Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $19miliónov║Tržby USA $8,247,943║Tržby Celosvetovo $8,247,943║ Zaujímavé mená Chuck Russell a Frank Darabont sa spojili pri tomto sci-fi projekte a je to tam cítiť. Z béčkového námetu vytrieskajú maximum a po technickej stránke to zvládajú nadmieru slušne. Moment strachu vedia dobre dávkovať, má to dobrý spád. Typovo to dosť pripomenie horor Vec. /60%/ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborný remake slabučkého sci - fi béčka so Stevom Mcqueenom od scenáristu Shawshanku a režiséra Masky. Sled skvelých scén ( kino vládne), filmových odkazov , prekvapiváho hit listu a skvelej béčkovej atmosféry s áčkovým rozpočtom. 8/10 Prečo som ja blbec celú mladosť tú VHS ku v požičovni obchádzal :( ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na městečko Arborville spadl Kaplického blob, ale nebude tu knihovna - to zvětšující se syrové játro chce teror! Povedená žánrovka s na svůj ročník obstojnými triky, kde Kevin Dillon dokonale splňuje kritéria člověka s označením "liskací typ", ale zase na druhou stranu, není to něco, k čemu by se člověk s láskou vracel - vždyť ani Mitchův oranžový plovák E.Eleniak nestačil ukázat bóje.. „Soon, Madame, soon... the Lord will give me a sign.” ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by si Sliz v priebehu celej stopáže udržal vražedné tempo nekompromisných smrtí a lahodne sediacich hlášok, možno (vážne len možno) by hodnotenie skočilo aj na plný počet. Klasický príklad béčkového hororu, pri ktorom sa strieda brutality s napätím a občasným humorom - ten však (v tomto prípade na dobro veci) nedosahuje úrovne Braindead. Za dvojku Kevin&Shawnee posielam veľkú pusu. Muck! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Osvěžující, v určitých místech "skrytě" černohumorný horror, který přináší to nejlepší z béček 80. let, ale přitom je na rozdíl od nich natočen takřka áčkovým způsobem. Vynikající vizuální efekty a slušná kamera značí, že Sliz je nejen "guilty pleasure", ale i pocta filmů podobným. Scénář byť typicky jednoduchý, má vcelku zajímavou zápletku a snaží se spoustu situací řešit alespoň v rámci možností tím méně předvídatelným způsobem, což nejvíce odnesou samotné postavy :) Za tento nečekaně příjemný zážitek silnějších 7/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v malém městečku Abbeville v Louisianě. (HellFire)
  • Tento film byl uveden do kin 30 let po původní verzi filmu The Blob (1958) a jeho rozpočet se odhaduje na téměř osmdesátinásobek původního. (ČSFD)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama