Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní a veselá Hilary opět stojí před důležitým životním rozhodnutím - ztratila práci a rozešla se se svým přítelem. V novinách našla nabídku, že jistý bohatý pan Geddes hledá pro svého syna Victora pečovatelku. Hilary je přijata, ale brzy zjišťuje, že je to velmi obtížný úkol, protože Victor právě prodělává chemoterapii. Na Victorovo přání však zůstává, jeho stav se zlepší a nakonec se oba mladí lidé do sebe zamilují. Avšak nemoc se opět vrátí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Joel schumacher /Telefonni Budka, 8 mm/ natocil slusnu romanticku dramu o laske, o prekonavani choroby a riesia sa veci spolu s tym suvisiace. Kludnym ma to nenechalo, posobive dialogy a hoci Julia Roberts /prostitutka z Pretty Woman/ nevie velmi hrat a novodoba Greta Garbo z nej nikdy nebude, film je slusna oddychovka s kvalitnymi kulisami a dialogmi. Kampbell Scott a Vincent D´Onofrio to celkom dobre ustali : 65 % ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Domácí úkol splněn. Dostatečně dojemný scénář, dobré herecké obsazení a pěkná lokalita. To vše osladit intelektuálským tlachání o umění, pár svůdných scén a nezapomenutelné oblékání kalhotek a máme tu povedený film. Jak říkám, domácí úkol splněn. Úplně je cítit to odšktávání splněných úkolů. Slzy, dojetí, romantika, erotika, poučení, sebeobětování, naděje..... Hotovo. Teď se jen zamyslet, proč divák cítí to tlačení na pilu. Příště více lehkosti a méně Klimta. Ty věčné záběry na nahou zrzavou krásku už byly opravdu moc. Ještě, kdyby to byla Julia, ale takhle.... Na druhou stranu, Campbell Scott je opravdu věrohodný a příběh opravdu natolik silný, že se na opakování v TV vždy ráda podívám, jen přepínám to přehnané předvádění rozdílných světů hlavního páru (nóbl restaurace versus disco bar). A pokaždé si v duchu přidávám epilog, ten mi k dovršení příběhu rozhodně chybí. A v každém období života je ten dovětek jiný. Nejčastěji si tento pár užije ještě krásných 5 let, než Victor zemře. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Ač mám Julii Roberts rád, tohle mě nějak moc nebralo. Sice předvedla vcelku dobrý herecký výkon, a asi je to jedna z těch známějších rolí z počátku její kariéry, ale celkově mi ten film přišel takový divný. Nepočítám-li ten otevřený nicneříkající konec, který mě teda poté, co jsem to tak trochu přetrpěl až do něj, trochu nakrknul, tak mě docela štvalo množství záběrů v polostínu a celkově velmi zvláštní ponurá, "zatemnělá" atmosféra domu, ve kterém Victor žil. Žít v něčem podobném, tak z toho pološera by mě asi jeblo... Celkově pokud dám 3*, tak to bude s hodně přimhouřenýma očima. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Smutný a přesto romantický film s výbornými hereckými výkony v podání Campbella Scotta a Julie Roberts. Také nechápu proč většina hodnocení vyznívá ne příliš pozitivně, mně se naopak film líbil. Je plný emocí a naděje na uzdravení. Navíc i výtečná hudba je trefně laděna s dějem. Je zde i věrně vyobrazen průběh těžké nemoci, který ne vždy končí pacientovým vítezstvím... ()

st.lupen 

všechny recenze uživatele

Povrchnost, se kterou je divákovi příběh předkládán je až zarážející. Je pravda, že jsem čekal víc a to se odráží na celkovém hodnocení snímku, ale způsob kterým režisér k příběhu přistupuje mi připadá skutečně odfláknutý. V podstatě jde o potvrzení mého přístupu - nejhorší hned po americké romantické komedii je americké romantické drama ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama