Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Todle ještě nebylo až tak špatný. S Burtonovými filmy to samozřejmě srovnávat nejde, ale ve prospěch filmu mluví jednoznačně Kvalitní Triky (to, že by to vůbec nemusely bejt, je druhá věc), občasné zbarvení dříve tak šedého Gothamu (tady to ještě bylo v únosném množství) - vypadá to tak nějak víc comicsověji a v každém případě Val Kilmer, kterému poloha Bruce Wayna sedla překvapivě na tělo. Rozhodně srovnatelný s Michaelem Keatonem Také občas potěší příjemně odlehčené dialogy ( "Kde šiješ?" ] Dvojice záporáků však propadla (mizerně napsaní, mizeně udělaní, a v případě Lee Jonese i mizerně zahraní - Jim Carrey dělá co může) Taktéž Nicole Kidman naprosto propadla, a rozhodně hodnocení neprospívají ani dvě scény, kde se Batman dostane do nějaké situacem a pak se z ní dostane a my nevidíme jak (podle mě se z nich totiž dostat nešlo) - především ta první mě vrtá hlavou. Batman vystřelí lano, zahakne se a jede s autem po zdi.... fajn... A jak se dostal z vertikální polohy zase do té horizontální, popř. jak se dostal zase na zem... A pak je tu ještě debiní střih, občas vůbec nevíte, co se na plátně děje...Jinak ale, i přes tydle chybičky musím říct, že první setkání s Batmanem Schumacher ještě ustál - v rámci možností... P.S. Kde se ale vzala v Gothamu Socha Svobody, nepochopím... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to čistě popkornová jízda, ale zatraceně dobrá a neředěná. Naštestí se Schumacher ješte neodvážil totalně upustit od Burtonovích vizí. Momochodem samotný Tim Burton si zahrál na konci filmu malé cameo. Sem tam už probleskují ty příšerné neonové blikací kostýmy a udělátka které totalně likvidují atmosféru, ale ještě to není tak výrazné. Za nepřestávající akci, skvělého Carreyho, sympaticky přehrávajícího Jonese a solidního Kilmera ještě slabší 4 hvězdičky. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Totálně nezvládnutý scénář který do pracek dostal ale dost schopný režisér. Proč vznikl takový paskvil? Teda chápejte mě není to zas tak špatné, a hraje tu Carrey a Kidman, ale proč se proboha někteří padouši chovají jako vylízaný hovada? Atmosféra je totálně v čudu a jediné na co se vyplatí koukat je asi ten Carrey který je zábavný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prihodili sa tu dve kategorické zmeny oproti prvým dvom častiam. Za prvé to bola zmena režiséra. Po snovom vizualistovi Timovi Burtonovi sa tento krát réžie chopil skúsený Joel Schumacher. Za druhé je tu nová tvár pod maskou Batmana - Val Kilmer. Ten myslím celkom dobre nahradil Michaela Keatona, ktorý hral v prvých dieloch. To však nemôžem tvrdiť o Schumacherovej réžii. V tomto filmovom žánre za Burtonom viditeľne zaostáva. Veľmi dobre sa tu predviedol Jim Carrey v zápornéj úlohe pána Hádankára. "Batman navždy" *** ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Joel Schumacher změnil přístup k tomuto projekt. Kam se podělo Burtonovo Temné, bizarní "Gotické město?". Schumacherův modernistický přístup mi nesedl. Nyní je to futuristické město, s rovnými budovami a punkovými zjevy s neonovými maskami. Žádná temná zákoutí už se neobjevují, pouze celkové povrchní přelety nad městem a Val Kilmer naprosto neumí hrát. Ale všechno zachraňuje Hádankář Jima Carreyho a jeho božský dabing. Kdo má v hlavě netopejra? ))) ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Společnost McDonald's zařadila v roce 1996 do svého sortimentu několik postaviček a hrníčků s motivy filmu. (Terva)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V garáži Bruce Wayna (Val Kilmer) lze mimo jiné zahlédnout i slavný automobil Phantom Corsair vyrobený v roce 1938. Vůz měl na svou dobu atypicky futuristický vzhled. (fifox)

Reklama

Reklama