Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

POMO 

všechny recenze uživatele

Děti, drogy jsou špatné, ano?! Zbytečně dlouhé teen drama, které se ohrané motivy snaží podávat svěží formou. Pro mě ale často špatně zvolenou, rušivou a v rámci celku nekonzistentní. Špatná režie průměrného námětu, koukatelná jenom díky opět skvělému Tomu Hollandovi. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Komentator neunavne komentuje vsechno co vidite na obraze.Pribeh je to obycejny,nicim zvlastni. Proto ho asi tvurci ozvlastnuji napriklad pohledem do konecniku hrdiny.Emili je neustale empaticka az pusobi nerealne. Uvital bych vic informaci o hrdinove minulosti.Postupne se tu stridaji ruzne zanry.Teen romance,armadni a socialni satira a detektivka.Zaver je az sentimentalne prepaleni.Jestli bylo cilem zamyslet se nad soucasnou epidemii drog v USA ,tak film vyzniva dost plose naprazno. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Bratři Russovci měli našlápnuto k aspiraci na 'Olověnou vestu' pro 21. století - namísto toho divák dostane relativně rigidní anamnézu o americké opiátové krizi a PTSD jako suvenýru z války v Iráku. 'Cherry' bezpochyby vyniká svým svérázným experimentováním se stylizací a formou - to často avšak podkopává afekt s nímž tvůrci poměrně vágně pojímají syžet a jiná společenská témata s ním spjatá, takže snímek se se superlativy moc nepochlubí, a všeobecně vzato mixováním různých žánrů působí jako scenáristický galimatyáš, který nemá hlavu ani patu, a nemá ponětí, jestli chce vyprávět o vykrádání bank, posttraumatu amerických válečných veteránů, anebo o tom, jaký to je být v neustálým drogovým rauši - což zamrzí. Každopádně Tom 'soused Spider-man' Holland již od svého debutu v 'Nic nás nerozdělí' i zde v archetypální roli bezejmenného narkomana dokazuje, že jeho herecký talent a potenciál netkví v MCU, ale v osvojení dramatických rolí, do nichž se dokáže vždy velice autenticky vžít.... // VERDIKT: 7,2 mikrogramů kvalitního kolumbijského heroinu z 10 // 🍒 ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Film, který to u diváků nebude mít jednoduché. Bratří Russové vytáhli komiksové filmy (MCU) na vrchol, a teď se rozhodli nám všem ukázat, že dokáží natočit i něco dospělejšího. Z mého pohledu se jim to povedlo, tak na půl. A znovu se předvedlo to, že producentský dohled Kevina Feigeho je nenahraditelný. Z technického hlediska nelze filmu nic vyčítat. Má hezkou vizuální paletu, hraje si rozlišením, hudbou, stavbou vyprávěním, kamerou a dalšími technickými aspekty. Má to své opodstatnění pro vyprávění a pro samotný příběh. Tady problém není. Problém je se samotným příběhem, dávkováním informací a v neposlední řadě s délkou. Je to utahané, místy tomu chybí tah na bránu a nemá to sympatické postavy. Dost mě to mrzí, jelikož mi ta zápletka přišla dostatečně zajímavá. Z mého pohledu film nefunguje jako celek. Jednotlivé scény a momenty jsou luxusní a jsou taky výborně natočené a prodané, přesto jako celek to drhne. Tom Holland je hodně talentovaný a zde jede až na dřeň. Vyzkouší si zde spoustu hereckých poloh a je radost sledovat, jak herecky roste. Navíc, díky němu se film nerozpadne. Bohužel totéž nemohu říci o Ciara Bravo. Bravo není špatná herečka, bohužel zde, jsem jí to moc nevěřil a přišlo mi, že místy dost přehrává. Osobně jsem čekal, že mi film více sedne. Rozhodně nejde o špatný film, a Russové jsou velmi talentovaný tvůrci, jen je vidět, že méně je někdy více a tvůrčí svoboda někdy není to nejlepší řešení. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Dekadentní Forrest Gump. Takový dost ulítlý. Vlastně přesný opak toho jaký by Gump vůbec mohl být. Film, který velice jednoduše nadnese ukázky toho jak se asi bude odvíjet. Je to docela psycho. Ale pak to nezačne být narativní psycho jako spíše obecné. Vlastně se dost jednoduše zdá, že to není jeden film jako spíše asi čtyři v jednom. Minimálně. Dost schizofrenické. Režiséři si po Avengers dali něco více autorského a asi jim to svědčí. Věřím, že autor bude nadšen. Film je to dost svérázný a vlastně dost zapamatovatelný. Jenže stejně tak neuvěřitelně nudný. Protože se nikam moc neposouvá a člověk asi není schopný ani nějak říct o čem byl. Byla to silná dekadentní jízda, která se zdála dost zvláštní a taková i zůstala. Těžce uchopitelný film i samotným scénářem, který není nijak dynamický, ani nijak neodsýpá. Hlavním tahounem je opět Holland, který jednoduše ukazuje jak dokonalý je. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)

Reklama

Reklama