Reklama

Reklama

Zombi Holocaust

  • Itálie Zombi Holocaust (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zombie! Kanibalové! Šílený vědec! Tento film má vše, co správný fanda hororu potřebuje štěstí. Malý, zdánlivě idylický ostrov kdesi ve východní Indonésii se stává dějištěm strašlivých událostí. Šílený doktor O´Brien zde ve svých laboratořích provádí nelidské pokusy s nevinnými domorodci i jejich mrtvými těly. Situace se vyhrotí po příjezdu čtyřčlenné expedice, pátrající po tajemném božstvu zvaném Kito. Vše směřuje k nevyhnutelnému střetnutí zombie s kanibaly! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

Radko 

všechny recenze uživatele

Márnica. Ktosi kradne mŕtvolám končatiny. Neskôr sa ulakomí na srdcia. Vrchný lekár nechce do toho zaťahovať políciu, obávajúc sa o stratu dobrého mena ústavu. Krutosť záhadných zohaviteľov tiel sa však stupňuje. Nakoniec sú muži zákona povolaní. Príčinu sa snaží zistiť aj lekárka a antropologička. S jej pomocou sa podarí prísť na stopu záhadnému kultu. Sídli na jednom z indonézskych odľahlých ostrovov. Obýva ho divoký kmeň, ktorý nemá rád votrelcov. Donedávna šlo o kanibalov. Ideálna premisa pre film so špičkovým názvom. Evokuje ním totálne vyhladenie a život po smrti. Dej samotný k tomu pridáva aj konzumáciu ľudského mäsa, očí a vnútorností. Ďalší dej je zbytočné rozoberať. Kto chce pozrie si. Neprehlúpi, gore efekty sú spolu so ženskou nahotou výživné. Masky a zvuky zombíkov komicky strašidelné. Zaujímavosťou bol posunutý vzťah živých mŕtvych, ktorí sa v 99% zombie filmov správajú ako spomalené kreatúry, vôľou absolútne odtrhnuté od akejkoľvek reťaze. S výnimkou reťazovitej túžby po krvi živých. Tu plnia úlohu užitočných a na slovo poslúchajúcich pomocníkov ich stvoriteľa - šialeného doktora. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavej horurek, kterej sice neni dvakrat strasidelnej, ale aspon tu neni nouze o krev a vnitrnosti. V podstate od zacatku do konce se tu tahaj streva a zerou organy, na druhou stranu, neni zde nic skutecne originalniho, ale aspon je tu toho hodne. Jinak cely je to takovej slepenec mezi Cannibal holocaust a Zombi 2, pricemz nejdriv mame Cannibal a kdyz uz to zacne bejt po nakejch 50 minutach unavny, objevi se zombici a film razem zacne pripominat Zombi 2. Co se tyce masek zombiku, jedinej rozdil mezi nima a domorodcema je v tom, ze maj na sobe par roztrhanejch hadru a pytel uspinenej od blata na hlave. Moh bych filmu vytykat neoriginalitu, spatny masky zombiku, nic moc herecky vykony, nic moc hudbu atd., ale neudelam to, protoze film v podstate splnil moje ocekavani a je se docela dobre bavil. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte mezi fanoušky špatných filmů, budete se stoprocentně bavit. Příšerná, řekl bych "edwoodovská" režie, křečovité dialogy, příšerné "herecké výkony"(v tomhle ohledu vyniká zejména černošský herec s uměleckým jménem Dakar, ve Fulciho Zombi 2 hrál doktorova pomocníka Lucase, tady opět stejnou postavu, tentokrát se jménem Moloto). Gore efekty nejsou špatný, hlavně je jich hodně a nemusí se na ně dlouho čekat. Jinak podobnost s Fulciho Zombi 2 je do očí bijící (stejné hlavní postavy - dvě ženský a dva chlapi, blonďák a vousáč,stejný podivinský lékař a jeho černošský pomocník (Dakar :o))) juchů!), podobný scenář, točilo se na úplně stejném místě), ale není překvapivá, vzhledem k tomu, že na tom dělali stejní producenti a stejní tvůrci make-upů a speciálních efektů. Celkově vzato, bylo to tak špatný, že jsem se u toho slušně bavil. Víc, než u Fulciho "bratříčka", ačkoliv ten je samozřejmě filmařsky o dvě třídy výše. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Ano, rozumy takových chytráků, jako je POMO opravdu u zombie hororů velmi potřebujeme, ale k filmu. Ten jako by si vzal to nejlepší ze všech tradičních italských kanibal hororů a zacpal nám hubu neuvěřitelnou náloží vnitřností, vražd a krve. Zároveň si snímek značně pohrává s již zmiňovanou zombie tématikou, avšak velmi neefektním způsobem, na jaký u italské produkce rozhodně zvyklý nejsem, a tím jsou až hanebně špatné masky a nepřirozené a proměnlivé pohybování zombies. Navíc, opravdu velice slušně rozjetý a napínavý příběh, zhruba po hodině dění začíná upadat místo očekávaného grandiózního finále. Také hudba je tu o něco slabší, než bývá u tohoto druhu italského filmu zvykem, ale i tak je dost dobrá, dost možná, že je jen nevhodně laděná. Nebýt nešt'astně průměrné poslední čtvrthodiny, dal bych 4 hvězdy. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nostalgická jazda džungľou, ktorá každou minútou evokuje všetky nechvalne známe talianske gorefesty z kraja 80s. Masky sú horšie ako povedzme v Zombi 2, nemá to presah ani atmosféru, alebo sociálny podtext kanibalských flákov. Ani natočenie nie je tak parádne ako u Fulciho. Ale ... Hudba je skvelá, gore fantastické, Alexandra Delli Colli úchvatne sexy a vôbec, každý fanda early 80s talianskych splatterov a rýchlodabingových VHS peciek tu bude drvivo nostalgicky ihneď doma. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy asistent Toran (Roberto Resta) vyskočí z okna, se při dopadu oddělí ruka z figuríny imitující jeho tělo. V následujícím záběru, kdy Toran umírá, má ovšem obě ruce v pořádku. (masekjc)
  • Film obsahuje minimálně dvě scény z legendárního zombie hororu Zombi 2. Objeví se zde i stejné exteriéry a herci ze jmenovaného filmu. (folklorman)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama