Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (211)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Kvalitou a spracovaním veľmi blízke ku Castlevanii a nato že má film menej ako hodinu a pol, stíha sa ísť pri postavách dostatočne do hĺbky. Tempo je dynamické, príbeh zaujímavý a nájdu sa aj fajn zvraty a množstvo krvi. Kľudne by zaklínačska séria mohla ísť ďalej touto anime cestou kde príšeri a väčšina súbojov vyzerajú lepšie ako v hraných verziách. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Základní příběhová kostra je dostatečně zajímavá. Přinese ten správný nádech zaklínačského světa, kde nic není černobílé, jsou nám předhazované morální otázky a každý tak trochu hraje za sebe. Postavy volí často jednoduché a ne správné řešení. Jsou tady padouši, namyšlení egoisti, ale též nějací dobráci. Nohy všemu podráží krátká stopáž. Slušelo by tomu více minisérie, kde by se více rozebrali jednotlivé příběhy. Takhle jsme dostali zbytečně uspěchané vše. Cítím z toho promarněný potenciál, páč to opravdu není špatné. Šanci tomu rozhodně dejte. 60% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zábavná epizoda ze světa Zaklínačů si je nejjistější v kramflecích, když nedobrovolně "stýmuje" dva oponenty a ti pak vyrazí na lov mocné stvůry; nečernobílé pozadí pádu pevnosti Kaer Morhen pak zdatně doplňuje seriálové reálie. O postavy, resp. Vesemira, se začnete zajímat, až když zvážní na úkor laciného frajírkovského hláškování, a akce se holt stylizuje do čistého superhrdinského komiksu – protože to generická, ale dostačující animace dovoluje. 70 % ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn vysvětlení, proč je na Kear Morhen díra ve zdi, že by se tam vešla celá Dijkstrova zadnice i se všemi jeho dokumenty. A taky je zde opět a zase vysvětleno, k čemu vede nenávist a touha se pomstít, je to takový nekonečný kruh, který nelze přerušit, natož pak před tím utéci. Film rychle odsejpá, má slušnou akci a nijak se s tím nemaže, takže je celkem zázrak, že ke konci filmu zůstal někdo naživu. Vesemir byl za mlada docela zmrd, to se mu musí nechat, takže teď ho vidím taky v trochu v jiném světle. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Taková Castlevania ve vlčím kožíšku. Krev tam teče proudem, seťaté hlavy a útroby vám přelétávají přes obrazovku sem a tam díky solidní animaci, která skvěle zachycuje bitky a temnou atmosféru plnou krvelačných monster. Mladý Vesemir se krapet liší od dědečka Vesemira, kterého známe z knih a her. Je vtipný, energický a zas tolik nenudí. Rovněž Kaer Morhen plné zaklínačů bylo vyobrazeno vcelku věrohodně dle mých představ. Co se děje týče, tak ten bych přirovnala ke knize – několik set stránek čtete o hovně a řádné akce se dočkáte až na posledních stránkách. Mně osobně motivace zaklínačského pogromu nebyla úplně po chuti, avšak líbilo se mi, že zde nebylo nic zcela černobílé. Sice se to trochu bije s knihami a hrami, ale pro fanoušky zaklínačského světa je to fajn jednohubka, která některým dutým hlavičkám zaplní pomyslnou díru, jež Sapkowski ve svých knihách ponechal... 3.5/5 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Příběh je inspirovaný příběhy, které prožil Geralt v knize „Bouřková sezona“. Tvůrkyně Lauren Schmidt se rozhodla převyprávět příběhy, které prožil Geralt prostřednictvím postavy Vesemira. (Geralt z Rivie)
  • Vytváření monster zaklínači, aby je později mohli ulovit za odměnu, je manifestace „Kobra efektu“. Ten je pojmenován po případech z Dillí, kdy místní chovali kobry, protože britská britská vláda nabízela odměnu za každou mrtvou kobru. (Axarus)

Související novinky

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Netflix oznámil zaklínačský prequel

Netflix oznámil zaklínačský prequel

27.07.2020

Netflix to se zaklínačským univerzem myslí vážně, po hraném seriálu i animovaném spin-offu teď totiž oznámil rovněž ještě hraný prequel. Minisérie The Witcher: Blood Origin bude mít šest epizod a… (více)

Reklama

Reklama