Reklama

Reklama

Září 1971. Spojené státy prohrávají válku ve Vietnamu. Roland Bozz je odveden a nastupuje do armády. Je to však neukázněný voják, který nerespektuje žádnou autoritu. Spřátelí se s dalším rekrutem, Jimem Paxtonem, ctižádostivým spisovatelem, který si své vojenské zkušenosti zaznamenává do deníku. Na rozdíl od Bozze se Paxton přihlásil dobrovolně. Po nástupu na výcvik jim velitel roty, kapitán Saunders, vysvětlí, že každý voják, který projde výcvikem ve Fort Polk, bude následně poslán do Vietnamu a že jakékoli jejich politické názory na válku, jsou irelevantní. Bozz má dobré znalosti vojenských předpisů a najde způsob, jak by se někteří vojáci mohli dostat z armády – například vojín Cantwell, protože má děti a ke všemu také postiženou manželku nebo vojín Mitre, nastoupil do armády, aby dokázal okolí svou mužnost, ale ukáže se, že je nervově labilní. Bozzovo přirozené vedoucí schopnosti a otevřenost vůči velení mu nakonec vynesou titul velitele čety. Je zde však i vojín Wilson, rasový fanatik a rozeštvávač, který ostatní neustále ponižuje. Bozz se s ním dostane do rvačky a snadno ho porazí, čímž si však vyslouží Wilsonovu neutuchající nenávist... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tvrdá príprava vojaka na vojenské prostredie. Ukazuje nám čo všetko sa môže diať a deje vo vojenských výcvikových centrách. Vojaci si tu prechádzajú životnou skúškou. Bozz, ktorého stvárnil Colin Farrell je vojak, ktorý má výborne naštudované vojenské zákony a pomáha svojim kamarátom dostať sa z výcviku domov k rodinám. On však stále zostáva a provokuje svojím správaním nadriadených, ktorých dovádza k šialenstvu. Myslím, že režisér až príliš "tlačil na pílu" a celkový dojem bol nerealistický. Preto film radím medzi priemer. Kto chce vidieť skutočnú klasiku, nech sa radšej pozrie na Full Metal Jacket. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě hodně slušně natočený film. Někdy moc nerozumím tomu proč střídá Joel Schumacher neustále výborné filmy s hovadinami. Je neskutečně nevyrovnaný. Tady se film hodně podobá Olověné vestě. Celý se odehrává ve výcvikovém táboře. Je to válečný film bez války, která ovšem poletuje pořád někde okolo. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle patří bezesporu k nejlepším filmům Joela Schumachera. Tento jindy poněkud rozporuplný režisér mě filmem Tábor tygrů mile překvapil. Jde o velice zajímavě natočený příběh vojáků z výcvikového tábora, jehož hlavní a skutečně nejvýraznější postavou je vojín Bozz v bezchybné interpretaci Colina Farrella. Je ale třeba uznat, že i ostatní herci své role zvládli výborně - James McDonald jako brutální seržant Thomas, Shea Whigham jako krvežíznivý a pomstychtivý Wilson, Matthew Davis coby "pisálek" Paxton nebo Clifton Collins Jr. v roli stresovaného velitele oddílu Mitera. Tento film mohu s klidným svědomím doporučit všem, kterým se líbil třeba film Full Metal Jacket. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Úžasný snímek, kde téměř žádná hudba a vynikající Schumacherova režie nádherně umocňuje atmosféru výcvikového tábora.Kromě toho sníme stojí i na geniálním hereckém výkonu Colina Farrella, ze kterého po celou dobu nespustíte oči!Už chápu proč se Schumacher zahazuje se sračkami jako Batman a Robin nebo České spojka - prostě pro to, aby mohl točit filmy, jako je tenhle (respektive aby si na ně mohl vybrečet honoráře)! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj veľmi autentický film, má silu ducha a danej doby. Je uveriteľný so zaujímavým dejom a ako príbeh z vietnamskej vojny je dosť dobrý a má aj posolstvo. Colin Farrell nepatrí medzi mojich obľúbencov, tu však hraje podľa mňa jednu zo svojich životných rolí, na toto sa veľmi dobre hodí, dokonca viac ako na policajta mu podľa mňa sedí úloha vojaka. Tábor tygrov je pre mňa taký polodrsný film, splnil očakávania, ale na mimoriadne dobré hodnotenie to nespĺňa výnimočnosť a nejaké extra dejové body. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Kniha D. Trumba vyšla i v Československu jako "Johny si vzal pušku" na konci 70. let. Byla dokonce natočena i jako TV inscenace v hlavních rolích s M. Peškem a P. Soukupem. (Robbi)
  • Brožovaná kniha, kterou Bozz čte na začátku filmu je "Johnny Got His Gun" od Doltona Trumbose. Jedná se o protiválečný román o mladíkovi, který v první světové válce přišel o obě ruce, obě nohy, zrak, sluch a řeč. Mimochodem též zfilmován samotným autorem knihy. (Bakllazaan)
  • Colin Farrell za svůj hvězdný výkon získal cenu pro nejlepšího herce od Bostonské společnosti filmových kritiků. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama