Reklama

Reklama

Historias lamentables

Trailer
Španělsko, 2020, 126 min

Režie:

Javier Fesser

Kamera:

Alex Catalán

Hudba:

Rafael Arnau

Hrají:

Pol López, Itziar Castro, Athenea Mata, Gloria Ramos, Chani Martín, Laura Gómez de la Cueva, Matías Janick, Alberto Castrillo-Ferrer, Héctor Abad (více)
(další profese)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Po tom všem, co jsem pro tebe udělala, mě nevezmeš do lékárny?!“ - „Ne! A když Ayoub říká ne, tak ne!“ Chabý odvar Divokých historek? Ne tak docela! Pravda, hned první povídka Rayito není tím nejsilnějším nástupem kvůli slabšímu námětu, ale zachraňuje ji dobrý konec. Poučení? Nesnažte se zavděčit otci! Víc mě chytil Muž z pláže. Ne že by byl Bermejo, Pan systematický, lpící na pravidlech a zvycích, mou osobnostní kopií, ale…ano je. Měl mé sympatie a pochopení pro jeho zdánlivě „malá“ trápení. Ale hlavně to byla sranda. Poučení? Nedodržujte pravidla za každou cenu! Třetí povídka, Ayoubovy narozeniny, byla znovu zábava. „Přechcávačka“, v níž má žena nad mužem nakonec vždy navrch (tak jako v životě, ehm), s navíc dobrou pointou. Poučení? Neuklízejte zahradu tomu, kdo o to nestojí! A čtvrtá, Výmluvy, je zdaleka nejabsurdnější a nejnápaditější. Poučení? Nevěřte nikomu a ničemu! Všechny 4 povídky jsou mile ujeté. Ne tak zábavné, černohumorné a cynické jako Divoké historky, přesto stojí za zhlédnutí. Za mě solidní 4*. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pro mne doposud ten nejlepší zážitek s povídkovím filmem. Nejenže je každá povídka opravdu nápaditá a přirozeně vtipná, ale hlavně jsou všechny mistrně provázány hlavním příběhem o ztraceném autu. Jen těžko říci která povídka mne nakonec zaujala nejvíce, neboť je každá úplně jiná. Pokud bych však měl vybrat tu nejvtipnější, byla by to určitě ta s Výmluvami s.r.o. Největší problém s tímto žánrem obvykle bývá, že se v tom člověk nakonec ztrácí a už nechce poslouchat další historky pokaždé od nuly, ale v tomto případě , když jsem se poprvé podíval na hodinky, zrovna probíhalo finále. Čas při sledování vskutku utekl jako voda. 94% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ale áno, svetlé momenty to má. Hlavne vtipný tmavší spoluobčan s jeho vystupovaním a pohľadom na svet. Tiež fúzatý sympaťák na začiatku zažíva vtipné a šialené momenty. Drvivá časť stopáže ale nudí a behá vám mráz po chrbte z trápnosti "vtipov". Hudba nenapomáha filmu vystúpiť z rady španielskych komediálnych filmov. Dosť to pripomína série filmov - Agenti dementi a mnoho hercov je tu aj práve zo spomínaných filmov. Vyššie spomínaná snímka je ale omnoho zábavnejšia a prepracovanejšia. Škoda premárneného potenciálu. (23.10.2021) ()

radektejkal

všechny recenze uživatele

Historky "lamentables" podobně i "salvajes" jsou částí současné, tedy aktuální, povídkové literatury. Nebudu se jim věnovat jednotlivě i proto, že tvoří jakési rámcové povídky, jejichž rám se - jako je tomu v postmoderní literatuře obvyklé - na nic neodkazuje. Jejich vyjadřovacím prostředkem je černý humor smíšený s absurditou (mně lahodí spíše absurdní prvky). "Komediologové", kteří dokáží odlišit grotesku, hollywoodský humor, české "hlášky" či italskou slovní přestřelku, by se možná divili tomu, že oba španělské povídkové cykly považuji za nejen "nejhumornější", ale i za "nejcitlivější": příkladem by mohlo být setkání zabloudivšího člověka a psa, stejně jako nalezení ztraceného prstenu či starého auta. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako som tak sledoval Historias lamentables, ihneď som si spomenul na argentínske Relatos salvajes, ktoré boli praktický na rovnakej kompozičnej vlne ako tento španielsky súbor 4 poviedok. Keď to však porovnám, tak Argentínčania to zvládli oveľa lepšie. Na španielskom prevedení mi akosi prekážala tá neskonalá absurdita, do ktorej to bolo celé ladené. A pritom po scenáristickej stránke tie poviedky mali potenciál na to, aby to do toho absurdna padať nemuselo. Najviac sa mi páčila poviedka č. 4 o alibi na mieru, to bolo skutočne vybavené! Tie ostatné sa pohybovali kdesi na hranici priemeru. Dávam 3*, ale ani o tých nie som až tak úplne presvedčený... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama