Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nebezpečný klient patří k filmům, které mám moc ráda, a když jej dávají v TV, musím ho vidět:) Výborné obsazení hlavních rolí i vedlejších rolí gangsterů. Barry "Břitva" je fakt drsný:) Brad Renfro coby Mark Sway je ve své debutující roli skvělý a vypadá strašně sexy:) Mary-Louise Parker je zajímavá herečka, Susan Sarandon a její Reggie Love je správná a ostrá dáma a "Reverend" Foltrigg v podání Tommy Leeho Jonese si zase myslí, že to má všechno na háku. Scénář nabídne i spoustu vtipných hlášek, slovních přestřelek a vychytaných proslovů. Potěšila debata o Led Zeppelin nebo Elvis Pezley. Snímek se mi snad líbil ještě více díky excelentnímu dabingu, ovšem pouze ve verzi pro Českou televizi, ta druhá stojí za houby:) "Kolik případů jste vyhrála?" - "Víc, než jsem prohrála." - "Kolik se Vám platí?" - "Kolik máš?", "Chybí Vám?" - "Tak moc, že na ně nesmím ani pomyslet." ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Film na jedno zhlédnutí. V podstatě je to děsná blbost, která má spád, ale nic nového nepřináší, jasný průměr. Tommy Lee Jones hraje s přehledem, Susan Sarandon si nominaci na Oscara asi zasloužila, i když nějak zvlášť neexceluje. Renfro má bohužel ksichtík grázla, takže mu je těžko věřit tahle role. Ale špatně nehrál. Schumacher tady dokázal, že když má moc peněz, není to moc dobré. Není to průšvih jako jeho Batmani, ale k jeho nejlepším filmům to má hodně daleko, také díky dost hloupému scénáři. Ale na televizní pokoukání to stačí. ()

Reklama

elle 

všechny recenze uživatele

Příběh balancuje na hranici těžko uvěřitelné fikce a zoufalého hájení tzv. amerických hodnot. Pohádka o právních řádech a neřádech? Snad. Nicméně pro mě maximálně příjemným obsazením dostává příběh šmrnc. Mafiáni jsou zvlášť ve finále spíš nadšení břídilové, takže finále nikoho nepřekvapí. Na mě to fungovalo dobře. Ostatně příběhy o osobní odvaze, i když často naivní, stojí za to točit. Za mě slušné řemeslo a dobří herci - oblíbená Susan Sarandon a Tommy Lee Jones. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Joel točí svoje filmy ako na kvalitatívnej hojdačke. Niekedy je s nimi úplne na vrchole s nohami k nebu, inokedy škriabe podrážkami blato a štrk, no a niekedy si len tak plachtí ani hore ani dole. Tento postarší snímok je celkom jednoznačne postavený na výbornom herectve Susan a Tommyho, ako aj na drzom a na facku sa správajúcom Bradovi Renfrovi. Patrí k tomu lepšiemu čo Schumacher natočil a dá sa s prehľadom vzhliadnuť aj po rokoch. Ako píšem je to o tých hercoch. Scenár možno má kde tu nejakú dierku, hlavne v chovaní niektorých postáv a záver s ohľadaním mŕtvoly je úplne celý proti logike, ale dá sa to vydržať. Je to celkom slušný krimi thriller tak trochu z právnického prostredia, trochu zabŕdajúci aj do prostredia mafie a trochu zo súdnej siene. Ja mám niekedy dojem, že snímky tohto typu sa už dnes prestali točiť a je to možno škoda. Vzhľadom na tie spomínané dierky dávam len tri hviezdy, ale rád som to znova videl. Dobré je to. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Popová limonáda. Cieľom malinovky je obhájiť prácu federálnych agentov a volených prokurátorov v USA. To sú tí veledôležití vyšetrovatelia v oblekoch a slnečných brýľoch. Vždy sa tvária tak husto. Obklopení skupinou pritakávačov a služobných psov. Tí zas ochotne vrčia. Na príkaz bossa olizujú akékoľvek hovno či vybehnú na hocijakého nevinného. Zhusta sa vyskytujú v hollywoodskej kinematografii. Tiahnu sa ňou ako smrad, hypnotizujúci divákom štýlom: "No, do mindže, tí sú drsní! A bojujú proti zločinu!". Tu sa snažia dolapiť zmrda a vraha v jednom. Ten je aj so svojimi výčinmi provizórne krytý akýmsi mafošskýcm polobohom. Svedkom priznania, ktoré by zmrda dostalo za mreže, je chlapec. Jeho mladší brat, tiež prítomný pri udalosti, dostal posttraumatický šok. Leží na psychine a cmúľa si palec. Peripetie okolo malého hrdinu a jeho rodiny v nezávideniahodnej sociálnej a životnej situácii sú vykreslené fajn. Svedectvo bolo tak veledôležité, až dopomohlo k odhaleniu zločinu. Škoda záveru, kde sa všetko nesie v znamení dokonalej práce policajtov, ochotných vždy pomôcť a zabezpečiť snívanie amerického sna všetkým svedkom zločinov a ich rodinám. USA polícia je jednoducho raj na Zemi. Ak ju poslúchate, ak sa jej podvolíte. A samotní agenti a prokurátori nie sú len drsné vypočúvacie stroje, čo majú svoje zdroje! Majú, milé a vážené dámy a milí páni, oni títo fízli presúvajúci sa Amerikou na súkromných lietadlách mirnix-dirnix, oni majú aj CITY, CITY. A nie bohvieaké. Zaľúbia sa do exhipisáčky a exalkáčky v jednom, dnes abstinujúcej advokátky. Ach a och. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)

Reklama

Reklama