Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

Philipus 

všechny recenze uživatele

Já nevím, čekám vždycky asi moc. Děj byl dobrý, později bylo i vysvětleno, co a jak, což oceňuji. Ale u jiných skvělých seriálů hltám každé slovo, aby mi nic neuniklo. Tady jsem si stihl i uvařit, sjet sociální sítě, číst knížku. Poslední díl byl hrozně předvídavý, Ellie byla jasná vč. závěru. Občas se stalo, že si postavy protiřečily, ale tak to jsou filmové chyby. Předpokládám, ze konec to nebyl a třeba bude druhá série lepší. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série byla fajn, ale bohužel jsem měl velké mezer\ mezi díly a tak si nejsem některými věcmi jist a ani pořádně nevím, zda té zamotanosti na konci můžu něco vytknout. Napětí bylo ale fajn. Některé postavy mi teda dost nesedly a některé zápletky byly dost slabé, ale jako celek i jednotlivé díly jde o hodně koukatelný seriál. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prve cca styri diely boli pomerne neokukane a vnimal som ich aj ako rodinny film s fantasy prvkami. Potom som zial uz uplne vypadol z nastrocnej "cielovky" a slabe herectvo a scenar ma zacali iritovat kazdou dalsou epizodou viac a viac. Serial rozhodne odporucam mladsiemu alebo nenarocnemu publiku. Zaverecna epizoda prekombinuje pribeh co-to-da a je jasne, ze sa pocita s dalsou seriou. Tu vsak rozhodne vynecham, bola by to strata casu. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo docela dobře, ale od cca šestého dílu (bohužel až do konce) se to změnilo v sérii frustrujících momentů. Scénáristé dali postavám spousty veletočů, aby všechny trumfy (resp. klíče) neustále bez větších problémů spadly do náruče záporákovi/záporačce. A závěrečný plot twist celkovou frustraci jen prohloubí. Zajímalo by mě, jestli lidem nevadí, když hlavní postavy nemají nejmenší šanci vyhrát sebemenší bitvu, natož válku. Jako film, nebo jako tak čtyřdílná minisérie by to mohlo být super. Ale na ploše deseti dílů to s divákem trochu moc vyjebává a nikdy vám nepřinese pocit zadostiučinění. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Asi každý, kdo četl alespoň první díl comicsu, bude zklamaný už krotkým zpracováním vražedného řádění v Mendocino Valley; o proměně nemilosrdného psychopata Lessera v politováníhodného nešťastníka ani nemluvě. Na druhou stranu, všichni sourozenci Zámkovi jsou k sežrání a také Dodge má (hlavně zpočátku) potenciál. Některé scény (a občas i celé epizody) pak ukazují, že to nakonec mohla být opravdu bomba. Bohužel, je to průběžně natolik ředěno politickou korektností a zhruba od sedmého dílu tak ládováno nevěrohodnými momenty, že je člověku výsledného produktu (zmatená kombinace Stranger Things a Harryho Pottera) až líto. Zvlášť když ví, že Hillův comics působí originálním a suverénním dojmem, k němuž má tahle adaptace ve finále dost daleko. Sice je to pořád lepší než třetí řada zmíněných Stranger Things, ale toho promrhaného potenciálu bude věčná škoda. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama