Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když už mít na rukou krev, tak kvůli tomu, že jste do nich vzali spravedlnost.. Sally Field, která dá jasně najevo, že bez pomsty neodejde, zlatý Ed Harris aspirující na cenu Manžel roku a znásilňovač Sutherland, kterému k dokonalému image scházela jen krabička cigaret rýsující se pod rukávem trika. Katalogová vengeance devadesátka, která zklame porcí klišé a potěší omezením počtu zmrtvýchvstání ústředního grázla. Trošku mi scházela poslední scéna, v které by se paní McCannová vydala do nějaké nebezpečné čtvrti a Kerseyho vigilantním gestem ukázala potřebným, kdo může mít přání smrti.. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný snímek o zoufalé ženě, která se nedokáže smířit se smrtí své dcery, která byla zavražděna a se skutečností, že vrah byl kvůli procedurální chybě propuštěn na svobodu... Příběhově nic mimořádného a herecky - až na zdařile odpudivě, slizounsky vystajlovaného Kiefera Sutherlanda - taky ne. 60 % je tak akorát. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oko za oko na prvý pohľad vyzerá ako priamočiary revenge triler, ale predsa len nám ponúka Schlesinger zamotanejší dej aj s nejakým tým prekvapením. Už dôvod, prečo je páchateľ prepustený na slobodu, je skvele vymyslený a namiesto sústredenia sa na prípravu a priebeh pomsty sa relativizuje jej zmysel, účel polície v spoločnosti a rieši sa aj dôvera v partnerských vzťahoch po tragédii. Navyše tu máme aj ďalšiu potenciálnu obeť a tam to skončilo tiež proti mojim očakávaniam. Film ale stojí predovšetkým na Sally Field a ja som jej všetko uveril. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kéž by se přestaly točit tyhle průměrné filmy. Děj by třeba i ušel. Tenhle film je mi ale vyloženě protivný tou tupou úvodní scénou, kdy mamina pobíhá po silnici místo toho, aby zavolala policii nebo nějakému sousedovi, který by mohl dceři pomoct. Bylo pro mě vážně utrpení sledovat tuto scénu a zcela zásadně to ovlivnilo moje hodnocení filmu. Další problém, který nemůžu nezohlednit je naprosto hrozný herecký výkon Sally Field. Bohužel se obávám, že ona hrát vůbec neumí, protože si nepamatuju žádný film, kde by hrála slušně. Kiefer Sutherland hraje zloducha velmi dobře, ostatní herci jsou bohužel zcela nevýrazní a nudní. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

hmm, tohle byl obyčejný průměr. Velký vliv na kvalitu měli mužské role. Ed Harris byl otec od rodiny, který se příliš nepředvedl a nijak zvlášť mě neoslnil, Sutherland naproti tomu, v roli charizmatického a typického záporáka, byl zpestřením. Hlavní hrdinka byla zoufalá matka, která přišla o dítě, nicméně její chování vyznělo poněkud přehnaně a křečovitě, lehce mě znerovozňovala a iritovala. Typický americký příběh o mezeře v soudním systému a žena, která ne nebere jako odpověď. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V knize je Karenovo příjmení Neuman, namísto McCann. (Nedhelborn)

Reklama

Reklama