Reklama

Reklama

Sebelum Iblis Menjemput: Ayat Dua

  • angličtina May the Devil Take You: Chapter Two
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

castor 

všechny recenze uživatele

Timo Tjahjanto je solidní řezník a večer strávený v jeho společnosti dává docela zabrat. Když zrovna nepředkládá festival neuvěřitelného násilí, usekaných končetin a všemožných děr v těle (Zásah, The Night Comes for Us), milerád se vrací do hororového žánru, který ale rozhodně není jen o pár lekačkách. Ďáblem je tu posedlý snad každý druhý, zvukové efekty divák dostává docela dlouho z hlavy a maskéři se opravdu vyřádili. Horší je to s prázdnými postavami, o které se divák vůbec nestará. A ze kterých tu a tam bolí hlava. Přiznávám, že první díl jsem neviděl, ale po nějakém rozkrytí karet se přiznám podruhé, že mě to celé „bavilo“ tak do poloviny. Jenže jatka samozřejmě pokračovala dál a už se to celé jednoduše zajídalo. Takže mně podobné šílenosti se spoustou „chuťovek“ stačí tak jednou do roka. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že na stejné úrovni, co jednička, akorát více efektní a násilná. Létající pila byla super, ale občasné CGI špatné, některé scény si Timo mohl rozhodně odpustit. Nejlepší scénou bude určitě vylezení démona z břicha, která je správně šťavnatá a gory, ostatní je velká recyklace původního dílu a rozhodně bejt Timem, tak bych se u trojky zaměřil na lepší scénář a více gore scén, nesmí zapomínat, že právě proto ho všichni milujeme. Queen Of Black Magic byl zatím ze všech hororů od bratrů nejlepší. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek volně navazuje na jedničku a nese se v obdobném duchu, dá se ale zvládnout i bez vidění předchozího, jelikož to nejdůležitější je připomenuto. Alfie a její sestra Nara jsou uneseny skupinou mladých lidí a stávají se vězni v chátrající budově bývalého sirotčince. Alfie má neustále chuť utéci, nakonec ale svolí, že únoscům pomůže. Všichni totiž byli kdysi dětmi a právě v tomto sirotčinci si užili těžké příkoří. To vyústilo v zúčtování s mužem, který byl jejich náhradním otcem, jenže se zaprodal démonovi. Na děti však padla kletba a ta je pronásleduje i nyní v dospělosti. Jenže Alfie s pomocí temné knihy spustí něco, co nikdo nečekal. Opět největší inspirace Evil Dead - dům na samotě, noc, mlha, sklep, posedlost a dlouhý jazyk. Tedy posedlá Kristi byla spíše komická, ale beru. A kdo by si při replice - jsi v mém světě - nevzpomněl na Freddyho. Jinak jak vidno, pavoučí chůze z Vymítače ďábla je natolik populární, že nesměla chybět ani zde. Škoda, že nedošlo k chůzi po schodech, to by pak byla citace dokonalá. Výborné masky, které se opět inspirovaly nejen ve Vymítači včetně dávení. Vůbec tekutinami se zde nešetří, zejména rudými a černými, a gore je také fajn. Satanské a démonické horory já rád, takže za mne opět spokojenost. p.s. když se kamera zastavila na paroží, čekal jsem, že se dá do pohybu... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, nejak to už proste nebolo ono. Jednotke som napriek pár chybám s prižmúreným (satanským) okom dal 4*, ale Sebelum Iblis Menjemput: Ayat Dua už zďaleka nešliape tak dobre. Za 3* to je, ale jedná sa o dosť neviditeľný horor, ktorému (satanskú) kožu zachraňuje prevažne nekonečná séria nechutných momentov, hnusných masiek a vcelku sympatická ústredná hrdinka. Príbeh je taký... čo ja viem... nijaký. Nie je to zlé, ale nie je to už ani taká šupa, ako po prvý raz. To jednak zamrzí a jednak je to trochu divné a podozrivé, keďže to robil rovnaký režisér. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno z předchozího dílu si nic moc nepamatuju, ale víceméně bych sem mohl zkopírovat svůj tehdejší komentář. Zkrátka a jednoduše se jedná o svižné vražedné strašení, které může pyšnit výbornou prací maskérů a kvalitním gore. Škoda té přehnané hysterie doprovázené ječením a řvaním a možná bych se obešel i bez přehrávání v podobě koulení očí a cenění zubů. Vypadalo to směšně a člověk skoro čeká, že tam parta démonů rozjede haku. Ale jinak slušná práce a na případnou trojku se milerád podívám. 75% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Vysílačky, který používá skupina v domě, jsou Baofeng UV-5R. (Ace.A.T.L.)
  • V čase 1:23:12 až 1:23:26 je vidět, že oheň na zárubních a stěnách je digitálně přidaný a dokonce v některých chvílích hoří pozpátku. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama