Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student newyorské univerzity Tom Levy, toužící jednou zvítězit v maratónském běhu, je najednou proti své vůli vtažen do nebezpečné hry, o níž na počátku vůbec nic netuší. Bývalý nacistický lékař a agent Christian Szell, ukrývající se v USA, jej totiž podezírá z toho, že odhalil jeho totožnost. A s pomocí mučení chce vyzvědět na Tomovi pravdu. Tak se z nich stávají nepřátelé na život a smrt… Dnes již legendární, na síle neztrácející mistrovský thriller s protiválečným a protirasistickým vyzněním natočil významný režisér John Schlesinger (Drahoušek, Daleko od hlučícího davu, Půlnoční kovboj, Den kobylek). Ve filmu herecky exceluje Dustin Hoffman (v úloze studenta Toma), jeho protihráčem je britský herec Laurence Olivier (v roli sadistického agenta Szella). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Disk 

všechny recenze uživatele

Thrillery 70. let měly vynikající herce, výborné scénáře a točili je nejlepší režiséři. Maratonec k nim patří. Už jen pro slavnou zubařskou scénu a legendírní hlášku "Je to bezpečné?". Mimochodem zde se povedl i dabing - Ladislav Mrkvička, Jiří Holý, Eduard Cupák, Vladimír Šmeral, Eva Hudečková a další. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

U opěvovaného Půlnočního kovboje jsem Schlesingerovu genialitu nenašel, tak jsem rád, že mi to vyšlo napodruhé. Maratónec je zatraceně atmosférický, excelentně natočený a mistrně zahraný, a pokud se vám ho podaří zhlédnout, aniž byste tušili, o čem je (díky bohu za to, synopse tomu filmu musí neskutečně brát vítr z plachet), budete dobré dvě třetiny filmu vyjeveně čumět, jak zprvu nanápadný příběh nabírá otáčky. Ta chvíle, kdy vám všechno zapadne dohromady, je k nezaplacení. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller s přesvědčivým výkonem Dustina Hoffmana a démonickým Laurencem Olivierem. Film má vynikající atmosféru a to, že Hoffman zde není žádný Rambo ale normální člověk, který se zaplete do něčeho velkého dělá z filmu o to napínavější podívanou, protože mu neustále držíte palce. A pokud máte strach ze zubařů tak tento film vám ho ještě prohloubí. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

90% Na jedné straně perfektní atmosféra, na druhé straně z toho sálá chlad a syrovost 70. let. Perkfektní kamera, zvuk, hudba i střih. Také zajímavý casting i když mi chvíli trvalo, než jsem si zvyknul (hoffman jako akční hrdina?, olivier jako nacistický padouch? zvlastni, ale nakonec jsem jim to zral, nejprirozenejc asi pusobi roy scheider, ktery hraje v prvni hodine hlavní roli spiona). ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ten Dustin mi teraz pripadal tými svojimi pohybmi ako Ben Stiller občas, čo bolo dosť hlúpe čo i len pomyslieť na to , pretože Stiller je oproti nemu mladý, a aj herecký, cucák . Ale čo som si na tomto filme neskutočne užíval , to bola hudba, ktorá v tých 70. rokoch mi prišla akosi oveľa viac zlovestnejšia, ako tá súčastná. Alebo tie prehnané gestá, malé pištolky a para na chodníku v temných uličkách... Pamätám sa na náš čiernobiely televízor a ako som namiesto ovládača slúžil staršiemu bráchovi ja pri prepínaní programov. Marathon Man mi dnes priniesol do tepla môjho brlohu atmosféru z pred viac ako dvadsiatich rokov avšak celkový zážitok z filmu, ktorý som mal vtedy , už nezdieľam. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (23)

  • Poslední film herečky Madge Kennedy. (Kulmon)
  • Laurence Olivier se v průběhu zubařské scény tolik bál, aby případně Dustina Hoffmana nezranil, že se ho neustále ptal, jestli je v pořádku. (Javert)
  • Hlavní roli měl hrát původně Al Pacino. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama