Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (164)

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Bohužel, komiksová předloha je natolik dobrá, že adaptace šla dopředu do prohraného souboje. Přesto je velká škoda, že se Netflix rozhodl celou látku zaobalit do svého typického teen mystériozního hávu (komiks je mnohem dospělejší a temnější) a mimo fajn lokace a ještě víc fajn seriálový audiovizuál... nepřijít s ničím navíc. Ucházející herce sráží na kolena pitomý scénář, jenž se s komiksem rozchází ve větší míře, než je k užitku a atmosféra jde většinou do kopru při prvním nelogickém zachování postav - což prostě bolí. Štěští, že je zmíněná předloha tak dobrá a drží adaptaci relativně pohromadě. Škoda... tady bylo zaděláno na NEXT BIG THING a nestalo se. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Komiks Zámek a klíč je podľa môjho názoru jeden z najlepších grafických románov aké som kedy čítal. Fantasy seriál s prvkami hororu od Netflixu sa dôstojne drží predlohy, teda aspoň prvé 2 série. Potom, ako to už je v súčasnosti zvykom, sa tvorcovia vydajú vlastnou cestou a ukončia celý seriál po svojom. Nevravím, že je ukončený zle, ale nerozumiem tomu, prečo sa nedržali aj naďalej knižnej predlohy. Výber hercov mi sadol a príbeh nebol zbytočne rozťahaný do šiestich sérií. Aj keď som vedel ako sa bude príbeh vyvíjať, dej ma celú dobu držal v napätí, čo sa o väčšine seriálov povedať nedá. Za mňa určite jeden z Top seriálov Netflixu. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Fajnová a zábavná pohodovka, která přináší pár fajn nápadů a odkazuje či recykluje jiný nápady, v žánru už dávno existující (hlavně z dílny Stephena Kinga - inspirace otcem se holt nezapře). V některých chvílích podivně nelogický, ale v jiných zase skvěle promyšlený a sebejistý. Závěrečný kombinačky pak docela fajn, ale dle mýho se to dalo natočit ještě trochu líp v tom smyslu, že člověk nemusel tušit vůbec nic - takhle člověk prostě ví. Bóďa rulez. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další trefa do černého od Netflixu, čekal jsem to víc hororový, ale bavil jsem se, herci výborní, objevování klíčů a zjišťování jejich účinků parádní (obzvlášť otevírání myslí). Tak jen co mohu vytknout jsou o něco slabší závěrečné epizody a krátký finální souboj, ale zase si tvůrci úplným závěrem luxusně připravili půdu pro další sérii či série a za to tleskám. Plný počet nedám jen z intuice, že by další série mohla být ještě lepší. Silné 4* ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to sice zajímavé a hezky to vypadá, ale ve výsledku jde jenom o nějakou divnou verzi Stranger Things, a na to, že to má dvě řady, tak je ten příběh neuvěřitelně zbytečně roztrhání a propletený nějakými vztahovými nesmysly. Ddalo se to dokoukat, ale už se to muselo proklikávat. No a pak jsem si všiml, že to má ještě třetí sérii. Dal jsem první díl, část 2. a vypnul, protože dávat to celé od začátku a koukat na to zase úplně od píky bych fakt psychicky nedal. Je to docela škoda, potenciál to melo. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama