Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Heron vede ve starověkém Řecku obyčejný život. Jednoho dne ale zjistí, že je ve skutečnosti synem Dia a má před sebou veledůležitý úkol: spasit svět před armádou démonů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Lischai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako Castlevania, jenom lepší. Od prvního záběru se něco děje, a nepřestane až do konce. Pořád nějaká akce, cool bozi, strašidelní obři, souboje, prostě paráda. A do toho dojemný příběh o otcovství, lásce, nevěře... všechno tam je. Pokud hledáte odpočinkový a přitom našlapaný seriál, tohle je ideál. Nezlepší vám to život, ale rozhodně vám to zlepší listopadové dny v karanténě. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

V prvním díle to mělo našlápnuto na velmi lákavou, temnou fantasy řežbu několika málo jmény a prvky spojenou  s jakoby řeckou mytologií. První díl nabídl skvělou atmosféru, zajímavý vizuál a prostředí. Sliboval, řekl bych, strhující nářez. Bohužel, trhliny se objevují záhy a rostou velmi rychle. Příběh se totiž ukazuje stále více jako banální, šablonovitý až erpégéčkový. Scénář taky není moc dobrý, dialogy jsou... no. A nezachrání to ani postavy. Rozhodně ne. Naopak bych řekl, že jde o jednu z největších slabin. Charaktery jsou zoufale bezduché - podle osvědčených mustrů bez přidané hodnoty. Takže co zbývá? Skvělá atmosféra, temnota a akční říznost. Co na tom, že akce je okatě prvoplánová - stejně to vypadá dobře. Díky krátkým dílům jsem se vůbec nestihl nudit. Je to atmosferická jednohubka. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Krvavá jízda s antickými bohy, kde zápletka je... solidní, ale nic nového pod sluncem. Heron a jeho matka připomenou Herákla a jeho matku Alkménu, Heron a jeho bratr zase Castora a Polluxe (dvojčata, z nichž jeden má božského otce). Co si budeme namlouvat, hlavní slovo tu má vizuální styl. A ten rozhodně nezklame. Slabinou první série jsou lidské postavy, kteří zkrátka oproti nadpřirozeným bytostem nezjsou zajímavé. Je zvláštní, že bratrský projekt - Castlevanie - tenhle problém nemá. Tady asi nejzajímavější postavou démon Seraphim. Nicmé vůbec se nebudu zlobit za druhou sérii, kdy budou mít některý zanedbané postavy prostor se trochu nadechnout. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Tak výjimečně zas něco co se Netflixu i povedlo. Styl animace velmi dobrý, nijak hloupě přestřelený, prostě pěkná poctivá animace s dobrými barvami. Příběh taktéž zajímavý a vcelku originálně zpracovaný. Jako co se mi hodně líbilo je, že se s ničím nesrali, akce od začátku až do konce. Nijak hloupě se t neprotahuje a celý příběh se zvládne uzavřít v průběhu 8 epizod. 8.5/10 ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé štyri epizódy sa zaoberajú rozvitím zápletky a ukazujú minulosť dvoch bratov, ktorí stoja na opačných stranách barikády. Potiaľto je príbeh epický a atmosféra hustá, že sa dá krájať. Bohužiaľ, ako v ďalších epizódach rastie nádej, ide o viac dobrodužstva a akcie (ktorá už nie je taká skvelá, ako v 3. epizóde), tak napätie klesá a postavy už dejom idú očakávanými cestami, čo uberá atraktivite príbehu. Vo výsledku tak ostáva seriál s výborným naladením, ale menej dobrým vyústením. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V seriálu jako hlavní protivníci olympských bohů vystupují „Giants“, v českých titulcích překládaní jako „Obři“. To je chyba, protože ve smyslu řecké mytologie se jedná o „Giganty“, děti bohyně země Gaii. (Dzin01)
  • V seriáli je pár odkazov na Súboj Titánov (1981). V jednej epizóde môžeme vidieť meč, ktorý je vzorovaný rovnako ako Perseov meč a Boh Hefaistos tu má mechanickú sovu podobnú Bubovi, mechanickej sove z filmu. (Motinski)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama