Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Schumacher to poňal po svojom a ja som myslel, že som na sado maso techno párty plnej stroboskopov a fluoreskujúcich mejkapov. Občas som aj myslel, že pozerám telenovelu točenú mobilom a že Tommy Lee Jonesa dabujú , ale i tak ma to celkom bavilo. P.S. Kde je starý dobrý Val Kilmer??? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedělní Studio Kamarád připomínající křiklavé kulisy korespondující s kabaretní atmosférou Gothamu, do toho tradičně se pitvořící exhibicionista Carrey, který jako by jen přešel z placu Masky a Bruce Wayne s charismatem sklenice na zubní protézu rodinného sluhy Alfréda.. Proč po tomto vložili producenti důvěru pro natočení (nakonec ještě horšího) Batmana a Robina opět do rukou Schumachera skýtá tolik otazníků, kolik jich má Hádankář na svém zeleném oblečku. Za tyto dva filmy si Joeli zasloužíš ustřihnout závěsy v ložnici a každou noc až nadosmrti svítit do okna reflektorem s netopýřím motivem.. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zdejší komunita by mě asi ukamenovala, ale Batman forever mi hodně připomínal Burtonův první díl. A pravdou je, že mezi nimi kvalitativně až takový rozdíl není. Batman čelí svojí rozpolcenosti, avšak tentokrát se do toho zaplete (projednou inteligentní) blondýna a dva poskakující a chvílemi přehrávající protivníci. Jejich bláznivé pitvoření šlo ruku v ruce s humorem, který u Batmana až tolik nečekáte. Jako kdyby se nemohli rozhodnout, jestli to celé vlastně můžeme brát vážně, a tak tu a tam ukázali třeba superhrdinův robustný zadek v obleku. :)Val Kilmer vypadal dobře v masce, ale jakmile si ji svlékl, stal se z něj Ken. On prostě není Bruce Wayne... Pravdou ovšem je, že vizuálně film oproti svým předc hůdcům pohoršil. Že by menší rozpočet? Nicole Kidman sice nemá na Catwoman, ale je stále snesitelnější a sympatičtější než Kim Basinger. Navíc byla opravdu krásná, až se člověk pozastaví nad tím, proč má dnes potřebu tolik vrážet do zkrášlovacích procedur. Za mě fajn zábava na nedělní dopoledne. :) Nic víc, nic míň. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to čistě popkornová jízda, ale zatraceně dobrá a neředěná. Naštestí se Schumacher ješte neodvážil totalně upustit od Burtonovích vizí. Momochodem samotný Tim Burton si zahrál na konci filmu malé cameo. Sem tam už probleskují ty příšerné neonové blikací kostýmy a udělátka které totalně likvidují atmosféru, ale ještě to není tak výrazné. Za nepřestávající akci, skvělého Carreyho, sympaticky přehrávajícího Jonese a solidního Kilmera ještě slabší 4 hvězdičky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prihodili sa tu dve kategorické zmeny oproti prvým dvom častiam. Za prvé to bola zmena režiséra. Po snovom vizualistovi Timovi Burtonovi sa tento krát réžie chopil skúsený Joel Schumacher. Za druhé je tu nová tvár pod maskou Batmana - Val Kilmer. Ten myslím celkom dobre nahradil Michaela Keatona, ktorý hral v prvých dieloch. To však nemôžem tvrdiť o Schumacherovej réžii. V tomto filmovom žánre za Burtonom viditeľne zaostáva. Veľmi dobre sa tu predviedol Jim Carrey v zápornéj úlohe pána Hádankára. "Batman navždy" *** ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. června 1995 v Los Angeles. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V pokladnách severoamerických kin nechali diváci 184,1 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 336,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama