Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Při boji s neviditelnými nepadají jenom hlavy, ale i... Zkrátka míří se vysoko a zatraceně přesně! Gangsterské pojetí příběhu a to včetně vizuálu by samo o sobě stačilo, jenže tady se jde dál, především u Wallaceových je vidět důraz na postavy, jejich vnitřní boj... Only You, ale i fantastická kamerová jízda domem, ve kterém je v tuto dobu hledat klid marné, což závěrečný pohled do prostřeleného zrcadla umocní. Postav je celkově mnoho, jsou do poslední typově přesně obsazeny (včetně jejich jazyku) a žádná tu není navíc, čehož jsem se po první epizodě trochu obával. Když se mluví a koná jasně a stručně, není třeba příliš prostoru, každý má svůj nezapomenutelný moment. Asif jatka, Lale letiště, oba ten společný závěrečný a tak by se dalo pokračovat až k Luanovi, jenž ve skvostně natočené scéně dokázal, že naporcovat mačetou umí všelicos. Takže gangsterka, drama a akce, ta snad především? Ono těžko říct, skutečně jsou gangy ve všech žánrech velmi silné, jenže za nimi stojí Gareth Evans, akce a násilí prostě vystupovat musí. Čili jsou tu bitky, je tu odstřelovač a především tu je kompletní pátá epizoda, se svým fantasticky natočeným vrcholem dobývání domu, jemuž předchází onen vrchní pohled kamery rojnice, Kinney, les... Pětka prostě funguje i jako samostatný film. 95% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když ve středověku zemřel panovník bez respektovaného dědice, utrhla se šlechta ze řetězu a snažila se urvat co mohla a dost často docházelo i na vyřizování osobních účtů. A to samé se stalo, když byl zavražděn boss londýnského podsvětí. vedle černých a bílých Britů se do sebe pustili Albánci, Pákistánci, Kurdové, jakkoliv to zní všelijak, tak své si k tomu řekli i Dánové či Cikáni a kdyby to náhodou někomu nestačilo, přikvačí hoši z Afriky s přirozenou slabostí pro sečné zbraně a Irové, kteří prostě nemohou chybět. Policajtům pak jde z toho hlava kolem a zejména jeden z nich neví, čí je. Výsledný mix bych nazval sofistikovanou brutalitou, protože to není jen o lahůdkových rubačkách, ale i o příběhu, ve kterém nic není tak, jak to vypadá, kde si nikdo není jistý, kdo je přítel a nepřítel a kde snad není jediná postava, které by se dalo fandit, takže až do konce jsem netušil, kdo a jestli vůbec někdo to celé přežije. Herecky přesné a i když jsem původně nechtěl nikoho vypichovat, tak mi to nedá. Michelle Fairley je tady opět fantastická a ukázala, co mohlo být, kdyby v GoT dostala prostor Mlčenlivá lady. Pevně doufám, že Evans tady neřekl poslední slovo. 100% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Moderní Hra o trůny říznutá mnohem větším podílem moderními Peaky Blinders. Asi by mně to normálně nezaujalo (žánr, téma), ale byl kolem toho takový povyk (a navíc PB jsou nejspíš nejlepší seriál současnosti). že jsem ani já neodolal. A dobře jsem udělal. Gangs of London jsou perfektní filmařina, každý díl je naprosto špičkově natočený a i dějově jde o neskutečnou lahůdku s naprosto fantastickou, boží akcí, na kterou se ani ty nejlepší akční filmy ani zdaleka nechytají. Díl 5 je potom pomyslným vrcholem toho všeho, ale ani potom kvalita dolů rozhodně nejde! Drsné, nekompromisní, brutální, ani černý humor nechybí, není to natahované zbytečnostmi ani stopáží, je to prostě řežba, která je dlouhá přesně tak, jak má být. A to, že jsem rád za prodloužení mi napovídá, že tenhle seriál si mně naprosto získal, ačkoliv jsem o to ani trochu nestál. 83%. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Zvláštní hybrid typicky televizní britský gangsterky a hyperbrutálního stunt porna. Seriálu hodně škodí to že divák ví kdo koho zrovna vojebává a sledovat postavy jak se samy šnečím tempem sunou k pravdě pak prostě neni moc zábavný. Naštěstí akce je nadupaná a přestřelka v pátým díle je jedna z nejšílenějších co jsem kdy viděl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gareth Evans, který má na svědomí vynikající akční jízdu The Raid se spojil se specialistou na drsné krváky Xavierem Gensem a natočili devítidílný seriál z prostředí britských gangů, který započne smrtí hlavy britského gangu a odstartuje krvavou válku všech ostatních. Oba tvůrci do seriálu vložili to co umí nejlépe a tak nechybí prvotřídní akce, (bitky jak z Raidu, exkluzivní přestřelky) tak ani neřízená brutalita (nejednou jsme svědky mučení). Bohužel i přes nesporné kvality se nejedná o bezchybné dílo. Kvalita dílů je kolísavá a akční díly jsou bohužel střídány těmi neakčními, které však díky nepříliš působivému scénáři a ne úplně přesvědčivými hereckými výkony, nejsou tolik zajímavé. Přesto se jedná o povedený kousek, který není zbytečně natahovaný a prakticky každá akční scéna je nezapomenutelná, ať už se jedná o bitku v baru, likvidaci cikánského kempu, nebo útok na dům. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Gareth Evans měl původně točit pouze film. Pro seriál se rozhodli hlavně z důvodu toho, aby mohli lépe vykreslit postavy a celý mafiánský svět. (radecacek)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama