Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student newyorské univerzity Tom Levy, toužící jednou zvítězit v maratónském běhu, je najednou proti své vůli vtažen do nebezpečné hry, o níž na počátku vůbec nic netuší. Bývalý nacistický lékař a agent Christian Szell, ukrývající se v USA, jej totiž podezírá z toho, že odhalil jeho totožnost. A s pomocí mučení chce vyzvědět na Tomovi pravdu. Tak se z nich stávají nepřátelé na život a smrt… Dnes již legendární, na síle neztrácející mistrovský thriller s protiválečným a protirasistickým vyzněním natočil významný režisér John Schlesinger (Drahoušek, Daleko od hlučícího davu, Půlnoční kovboj, Den kobylek). Ve filmu herecky exceluje Dustin Hoffman (v úloze studenta Toma), jeho protihráčem je britský herec Laurence Olivier (v roli sadistického agenta Szella). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film s Dustinem Hoffmanem. Ze začátku člověk moc neví, o co jde. Později ale vše začne dávat smysl a my se ponoříme do děje. Thomase navštíví jeh bratr v New Yorku. Ten je ale po chvíli zabit a Thomas neví, co se děje. Je zapleten do hry nacistického zubaře, který prahne po židovských diamantech. Začíná hra na život a na smrt. Povede se Thomasovi vyváznout ve zdraví? "Spolykej ty diamanty!" ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Obyčejný sportující student se dostává do soukolí smrtící partie tajných služeb a bohatého fašistického zubaře. Hodně pomalý rozjezd s příliš mnoha tématy, postupně však houstnoucí noir atmosféra a chápání souvislostí, výtečně vypointovaný konec a výjimečné herecké výkony Dustina Hoffmana a Roy Scheidera. "Je to bezpečné?" Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=OK26KtN99R4 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama s hvězdným obsazením. Vyděšený Dustin Hoffman musí s hrůzou čelit neustále se opakující otázce Laurence Oliviera: ,,Je to bezpečné?"...,, A nyní vám budu vrtat zub až na nerv .",,Íííííííííííííííííírrrrrrrrrrrr !" Film není samozřejmě o šíleném zubaři ( to je Dentista), ale byť ho vidíte poněkolikáté, vždy se vám vybaví zubařská scéna, která napoprvé doslova mrazí. Každopádně největší trauma a nakonec satisfakci budou mít z filmu případní přeživší z 2.sv.války.... ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Paraguay, maraton, nůž z Jamese Bonda a finále ve vodárně. Totální scenáristické peklo, diamanty, náckové a židé, konspirace, zlý cikán, scéna v opeře. Co půl hodiny nová postava, výbušný kočárek a slavný zubař. Naprosto nevypočitatelný vývoj vzniklý dějovou roztříštěností, přemírou vedlejších témat a absencí nosné zápletky. Bavila jsem se. (+ mám dojem, že jsem na stopě Schlesingerova trademarku zmatenosti) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ten Dustin mi teraz pripadal tými svojimi pohybmi ako Ben Stiller občas, čo bolo dosť hlúpe čo i len pomyslieť na to , pretože Stiller je oproti nemu mladý, a aj herecký, cucák . Ale čo som si na tomto filme neskutočne užíval , to bola hudba, ktorá v tých 70. rokoch mi prišla akosi oveľa viac zlovestnejšia, ako tá súčastná. Alebo tie prehnané gestá, malé pištolky a para na chodníku v temných uličkách... Pamätám sa na náš čiernobiely televízor a ako som namiesto ovládača slúžil staršiemu bráchovi ja pri prepínaní programov. Marathon Man mi dnes priniesol do tepla môjho brlohu atmosféru z pred viac ako dvadsiatich rokov avšak celkový zážitok z filmu, ktorý som mal vtedy , už nezdieľam. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (23)

  • Ačkoliv se film odehrává v New Yorku minimálně dvě scény jsou prokazatelně natočeny v Los Angeles. (Kulmon)
  • Laurence Olivier hrál roli doktora Szella založené na postavě doktora Mengeleho. O dva roky později hrál ve filmu Hoši z Brazílie, který se zabývá doktorem Mengelem. (Kulmon)
  • Poslední film herečky Madge Kennedy. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama