Reklama

Reklama

Drama Bílý pes je působivou ságou o rasismu. Mladá hollywoodská herečka Julie Sawyerová se ujímá krásného bílého německého ovčáka, jehož v noci srazila autem. Jednoho dne ji do té doby mírumilovný pes zachrání život tím, že krvelačně napadne a zabije násilníka, který se jí vloupal do domu. Lucy záhy zjistí, že byl pes vycvičen k útoku na lidi tmavé pleti. Radí se se zvířecím trenérem Carruthersem, který ji nabádá, aby nechala psa utratit. Pak ale vstoupí na scénu samorost Keys, trenér, který se už dříve neúspěšně pokoušel učinit výcviku podobných psů přítrž... (Cinemax)

(více)

Diskuze

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

tron

Psi vycítí jaký je člověk v nitru . Tak je možné, že vycítil i tohle, že majitel ho nechal mlátit černochama. Spoiler.

V tom kostele nemohli dělat nic. Kdyby něco řekli policii jak to bylo pes by byl hned utracen. Takový jsou zákony. 

na 80 léta je to super film s výbornou atmosférou . Ani dnes se takový filmy netočí, což je škoda. Jinak dnes jsem viděla nový pořad : Kočka není pes, v němž je odborník přes psí psychologii Rudolf Desenský a Klára Vodičková přes kočky. Tam oba vysvětlují proč to ta zvířata dělají a jak majitel se k těm zvířatům vlastně nerozumí i když si myslí že jo. prostě jim vysvětluje co dělají špatně a jak to mají napravit. Na netu je to online.

tron

tron (hodnocení, recenze)

S veľa vecami, ktoré píšeš, bez debaty súhlasím (zvieratá vedia vycítiť blížiacu sa prírodnú katastrofu), ale základný kameň úrazu vidím v majiteľovi "bieleho psa", ktorý možno bol zlý človek, ale nie na toho psa, čiže mi nedáva logiku, aby ho pes zrazu začal vnímať negatívne. Ale hej, to už je vec názoru. A ešte mi tam vadila SPOILER smrť černocha v kostole, po ktorej sa tvárili, ako keby sa vlastne nič hrozné nestalo a cvičili psa ďalej SPOILER. Inak mi tam nevadilo nič a som rád, že som tento nadpriemerný film videl.

na příspěvěk reagoval ColorkaX

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Každý na to máme jiný názor, ale to nevadí. Mě to příjde třeba nomální . Zvířata vycítí přírodní katastrofu mnohem dříve než člověk , který neví,  že něco takového nastane. Prostě to vycítí . A o tom to celé je. Pes není člověk to je jasné . A o IQ to fakt není. 

Ale o psí psychologii by ti řekl své Cesar Milan, který se tímto zabývá. Nevím jestli ti to něco říká. Sice né bojovými psi, ale se psi kteří žijí v domácnosti a nějakým způsobem jim to nefunguje . Zajímavé je , že na vině je vždy člověk . Ten je toho původce . Jsou to kolikrát věci co si nikdo neuvědomí. A ano pes dokáže rozeznat zda je pán flustrovaný či nikoliv. A pak se to samozřejmě odrazí i na psovi. Nedávno to dávali v televizi a myslím, že je to dohledatelné i na netu ty epizody. Budou asi na you tube A kolikrát lidé ani neumějí dobře venčit svého psa. Dost často je to učí. Spolupráce musí být oboustranná, aby fungovala. Dále léčí i psí fobie apod. Kolikrát lidi nechápou proč se ten pes tak chová jak se chová a chtějí ho dát pryč. A on tam nejde řešení.  Myslím, že má teď přijet i do Prahy. Tady jsem našla nějaký článek o něm  http://hobby.blesk.cz/clanek/hobby-pro-chovatele/158387/znalec-psi-duse-cesar-millan-trenuji-lidi-jak-zit-se-psy.html

tron

tron (hodnocení, recenze)

„...To že se třeba k psovi choval hezky nic neznamená..."

Sory, toto fakt neeee :-) Čiže majiteľ psa od šteňaťa kŕmil, staral sa oňho, miloval ho a mal vnučky, ktoré sa o zviera takisto s láskou starali a evidentne ho zbožňovali a keď sa stratil, tak ho komplikovane hľadali, lebo im veľmi chýbal a ty tvrdíš, že toto všetko pes na konci ignoroval a na majiteľa „ZOO" zaútočil preto, lebo sa podobal práve na tohto milovaného a milujúceho majiteľa?

„...ve skutečnosti je to tak, že ho nechal za peníze mlátit černochama a na tom nic hezkého není..."

 

Mám zvieratá rád, ale toto je mimo môjho chápania, sorry. Toto ten pes nemal ako vedieť. Zasa nerob z neho človeka s IQ 190, že vedel rozoznať, čo je dobré a čo zlé.

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Kdyby ten konec neměl opodstatnění tak by ho tam nedávali a dali by tam takový tuctový, který je v každém filmu, jak píšeš. To by nebylo zajímavé . Podle mě je jasné, že ho z té ženské cítil  podle té reakce jiné vysvětlení a opodstatnění tam nevidím. To že se třeba k psovi choval hezky nic neznamená . Ale ve skutečnosti je to tak, že ho nechal za peníze mlátit černochama a na tom nic hezkého není. I člověk co je hajzl se chová se umí chovat hodně hezky a nikdo nepozná, že ve skutečnosti je to hajzl. Někdo to také vycítí hned někdo později a druhý mu nevěří jak je to možné, že takový hodný člověk nemůže být přeci něčeho takového schopen. To je stejné. Ten pes to vycítil .V té aréně se v tom psovi něco hnulo tím pachem jak tam všichni stály a problém byl na světě. 

