Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život zdravotní sestry Maggie, se rázem změní, když její mladší lehkovážná sestra Jenna zanechá na prahu domu své dítě - autistickou dceru Cody. Po šesti letech se Jenna nečekaně provdá za strach nahánějícího podivína Erica a chce se vrátit ke svým rodičovským povinnostem. Přes Maggiino odmítání Eric dítě unese a tak začíná spletitá cesta děsivá jako noční můra. Maggie posbírá všechnu svou sílu, aby společně s Johnem Travisem, agentem FBI, který se zabývá rituálními vraždami a kriminalitou spojenou s okultismem, zachránila Cody ze spárů temných sil, které čekají ve stínu století na toto nadpřirozeně obdarované dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

kingik 

všechny recenze uživatele

Život zdravotní sestry Maggie, se rázem změní, když její mladší sestra Jenna zanechá na prahu domu své dítě- autistickou dceru Cody. Po šesti letech se Cody provdá za strach nahánějícího podivína Erica a chce se vrátit ke svým rodičovským povinnostem. Eric dítě unese a tak začíná spletitá cesta děsivá jako noční můra. Kim Basinger se snaží a několik hororových scén stojí za to. Jinak to nefunguje tak, jak by mělo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Několik scén možná několik dialogů a to je vše, co si divák od tohoto ne-hororu odnese. Kim Basinger dostala svojí šanci a nepromarnila jí. Bohužel pro ni, šlo o film nevalné kvality s nedostatkem atmosféry a hororových okamžiků. Ani Rufus Sewell zrovna nepůsobí jako ten strašně zlý muž. Promarněná šance na odvážný satanistický horor, které vedle scénáře spálilo levné obsazení. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kim Basinger dostala Oscara, dala si pár let pauzu a pak se vrátila, aby divákům dokázala, že to byl jen omyl. Vybrala si k tomu scénář plný žánrových klišé bez jediné původní scény a navíc obsahující dialogy šustící papírem, které by působily směšně i v druhořadé telenovele. Všemu ještě pomohl režisér, který by snímku nedokázal dát atmosféru, ani kdyby na tom závisel jeho život. Výsledek tomu odpovídá: horor na usnutí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Satanistický horror pro citlivější povahy, které nepotřebují k navození strachu těžký kalibr brutality, infarktových lekaček a litrů tělních těkutin. Pozvolna budovaná atmosféra, která sice občas zakolísá, ale nakonec jakž takž udrží balanc, několik velmi působivých momentů v boji dobra a zla, Holliston Coleman je kouzelná holčina a Kim Basinger je pořád hezká ženská. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu moc nevyvedlo. Zde mě nenadchlo téměř nic. Nějaká lepší scéna a napětí místy sice byly, ale žádný zázrak. Točí se ovšem horší voloviny a tohle jistý "smysl" dávalo. Užasl jsem jen nad Kim Basinger, které se opravdu divím, jak mohla do nečeho takového vůbec vlézt. Nenapadá mě nic jinýho než to, že si buď pořebovala vydělat nebo jí to už doma nebavilo:-) Ve filmu se docela snaží, ale výsledek je bohužel průměrný. Myslím, že zde by nic nezmohla ani Jodie Foster... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Scénář filmu vznikl podle stejnojmenného románu spisovatelky Cathy Cash Spellman. (Agatha)
  • Ve scéně u počítače, kdy se Maggie (Kim Basinger) zdá sen (krysy kolem postele malé Cody) a následně za Cody do pokoje skutečně běží, je vidět, že její ruce jsou nezraněné. Až poté, co Cody uloží, si všimne, že je poškrábaná. (Agatha)
  • Natáčelo se v nejlidnatější kanadské provincii Ontario (Toronto, Burlington, Sarnia). (Agatha)

Reklama

Reklama