Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Student práv z Yalu se vrací do rodného města v Appalačském pohoří, vzpomíná na minulost svojí rodiny a přemýšlí o vlastní budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to bola riadna elégia. Chlapec to mal v živote veru ťažké, no napriek všetkým okolnostiam si dokázal ísť za svojim snom. Ak niekto nadáva, aké to má v živote ťažké, a preto nemôže dosiahnuť svojich cieľov, spomeňte si na J.D.ho. Aj keď ten mal tiež svojim spôsobom šťastie, že v zlomové okamihy tu bol tiež niekto, kto ho podržal a podporil. Bez toho by možno skončil obdobne ako jeho maniodepresívna maminka, ktorú mimochodom vynikajúco zahrala Amy Adams (jednoznačne najlepší herecké výkon celého filmu). Páčila sa mi tá retrospektíva, realistické podanie a neustála nádej na lepšie zajtrajšky, ktorá sprevádzala celý príbeh. Hodnotím kdesi na rozhraní 3 a 4 hviezd, ale predsa len je to o kúsok lepšie ako tie filmy, ktorým dávam bežne 3*. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Skutečnost, že se tohle děje ve více amerických rodinách a není to až tak zajímavý příběh, tak si myslím, že Ron Howard tuhle látku vyšťavil na maximum. Je zde vidět jeho parádní režie. Nejvíce ze začátku, kdy děj parádně odsýpal a já se na tu nádheru nemohl vynadívat. Do toho hraje parádní hudba s nápaditými zvuky. Zhruba v půlce se film jakoby zastaví a vy začnete kontrolovat, jak jste daleko se sledováním. Teprve půlka? Uff... Naštěstí to docela uteklo a vznikl z toho krásný, ovšem docela průměrný film. Zdobí ho vynikající herecké výkony, kdy by jste na konci skoro nepoznali herce od skutečných osobností. Amy Adams, která si zopakovala roli trosky z Ostrých předmětů, tady cílí na Oscary a Glenn Close jí krásně sekunduje. Film stojí za shlédnutí už jen kvůli Howardově režii, tyhle filmy on umí. Ovšem natočil už i lepší, ale to mu dokážu odpustit. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ron Howard natočil výborné rodinné drama s prvky domácího násilí, závislosti na drogách, problémových rodičích a přerodu jednoho křupana v respektovaného právníka. Aspoň tak by určitě film popsali někteří kritici. Já se ale pořád nemohl zbavit dojmu, že to celé působí neobyčejně směšně, jako kdyby se všichni snažili přehrávat jedna radost. Amy Adams a Glenn Close hrají polohu venkovských křupanek doslova stylem „ven chodím zásadně bez make-upu a v roztrhaném oblečení“ (o to víc šokující je, že Glenn Close musela každý den nosit protetický make-up, což nejde vůbec poznat.. opravdu vypadá, jako kdyby zrovna vstala z postele). Smrděla z toho snaha být strašně obyčejný, ale přitom pořád víte, že sledujete hollywoodské celebrity. Být v rolích pouze neherci, tak je film mnohem uvěřitelnější. Neskutečně mě iritovala hand-held kamera, protože jsme polovinu času ani nevěděl, kdo je v záběru a co se děje. Takhle jsem dostal neskutečně utahané cosi. Naprosto zbytečný film. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku už mám nějaký pátek v knihovně a i když sem se k ní ještě nedostal,počítám,že oproti filmu bude trochu jiná.Minimálně proto,že podle toho co jsem o ní slyšel (a proč sem si jí koupil) se krom autobiografické části,snaží uvádět do širších souvislostí to,proč se Amerika v posledních desetiletích dostala od země neomezených možností do solidních sraček a nakonec si byla - mimo jiné - schopna zvolit někoho jako Trump.Film touhle cestou nejde a zaměřuje se primárně na tu autobiografickou část a příběh jedné ne úplně normální rodiny.Příběh plný deprese,zmaru a beznaděje,který je ale i tak nakonec schopný předat i pozitivní poselství.Osobně si myslím,že to mohlo být ještě o něco drsnější,protože jak už tu padlo v jednom komentáři,Howardovo dílo (jak už bývá jeho dobrým zvykem) je i přes všechny ty negativní věci co se v něm dějí hodně user friendly a to i ve chvílích kdy vyvolává negativní emoce.A že jich vyvolává hodně hlavně ve spojení s postavou matky.Tu fantasticky vystřihla Amy Adams a ačkoliv sem nikdy nepochyboval o tom,že je dobrá herečka,tady zatím ukázala ze svého rejstříku nejvíc.Smůlu má trošku v tom,že krom ní je tu ještě Glenn Close,která je ještě o fous lepší a když je na scéně,komplet si ji krade pro sebe...80% ale tu pátou hvězdu přidám čistě proto,že nejen že Vidllácká elegie splnila to co jsem od ní čekal,ale primárně proto že si myslím,že si nezaslouží tolik nízkých hodnocení a v letošním filmové suchu se jedná o jeden z nejlepších filmů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že tohle je prostě dokonale krásný film a že jsem letos viděl jen velmi málo hereckých výkonů, které by se přibližovaly té extra třídě, již tady předvádějí Amy Adams a Glenn Close. Obě jsou skvělé a ačkoliv jim ani zbytek obsazení nezůstává nic dlužen, především díky nim je Americká elegie taková, jaká je. Uvěřitelná, působivá, dojemná, pravdivá a s důležitým poselstvím pro kohokoliv, koho chytí za srdce. Ron Howard to z režisérského křesla ohlídal s jistotou zkušeného režiséra, kterému záleží na tom, co vypráví, a Hans Zimmer si po nějaké době na konto připsal další fajn soundtrack. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Glenn Close je teprve třetí osobou, která za stejný výkon (v tomto případě za roli Mamaw) obdržela nominaci jak na Oscara (nejlepší herečka ve vedlejší roli), tak na cenu Razzie (nejhorší herečka ve vedlejší roli). Zároveň se jedná o její vůbec první nominaci na Zlatou malinu (Razzie). (oli009)
  • Obrovské brýle, které Glenn Close ve filmu nosí, jsou skutečné obroučky „Mamaw“. Rodina je Glenn Close zapůjčila během natáčení. (oli009)

Související novinky

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Ron Howard a atentát na Castra

Ron Howard a atentát na Castra

05.02.2020

Režisér Ron Howard (Solo: Star Wars Story, Rivalové) si jako svůj příští projekt zvolil snímek The Fixer pro Paramount Pictures a Imagine Entertainment. Scénář k filmu napsal Tyler Hisel (seriál… (více)

Reklama

Reklama