Jinak ano psi se zabíhají pokud jsou samotáři a někteří se vrací domů jen najíst .Ale pokud je to tak že si pán psa  nevšímá nebo jen minimálně a hodí jim do misky jen žrádlo , tak pes moc šťastný nebude. Pes vycejtí jak to s ním majitel myslí, to že kolikrát na tom psovi není nic znát nic neznamená. Pozná, že ho má upřímně rád, že si ho všímá a nebere ho jako něco méně. Takový pes nemá ani důvod utíkat je tam pak vzniklé pouto mezi majitelem a psem . A pes je na majitele obvykle fixován a majitel také.

tron

tron (hodnocení, recenze)

No neviem, ale podľa mňa sa pes zabehne úplne v pohode, bez problémov a relatívne bežne. Biely rasista herečke povedal niečo v tom zmysle, že boli s deckami kempovať a pes niekam odbehol a stratil sa. Možno ucítil nejaké zviera (vevericu, skunka, suku... :-) ), vyštartoval po ňom a zmizol resp. keď sa vrátil, oni tam už neboli. Ja v tom práveže nič zložitého nehľadám, ale skomplikovali to samotní tvorcovia, pretože psov útok na bielych nemá na konci žiadne opodstatnenie. Súhlasím s tebou, že psi veľmi veľa vecí vycítia. Ale na toto sa to aplikovať nedá, nakoľko biely rasista sa k nemu paradoxne správal pekne, kŕmil ho, evidentne ho mal rád, bol naňho hrdý a nebil ho. Navyše mal vnúčatá, ktoré psa zbožňovali. Čiže pes ozaj nemal dôvod útočiť. Proste mne ten koniec nedáva zmysel. Úplne v pohode sa to mohlo skončiť happyendom (pes sa vyliečil) alebo antihappyendom (typu "O 2 mesiace neskôr": herečka je so psom na vychádzke, zakecá sa s kamoškou na ulici, pes si unudene sadne, zrazu spozoruje približujúceho sa černocha, "temný" pohľad do jeho očí... a koniec). 

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

tron

Nehledej v tom zbytečně nic složitého . Mě po skončení filmu toto hned trklo. Takový atmosférický film musí mít nějaký pořadné vyvrcholení a ne nudný konec. Rozhodně to nebylo tak,  že se z něj stal bílý rasista to by zakousnul i tu ženskou. Když předtím startoval po každém černém jen když ho uviděl. Ten pes totiž viděl, že ten černoch co ho cvičil se k němu chová hezky, že ne každý černé barvy ho zmlátí .  Ano dle mého jak tam byli všichni pohromadě to ten pes vycítil , kdo je vlastně ten původce , který mu skutečně ubližuje. Pes vycítí. A jak se tam zapletl ten pach od toho majitele/( ten už z minulosti znal) což ona měla na sobě 100%  . Ten pes nevrčel na ni protože je bílá ,ale protože ho z ní cítil. Proto taky od majitele utekl . Pes když se má dobře tak neutíká . Od ní  taky utekl, ale u ní neměl ještě utvořené pouto.  Já vím, mlátili ho sice samý černí ,ale ten pes věděl kdo to dopustil a vycítil kdo za to může. Hodný majitel to nebyl už od pohledu jak promluvil nebyl sympatický vůbec . Taky bych ho kousla. Být pes. Jenže to odnesl ten co stál vzadu vizuálně věkově podobný majiteli. A mohl za to ten pach co z ní cítil. 

každý člověk má specifický pach,  ale  černoši prý mají nějaké  speciální pižmo takže na ten pach je i lehčí je naučit. 

tron

tron (hodnocení, recenze)

ColorkaX

Spoilery. Zaujímavá teória. Včera som to s pani manželkou dopozeral a práve som nad koncom rozmýšľal. Mne to ale nesedí. Že by si pes "zrazu" po rokoch rasizmu spomenul, že z neho monštrum urobil biely rasista? To po prvé. A po druhé: podľa Winfieldovej teórie "biele psy" vznikali tak, že ich nebili bieli majitelia, ale práveže najatí černosi (alkoholici, feťáci). Naopak, psov biely majiteľ s ak zvieraťu práveže správal pekne. Čiže podľa mňa koniec je značne WTF resp. nepochopiteľný resp. nevysvetlený.

na příspěvěk reagoval ColorkaX

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Výborný film . Kdo neviděl ať nečte dále!  K tomu konci, ten pes na ni vrčel, protože cejtil z ní toho původního majitele od kterého utekl. Psi a zvířata celkově jsou na pachy velmi citlivá a( samozřejmě i jiných směrech) a to ho rozčílilo Tak napadl toho , který byl podobný jemu majiteli vizuálně věkově i postavou. Věděl , že jeho původní majitel byl hajzl cejtil to z něj a věděl to a proto zdrhl , takže ve skutečnosti chtěl napadnou jeho.za to co mu dělal .  Kdyby se s tím původním majitelem nesetkala ten den, nestalo by se to. Nenapadl by nepravého.  Bohužel ten pes byl tak naštvaný jak ho cejtil z ní a psychicky zdeptaný až ho to dohnalo k tomuto činu, bohužel. 

Ve skutečnosti je člověk nejvíce nebezpečný tvor na zemi,.

na příspěvěk reagoval tron

Reklama

Reklama