Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celé USA je napadeno zabijáckými rajčaty a vláda se vše snaží udržet pod pokličkou. Najde lidstvo způsob, jak se této invazi ubránit, nebo bude rozdrceno zuřivou zeleninou? (Vitason)

Recenze (38)

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

V první chvíli mylně získaný pocit z nějakého neotřelého „guilty pleasure“ se vytratí hned ve chvíli, kdy tvůrci vyjdou s barvou ven a přiznají, že chtějí dělat cílenou parodii. Bohužel parodii trapnou spočívající ve vršení jednotlivých gagů (které navíc nejsou vtipné) na sebe bez řádné dějově souvislosti, takže výsledek je zoufale křečovitou snahou být za každou cenu vtipný, což režiséra, scénáristu, autora úvodního vlezlého songu a bůhví čeho ještě Johna DeBella staví do poněkud nezáviděníhodné pozice totálního babráka, který nemá o filmařském řemeslu ani zbla ponětí a o jeho humoru lze taky úspěšně pochybovat. Zbytečná nuda, která se ale pravda, jen tak nevidí. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, ak sa ľudia bez humoru rozhodnú nakrútiť ultra/mega/vtipnú paródiu. A rovnaká partia ľudí bez vkusu a srandy si povie: buhaha, toto je kult jag sviňa! Nuž a odvtedy tróni kadejakým rebríčkom a knihám kultových filmov. Z ktorých je ale naozaj podarených a čímsi osobitých ako šafránu. Je to číročíry odpad, o ktorom nemá zmysel vôbec nič konkrétne písať. Preto opíšem len predstavu, ako na mňa zapôsobil a prečo si vyslúžil až jednu hviezdu: Kedysi dávno k nám zavítala rodinná návšteva. Mali dvoch chlapcov. Na raňajky dostali maslové chleby a nakrájané rajčiny. Na stole k nim mali soľ. Vtom obaja chalani zaprotestovali: "My nechceme soľ, ale cukor!". My sme sa začudovali, že oni si rajčiny nesolia, ale sladia. Oni zase, že my si ich solíme. A dodali: "Prosíme si práškový cukor!". Dostali. Výdatne si popráškovali rajčinové lodičky a schuti nimi zajedali maslové chleby. Pri predstave tej chuti sa mi obrátil žalúdok. Nuž a presne taký pocit som mal z filmu. Pri jeho sledovaní som si spomenul práve na túto príhodu. A nakoľko film aj príhoda z detstva boli o rajčinách, má film hviezdu. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

První zásek z rajčatové série Johna De Bella. To, že půjde o šílené parodické pojetí rajčatové invaze ve Spojených státech, naznačuje již perfektní titulkový prolog a následná makabrózní znělka. První útoky rajčat působí výborně, po chvilce už to začíná být bohužel trošku nuda. Naštěstí nám zabijácká rajská jablíčka trošku povyrostou, takže jejich běsnění nabírá dalšího rozměru. Navíc do děje vstupuje americká vláda, která se snaží samozřejmě hrozbu ze strany zeleniny ututlat, jak jen to půjde a nasazuje kromě armády i partičku profesionálů čítající britského parašutistu, který si padák odepíná pouze na spaní, medailemi ověšenou sportovkyni krmící se steroidy, mistra kamufláže, jehož nejlepší převlek je za Adolfa Hitlera (ještě když vezmeme v potaz, že je černé pleti) a potapěče, jehož největší výkon končí v jedné městské fontáně. Bohužel gagy s nimi spojené fungují pouze z poloviny, zbytek jsou pokusy o absurdní humor, jež jsou výsledkem snahy tvůrců být za každou cenu vtipní v každé scéně dílka. Aby toho nebylo málo, tak se do všeho montuje ještě jedna všetečná novinářka. Snímek je nabušený humorem, ale jak je výše zmíněno, funguje pouze z poloviny. Ovšem některé zběsilosti jsou vskutku extrémní, za zmínku stojí muzikálové vsuvky, samotné pojetí rajčatových útočníků, tankový útok proti nim, či poslední vzdor použitím sluchátek. Ve výsledku se jedná o naprostou šílenost s geniálním námětem, ale z poloviční účiností na divákovu bránici, kde klady přece jen převyšují tvůrčí nedostatky a dílko si tak vysluhuje punc slušného nadprůměru a v pohodě dosahuje na tři hvězdy. ()

Max-Wesslo odpad!

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se na film těšil. První minuty svědčily o slušné zábavě. Hned na začátku vás titulky varují zprávou "Když v roce 1963 natočil A. Hitchcock film s názvem Ptáci, zobrazující krutý útok hejna okřídlených kreatur, lidé se smáli... Na podzim roku 1975 napadlo 7 miliónů černých ptáků, odolávajícím jakékoliv snaze lidstva vyhnat je, město Hopkinsville v Kentucky. Už se nikdo nesměje." a následně uvidíte první útok rajčete. Ovšem dál už je to jen nuda a nuda. Samotná vraždící rajčata se objevují jen sporadicky a to jako velké oranžové koule valící se po zemi (jediný jejich pohyb). Hrozná hudba, hrozné herecké výkony a hrozné efekty stejně jako u dalších béčkových hororů 60. a 70. let. Ovšem kouzlo těchto filmů zde úplně chybí, jelikož je to vlastně parodie. Jasný odpad. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

O zabijáckejch rajčatech jsem slyšel už dřív ale popravdě jsem nevěděl, že jde o víc filmů. Takže moje první seznámení s killer rajčaty bylo s filmem "Killer Tomatoes Strike Back!"(3 díl). A musím uznat, že jsem se bavil. Tak jsem se rozhodl zjistit kde to všechno začalo. A musím uznat, že oproti třetímu dílu je to hodně slaboučký. Ve většině případů převažuje špatnej humor nad tím povedeným. Jestli jsem u trojky psal, že se  těch rajčat dalo vymačkat daleko víc tak tady to platí dvojnásob. ()

Zajímavosti (5)

  • Scéna s pádem helikoptéry nebyla ve scénáři. Šlo o nehodu, ale režisér se rozhodl scénu ve filmu ponechat. Můžete jasně vidět, jak se zadní vrtule dotkne země a helikoptéra kvůli tomu spadne. Kusy vrtule ve scéně minou policistu a jednoho z kameramanů. Pilot z nehody vyvázl s lehkým zraněním. Škoda v hodnotě 60 000 amerických dolarů stála štáb většinu rozpočtu. (HellFire)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho rodinných příslušníků celého štábu, kteří taktéž do filmu vložili své peníze. (HellFire)
  • Vyvrcholení filmu na stadionu v San Diegu se natočilo za jediný den a všichni komparzisté nosili své vlastní oblečení. (HellFire)

Reklama

Reklama