsem díky tomu poznal řadu skvělých lidí, na druhou stranu lidem na těch seznamech hrozí nebezpečné vyhrožování, protože u řady z nich jsou vidět jejich citlivé osobní údaje. Bohužel je problematické ty fašouny zatknout, jelikož doména WM se nenachází v Česku. ()

Reklama

Reklama