Reklama

Reklama

O Janovi a podivuhodném příteli

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Pojďme se podívat na výpravný koprodukční film na motivy pohádky H. Ch. Andersena, jehož dílo uchvacuje celé generace malých i velkých čtenářů svým poutavým dějem, malebnými detaily, svéráznými postavami a především nenásilným prolínáním skutečnosti a fantazie. I když příběh začíná neradostně, věřte, že se vše v dobré obrátí, jak to tak v pohádkách bývá... Po smrti otce vyžene Jana (T. Valík) z domova bohatý kupec. Nezbývá mu tedy nic jiného, než se vydat do světa. Na své trnité cestě potkává muže, kteří jedou do královského města získat ruku princezny Agnes (E. Vejmělková). Všichni však skončí jako zkamenělé sochy. Když v noci Jana přepadnou lapkové, objeví se tajemný muž (F. Bachschmidt dabovaný P. Haničincem) a Jana pomocí kouzelné hole zachrání. Kouzelná hůl a tajemný přítel mu pak pomohou překonat mnoho překážek, které jim připraví kouzelník Magnus (M. Habich dabovaný B. Rösnerem). Ten má totiž ve své moci princeznu Agnes a na svědomí má i její nápadníky. Na Janovi pak je, aby princeznu i nápadníky vysvobodil a pohádka mohla skončit svatbou… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Tiny.95

Tiny.95 (hodnocení, recenze)

Patří mezi mé nejoblíbenější pohádky. Pěkná hororová pohádka se skvělým příběhem, který dokresluje skvělá hudba, výborně zvolená lokalita pro natáčení. Příběh skvěle doplňuje tragikomedická dvojce Zedníčka s Labudou, možná je mám snad na celém příběhu nejraději (hláška: Labuda: "Obyčejnej děděk, obyčejnej kluk..." Zedníček: "A co v noci? Sněhová bouře, létající hůl..."  vždy pobaví, ale vlastně vše co tahle dvojce řekne stojí za to.)

Uživatel realhound smazal svůj příspěvek.

Yorkcz

Yorkcz (hodnocení, recenze)

Pohádka která provázela celé mé děctví a stále můžu říct že překonává dnešní moderní pohádky jak české tak světové úrovně :)))))

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

když jsem byl menší,bál jsem se na ni koukat...ale je to výborná pohádka emoční a hororová...Tomáš Valík v ní zahrál naprosto dokonale...výborný děj a patří mezi ty nejlepší pohádky... pro mě 5*

Mendoza

Mendoza (hodnocení, recenze)

Hehe, komentář uživatele packa mi rozjasnil večer. Představa, jak tahle výborná pohádka někomu zkazila celé vánoce, je kouzelná

grofin

grofin (hodnocení, recenze)

Dost depresivní a tajemná pohádka, jestli se tomu dá říkat pohádka, spíš pohádkový horor pro dospělé, ale skvělé herecké výkony českých hercu.

Reklama

Reklama