Reklama

Reklama

Sebelum Iblis Menjemput: Ayat Dua

  • angličtina May the Devil Take You: Chapter Two
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svetlo sveta spatrilo pokračovanie “May The Devil Take You”, a Ja mám opätovne dôvod byť po dlhej dobe “čiastočne” spokojný. Už jednotka bola výborná, pričom Timo Tjahjanto je takmer vždy zaručenou istotou kvality. Celé to pôsobí krásne “špinavo”, takpovediac klasicky po “indicky”, masky taktiež vydarené, gore scén je síce pramálo, no keď sa nejaká objaví, žiadny prúser sa nekoná. Z vizuálneho hľadiska sa skutočne niet načo sťažovať, a fanúšik hororu môže byť spokojný. Čo ma však mrzí, je celkom pomalý rozjazd. Snímok naberie tempo až v jeho jadre, ktoré síce konečne preberie, no akonáhle sa prehupne do ďalšej etapy, opäť nastáva akási fáza útlmu, plná žvástov, ktorá zbytočne naruší ťažko budovanú atmosféru. Záverečná tretina je opäť živšia, sánka mi však rozhodne nespadla, pričom nebyť tej v mnohých sférach veľkej podobnosti s “Evil Dead” a byť to trošku príbehovo originálnejšie, nadšenie by bolo určite väčšie. Za mňa bola jednotka bez pochýb lepšia, dvojka si tú štvrtú hviezdu asi tiež zaslúži, keď prižmúrim jedno oko, a tak by bodla trojka, ktorá by mohla uzavrieť túto trilógiu tak, ako sa patrí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, nejak to už proste nebolo ono. Jednotke som napriek pár chybám s prižmúreným (satanským) okom dal 4*, ale Sebelum Iblis Menjemput: Ayat Dua už zďaleka nešliape tak dobre. Za 3* to je, ale jedná sa o dosť neviditeľný horor, ktorému (satanskú) kožu zachraňuje prevažne nekonečná séria nechutných momentov, hnusných masiek a vcelku sympatická ústredná hrdinka. Príbeh je taký... čo ja viem... nijaký. Nie je to zlé, ale nie je to už ani taká šupa, ako po prvý raz. To jednak zamrzí a jednak je to trochu divné a podozrivé, keďže to robil rovnaký režisér. ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že na stejné úrovni, co jednička, akorát více efektní a násilná. Létající pila byla super, ale občasné CGI špatné, některé scény si Timo mohl rozhodně odpustit. Nejlepší scénou bude určitě vylezení démona z břicha, která je správně šťavnatá a gory, ostatní je velká recyklace původního dílu a rozhodně bejt Timem, tak bych se u trojky zaměřil na lepší scénář a více gore scén, nesmí zapomínat, že právě proto ho všichni milujeme. Queen Of Black Magic byl zatím ze všech hororů od bratrů nejlepší. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Démon so schopnosťou prevteľovania nám vystrkuje rožky a dokáže za sebou zanechať riadnu spúšť. A tak vzniká pekná démonická vybíjaná v štýle Evil Dead, podobne ako prvá časť. Gore a masky super. A hoci mi hlavná hrdinka miestami liezla na nervy a film pôsobí ukričanejšie ako by bolo treba, z hľadiska akčnosti je to asi to najsvižnejšie, čo tento rok vzniklo. Veľmi rád privítam prípadnú tretiu časť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Timo Tjahjanto je solidní řezník a večer strávený v jeho společnosti dává docela zabrat. Když zrovna nepředkládá festival neuvěřitelného násilí, usekaných končetin a všemožných děr v těle (Zásah, The Night Comes for Us), milerád se vrací do hororového žánru, který ale rozhodně není jen o pár lekačkách. Ďáblem je tu posedlý snad každý druhý, zvukové efekty divák dostává docela dlouho z hlavy a maskéři se opravdu vyřádili. Horší je to s prázdnými postavami, o které se divák vůbec nestará. A ze kterých tu a tam bolí hlava. Přiznávám, že první díl jsem neviděl, ale po nějakém rozkrytí karet se přiznám podruhé, že mě to celé „bavilo“ tak do poloviny. Jenže jatka samozřejmě pokračovala dál a už se to celé jednoduše zajídalo. Takže mně podobné šílenosti se spoustou „chuťovek“ stačí tak jednou do roka. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • V čase 1:23:12 až 1:23:26 je vidět, že oheň na zárubních a stěnách je digitálně přidaný a dokonce v některých chvílích hoří pozpátku. (Ace.A.T.L.)
  • Vysílačky, který používá skupina v domě, jsou Baofeng UV-5R. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama