Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak jako od tvůrců posledních dvou Avengers bych teda čekal větší forsáž... Dočkal sem se 2,5 hodiny zpomalenejch záběrů na život jednoho týpka a borky. Z těch zpomalenin se mi skoro začala motat hlava, proč proboha to tam rvát po celou dobu? Aby se jako už tak pomalej film ještě víc zpomalil a prodloužil? Nerozumím. Příběh z Iráku mě ještě docela zajímal, ale zbytek filmu sem byl hodně zklamanej. Spiderman to ovšem sehrál na jedničku, je vidět, že by se časem mohl odpoutat od svojí životní role pavoučího muže. Tady to byla slušná smažka, která navíc loupila banky, takže uplnej opak toho klučiny z Marvelu. Strašně dlouhý, zpomalený a málo zájímavý... ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Cherry je fajn. Má to super režii i herecký výkony a scénář. Celkově je to ale strašně matný a nesoustředěný. Střídá se tu hromada stylů a tónů, které do sebe tak moc nezapadají a nepůsobí jako celek. V tomhle to nepůsobilo jako ucelený film, ale jako režisérní cvičení Russovců, což bylo pro mě dost rušící a rozptylující. To samé platí pro příběh, který skáče od tématu k tématu, ale vlastně nemá pořádně co říct. Jako kompletní film to má jen pár zajímavých a unikátních myšlenek, ale nic z toho není, tak dobře rozvedeno, jak by mohlo, skrze nedostatečný prostor. Tohle přefouknutí tématy a nesoustředění zapříčiňuje, že se film docela táhne místy. Jinak si myslím, že je to solidní kousek a specifckým lidem bych ho doporučil. Mohlo to být ucelenější, přesto jsem rád, že jsem to viděl a těším se na další role Hollanda i na další práci Russovců. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Štýl s rozprávačom v prvej osobe á la Forrest Gump mám vcelku rád, takže to považujem za veľké pozitívum celého filmu. Čo sa týka deju, tak mám z toho zmiešané pocity. Prvá polovica filmu bola fakt skvelá a celé to pôsobilo ako irónia osudu zaobalená do sarkastického štýlu. Zlom prinieslo najmä to drogové obdobie, ktoré bolo výraznou brzdou v rozvoji deja, a čiastočne to ťahalo dej dole až do samého konca. Záverečné "bankové" obdobie opäť prinavrátilo môj záujem a napokon hodnotím film ako celok viacmenej nadpriemerne. Tom Holland bol v úlohe Cherryho naozaj vynikajúci, a aj vďaka nemu a jeho hereckému prejavu sa mi film páčil ešte o kus viac ako keby tam bol ktosi iný. Škoda tej drogovej "etapy". 4* ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Není to coming of age, ani válečný, generační patrně taky ne, co to je ? Bizarní kočkopes bratří co po Avengers:End Game došli pocitu, že jsou králové světa. Chladný film prostý veškerých emocí koncipují div ne jako epos (s prologem o pěti kapitolách a epilogem) kterak opovrženíhodný white trash junkie k prozření přišel. Ale současná roztěkaná generace si v něm jistě něco najde. Možná vstoupí do armády nebo začne brát drogy, co já vím, záleží na tom co jí přijde víc cool. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Cherry je emocionální nálož zpracovaná mistrovskou řemeslnou rukou bratří Russoovců, která vypráví o vyrovnávání se s posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD), jakožto silného duševního otřesu z prožité války v Iráku. Cherry snoubí 5 žánrů do jednoho filmu prostřednictvím rozdělení příběhu na jednotlivé kapitoly, přičemž samostatně by film obstál na jedničku v každé z nich. Osobně snímek vnímám jako jednu z nejúzkostnějších a nejdramatičtějších osudových romancí, založenou na těžké závislosti na fenylethylaminu a heroinu, kterou jsem měl kdy možnost vidět. Způsob vyprávění příběhu je identický jako tomu je například ve Forrestu Gumpovi, kdy hlavní hrdina diváka osobně provází dějovou linkou. Obsahem, atmosférou a závislostí se Cherry nejvíce blíží kombinaci snímků Za borovicovým hájem a Requiem za sen. V porovnání s prvním zmíněným titulem působí Cherry uceleněji, v porovnání s druhým méně úzkostně, což pro koncového filmového fanouška bude působit stravitelněji, zvlášť když vezmeme v potaz víceméně identické vyznění filmu. Závěrečná scéna ve stylu Počátku dodává Cherry grády. Legendární! Už teď mám chuť na opáčko. Doporučení naprosto všem, tohle je moderní romantická militární kultovka. Poctivý pětikvalt, 💯 si nechávám po případné druhé projekci. 👌 (20.04.2021) ...díky Aadymu a Torenovi z Geekecu za doporučení, TOP tip. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)
  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama