Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potrhlý a ušlápnutý bankovní úředníček Stanley Ipkiss jednou v noci uvidí z mostu něco ve vodě. Myslí si, že se někdo topí, a chce mu pomoct, ale zjistí, že tam plave nějaké smetí a v něm se chytila podivná zelená maska. Když si ji doma zkusí nasadit, začnou se s ním dít úžasné věci. Vládne nadpřirozenými schopnostmi. Hned toho využije a vyřídí si účty s lidmi z nejbližšího okolí, kteří mu něco provedli nebo ho nemají rádi. Stanley netuší, že na banku, ve které pracuje, se chystá parta mafiánů v čele s Dorianem Tyllerem, který chce ovládnout celou mafiánskou scénu ve městě. Půdu mu připravuje krásná zpěvačka Tina, která Stanleyho okouzlí. Stanley v masce banku vykrade sám. Potom v baru, v němž Tina zpívá, předvede úžasné věci a Tina se do něj zamiluje. Po muži se zelenou maskou jde policie i investigativní novinářka Peggy, která předstírá ke Stanleymu lásku, ale zradí ho Dorianovi. Ten se zmocní masky a s její pomocí si chce vyřídit účty s kmotrem mafie. Stanley se Tině přizná, že muž v zelené masce, který ji okouzlil, je on sám, ale Tina ho miluje i tak a masku nakonec hodí zpátky do řeky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Podobné šílenosti, které i přes svou záměrnou přepálenost ve všech polohách fungují, se už prostě netočí. Viděl jsem to snad pětkrát a pořád se u toho lámu jako napoprvé. Na svou dobu to nabízí opravdu povedené vizuální efekty, Cameron Diaz je tady ještě použitelná, Jim má dostatek prostoru na přehlídku své ksichtové variace a famózní hudební čísla z toho dělají jednu z největších sázek na jistotu v rámci bláznivých komedií. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Neuvěřitelné! S takovými schopnostmi jsem superhrdina! Teď můžu bojovat proti zločinu a za mír na celém světě! Ale nejdřív...“ K Masce jsem měl trochu jiný přístup než řada zdejších uživatelů. Především, snímek jsem v dětství na rozdíl od většiny vrstevníků neviděl, nijak mě nelákal. A pak, s Carreym mám filmové zkušenosti hlavně jakožto s „charakterním“ hercem, takže jsem byl docela zvědavý na ryze komediální roli. A v očekávání trapnosti…jsem dostal pohodovou zábavu, na které jsem neshledal nic zvlášť závadného. Pochopitelně, ve chvílích, kdy Stanley nasadí masku, je to hrozná pytlovina, ale pořád vesměs vtipná a hlavně překvapivě nápaditá. Funguje i při „muzikálových“ číslech, které jsou i vcelku chytlavé. A především, Jim si dokáže scény ukrást celé pro sebe, což je jen dobře, protože s dalšími postavami potažmo jejich protagonisty to moc slavné není. A v případě Cameron Diaz…no, svou „femme fatale“ si odehrála. Čekal jsem spíš špatný film a dostal neškodnou, příjemnou, úsměvnou jednohubku, které rád přiklepnu slušné 4*. ()

Reklama

Hogun 

všechny recenze uživatele

Jediná komédia, kde Jima Carreyho "znesiem" a konečne absolútne "pasuje" ku jeho (pre mňa preexponovanej) mimike. Neviem si predstaviť kto iný by Masku zvládal tak verne. Tanečné choreografie nemajú chybu a digitálne efekty spolu s vtipnými hláškami len dokreslujú atmosféru vydarenej komiksovej zábavy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočne čierny humor jedného z mojich najobľúbenejších comicsov mohol dostať do skvelej akčnopopcornovej formy len Jim Carrey a za pomoci začínajúcej čučoriedky Cameron Diaz sa mu to podarilo. Aj keď niekedy som rozmýšľal, či na tie mimické šialenstvá v 'maske' vôbec potreboval nejaké efekty. Každopádne kult a fajnšmekrovská zábava, teraz aj pre masy. 80%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko po čase hodnotiť objektívne, ale aj po dlhých rokoch mi pri spomienke na niektoré scény z tohto filmu naskakuje na tvár úsmev podobný hore zobrazenému plagátu. Maska je prekvapivo originálna komédia, ktorú možno označiť za rodinnú. Čiže je vtipná ako pre najmenšie deti, tak aj pre ich starých rodičov a rodičov, ktorí skonštatujú, že najlepšie sa dá zasmiať na totálnej blbosti. Tou je tento film mimochodom tiež. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (48)

  • Tri týždne po premiére filmu zomrel Jimovi Carreymu (Stanley Ipkiss) jeho otec. Celý život sa snažil podporovať jeho hereckú kariéru, ale začiatky jeho slávy si už neuvedomoval, nakoľko dlhšie trpel Alzheimerovou chorobou, ktorej nakoniec aj podľahol. (Raccoon.city)
  • Režisér uviedol, že bolo mnoho peňazí ušetrených za špeciálne efekty po tom, čo obsadili Jima Carreyho (Stanley Ipkiss). Jeho pohyby boli také flexibilné, že nebola potreba digitálneho vylepšenia. (WalterIK7)

Související novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (více)

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

01.07.2010

Gore Verbinski pořád hledá projekt, kterým by navázal na veleúspěšnou karibskou trilogii. Příští rok uvidíme jeho digitálně animovaného Ranga, ale co dál? S adaptací videohry BioShock to kvůli… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama