Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalého podvodníka Jimmyho Kilmartina chytí detektiv Little Junior Brown a nabídne mu výhodný obchod: svobodu za to, když se stane informátorem. Jimmy se takto dostává mezi dva nemilosrdné světy gangsterů a vládních agentů, před kterými se snaží navždy uniknout... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojice herců David Caruso a Nicolas Cage mi většinou nahání „husí kůži“ – hlavně tedy jejich herecké výkony, ale občas se i oni dokáží překonat a zahrát své role dobře (dobře znamená průměrně). A v tomto případě tomu tak bylo. Cage se mi líbí víc v rolích „tvrďáků“, než úlisných „romantiků/dobrodruhů“. Co se samotného příběhu týče, tak tvůrci nepřišli s ničím novým, co by tu už nebylo, ale jejich štěstím bylo, že dokázali alespoň místy vytvořit vcelku snesitelnou atmosféru a objevilo se tu několik pěkných autíček, které potěšili mé očka… ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Nebyl to vůbec špatný film. Nicolas C. je skvělý herec, já mu to všechno věřila. Opravdu ho obdivuji. Viděla jsme to v českém dabingu, který nebyl vhodný. K postavám se dabing určitého dabéra nehodil. Je to průměr a za Cage by si to zasloužilo i jedničku na víc. Možná své hodnocení upravím, ale musela bych snímek sehnat v původním znění. Děj je vlastně nesmírně jednoduchý, myslím si že, bohužel potenciál filmu nebyl zcela využit. Nepomohlo jim ani to, snímek nacpali slavnými jmény. Bez Cage by se mohli jít zahrabat. Být mladý a přemýšlet o dráze gangstera tak díky filmu si to rozmyslím, což je jedině dobře. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film Barbeta Schroedera je replikou pôvodného diela z roku 1947, využívajúceho rôznych rozprávačských klišé. Podobne ako iné variácie na klasický film noir, prináša snímka prehľadnú dejovú konštrukciu, spájajúcu neživotné charaktery a banálne situácie. Film sa nakoniec obmedzuje na typické hollywoodske konštatovanie, že dobro nakoniec vždy zvíťazí nad zlom. V hereckej zostave zaujme hlavne Nicolas Cage, ako psychopatický mladý gangster Little Junior. Nemal som ani poňatia, že David Caruso z krimináliek ​​vie zahrať aj takú veľkú rolu. Dobrý výkon. Hlavná úloha Davidovi sadla. Poznám ho ako policajta a nie ako kriminálny živel. Je to výborný film plný akcie a napätia. Síce sú tam niektoré scény nedotiahnuté, ale aj tak to tomu dáva čaro drsného filmu. Bez dabingu je to úžasné. Aspoň si môžete vypočuť pravú americkú angličtinu. ()

Richie1 

všechny recenze uživatele

Ani množství známých herců film nezachránilo. A navíc hlavní postavu zahrál David Caruso, který mi je už od pohledu velmi nesympatický a i jeho herní projev je velmi slabý. Film je u mě propadák - když jsem ho náhodou začal sledovat podruhé a uvědomil si, že jsem ho už jednou viděl, vypnul jsem televizi a šel radši spát :-) ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Průměrný devatesátkový thriller, jakých se tehdá točilo dvanáct a půl do tuctu. "Polibek smrti" rozhodně nepatří do zlatého fondu scénáristických perel, ale je zajímavý alespoň obsazením vedlejších rolí. Obzvlášť mě potěšil Cage, kterej si toho agresivního mafiána v šusťákovce vyšvihnul s naprostou nonšalantní elegancí. Naopak s typusem v ústřední úloze už to tak slavné není. Nějak jsem se nemohl zbavit pocitu, jakoby byla postava informátora Jimmyho šitá namíru spíš nějakému sympaťákovi typu Mela Gibsona. David Caruso totiž nepůsobí jako někdo, komu by člověk držel palce, nýbrž jako totální tragéd a bezvýrazná ukňouraná troska. Takže mi ve finále bylo úplně jedno jestli mu slizkej Nicolas ustřelí dceru nebo znásilní mozek. Vlastně obráceně... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v legendární věznici Sing-sing v Ossinigu na Hunter Street 354 a ve státech New York a New Jersey. (Terva)
  • Aby se mohl natáčení snímku účastnit, udělal si David Caruso přestávku v natáčení TV seriálu NYPD Blue (od r. 1993). (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes v roce 1995. (Terva)

Reklama

Reklama