Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Russoovci si po megahitu Endgame a před nejdražším filmem Netflixu Gray Man vyzkoušeli natočit něco divácky mnohem méně přístupného pro streamovací službu, která sice může rozhazovat penězi, fanouškovskou základnu má ale stále zanedbatelnou. Cherry je rozvleklé drama, které střídá pozoruhodné pasáže s až uspávajícími, má ovšem v rukávu úžasného Hollanda a precizní hudební podklad. A pokud bude Apple do budoucna dávat zelenou takhle alespoň technicky promakaným flákům, budu (v případě, že si zrovna koupím nějakou novou Apple hračičku a budu mít službu na rok zadarmo) u toho. [viděno na Apple TV+ 23.10.2021] ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Snímek mě hned napoprvé zasáhl. Jak se z mladé krásné zamilované dvojice, stane, že jsou za pár let trosky. Film se úplně nesnaží ukázat na někoho prstem a nechává na divákovi, aby rozhodnul. Netlačí do jasných odpovědí a rozsudků. Plyne si svým tempem. Nesnaží se, za každou cenu šokovat, nebo něčemu podlézat. Má svou hrdost a kráčí si v klidu dál. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Rozdelením na kapitoly si režisérske duo zabezpečilo krásne ohraničené celky a mohlo nám ponúknuť svoje multižánrové nebíčko, ktoré je všetkým, len nie tým, čo divák očakáva. Ťažko film popísať, no je to v prvom rade vymaznaná a zručne spracovaná dráma. Ústredná herecká dvojka (sú fantastickí!) pôsobí veľmi mladícky a práve týmto je dopad na diváka pri sledovaní životnej cesty postáv o to drvivejší. Emočné rozdrvenie znásobuje ohromný hudobný doprovod. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Když ubíhaly titulky, jen jsem tupě seděl a nějak mi to hlava nechtěla všechno pobrat. Do pytle... To je přesně ten typ výjimečného filmu, na který musíte koukat hodně dobře naladěný, jinak vás to semele... No, ono vás to semele i když budete naladěný. To je totiž něco, co vám v hlavě ustane na hodně dlouhou dobu. Nevím, co bych teď napsal, cloumají mnou emoce na všechny strany. Tenhle film mě dostal jako už hodně dlouho ne. Ale zároveň chápu komentáře okolo, protože je mi jasné, že to nebude film pro každého. Tom Holland je naprostý herecký génius, který střídá polohy v každé kapitole od zamilovaného jelimana, přes panické ucho ve výcviku, po vystrašeného kluka, který musí zandavat vyhřezlá střeva, po feťáka žijící v nejhnusnější kobce široko daleko, až po bankovního lupiče. A v každé poloze je prostě je výtečný. A to ještě nedávno dělal humory a střílel tak maximálně pavučiny z rukou. Skvostná hudba, skvostná režie, skvostná kamera. 100% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se zrychlily všechny zpomalovačky a vyházela se asi miliarda zbytečných formálních pičičundiček, měl by ten film pod devadesát minut a byl by tak možná o něco snesitelnější. Možná. Fakt by mě zajímalo, co si Russoové mysleli, že dělají. Po letech v zajetí Marvel Cinematic Universe asi chtěli dokázat, co všechno umí, a tak si vybrali námět, kterej je chvíli středoškolskou romancí, chvíli rozchodovým dramatem, chvíli válečnou satirou, chvíli válečným akčňákem, chvíli feťáckým dramatem nebo gangstekou s bankovními vloupačkami. A narvali do něj všechno, co je zrovna napadlo. V mnoha momentech to tou úplně přestřelenou formální vymazleností působí vyloženě nechtěně směšně. Bohužel jsem to nežral ani Tomu Hollandovi, kterýho mám jinak poměrně rád. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)
  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama