Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Turner je internetová celebrita s miliony sledujících na vlastním kanálu „Únik z reality“. Často natáčí živá videa a všechno zveřejňuje na Youtube. Na oslavu desátého výročí svého kanálu se Cole, jeho přítelkyně Erin a přátelé Dash, Samantha a Thomas vydali do Moskvy, aby se zúčastnili únikové hry, kterou Dash zorganizoval s pomocí Alexeje Koslova, bohatého ruského Coleova fanouška. V Moskvě se setkají s Alexejem a stráví večer v pochybném klubu. V den spuštění hry vezme Alexej Coleův telefon a připojí ho k sledovacímu systému, aby jej mohl živě vysílat pro jeho fanoušky. Alexej varuje skupinu, že úniková místnost je extrémní a nepředvídatelná. Co je reálné? Jak přežít a uniknout? (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (85)

Aurus 

všechny recenze uživatele

10/10. Tento film jde popsat jedním slovem a to Perfektní. Tento horor se sice inspiroval Saw a Úniková hra ale i tak to je prostě perfektní horor a thriller zároveň. Film si 55% prostě nezaslouží, zaslouží si minimálně 85%. Příběh je perfektní, postavy jsou neuvěřitelně sympatické, hudba je výborná, atmosféru tento film má solidní, napětí je zde hodně časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. A ještě zmíním pasti a hry které jsou hodně kreativní a ten konec který jsem nečekal. Za mě prostě perfektní. ()

septic 

všechny recenze uživatele

největší vliv měl očividně Escape room (vykrádat sám sebe, to se často nevidí), Hostel, The game a povídka Sick room z Cradle of Fear. Ze všeho to má vypreparováno to nejlepší, ale každé z témat je tak hrozně moc osekané, že ty jednotlivé části nemají žádnou funkčnost a do celku nezapadají. Není to úplně průser, ale rozhodně tomu nepřidávají úplně bezcharakterní herci. Ač jako odpůrce virálních témat, tady mi to ani nevadilo. Americké vyobrazení Ruska je zhruba stejné jako v Hostelu Slováci. Hudební podkreslení chabé, dokonce i v závěrečných titulkách. Gore víceméně nulový, ale vzhledem k závěru ospravedlnitelné ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně nejlepší "únikovka", kterou bych si klíďo zopakoval v kině. Follow Me, mi připomenulo jak SAW (pasti a úkoly) tak HOSTEL (mučení). Prostředí a atmosféra vězení bylo naprosto dokonalé, nechybělo napětí, jen škoda, že už tady nedošlo k nějaké šťavnaté smrti (nepočítám hledání klíče v břiše mrtvoly, ale scéna to byla skvělá) a jelikož jsem rozmazlený, tak i mučení za mě mohlo být brutálnější, když už teda + tu chyběla nějaká čuňačinka, pěkných holek na párty bylo dost =) Finále (trošku inspirace ve slavném Thrilleru s Douglasem) jsem neprokoukl, nebo spíš jsem ani nechtěl, protože sledování jsem si užíval, relaxoval a bylo mi v celku jedno kdo, co a proč, takže jsem byl mile překvapený, jak to vlastně celé skončilo. Jo, za mě paráda, krásná čtyrečka. (483. hodnocení, Full HD) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno to bude vyzerať divne, no mňa "Follow Me" absolútne nenadchlo. A môže za to najmä fakt, že ide o skutočne príšerne napísaný film, ktorý nemá jedinú originálnu kosť vo svojom tele. Nevadí mi, že film má byť Escape Room. Vadí mi fakt, že celý film je niečo, čo už sme spracované mali a buď to bolo urobené lepšie, alebo to aspoň malo nejaký náznak nejakej kreativity. Vnútorne som si to zhodnotil, že keď si dáte dokopy filmy ako sú "Escape Room", "The Game" a "Fear Inc.", tak tu máte výsledok. Možno je tam zakomponované ešte aj niečo zo "Saw". Bohužiaľ každý zo spomínaných filmov svoje robotu spracoval lepšie a vedel nejakým spôsobom nechávať ma v napätí. Zachytil som tu v komentoch, že mnohých prekvapil záver. Mňa úprimne nie. Nebudem hovoriť čo sa stane, no položte si aspoň otázku - "Koľko toho vlastne reálne vidíte sa diať?" Film sa snaží byť inteligentnejší než v skutočnosti je a toto je výsledok. A ak už aj chceli ísť tou cestou, ktorou sa film rozhodol, mohli to spracovať o niečo inteligentnejšie. Je cesta ako sa to dalo a možno veci nemuseli dopadnúť tak ako dopadli. Lenže úprimne neviem čo si daná osoba z toho všetkého sľubovala? Viem, že chodím okolo horúcej kaše, no ťažko sa mi o tom hovorí ak nechcem dávať na film spoilery. A keď film uvidíte, tak tomu porozumiete. Štve ma, že som to dokázal predpovedať, štve ma, že náš hlavný hrdina má strašne veľa spoločného s hlavným hrdinom z filmu "Fear Inc.". Vnútorne mám pocit, že práve ten sa stal hlavným zdrojom inšpirácie pre tento film. A úprimne ani to nebol veľmi dobrý film. Nemyslím si, že je to to najhoršie čo som kedy videl. Povedal by som, že Holland Roden je celkom v pohode a film má niekoľko schopne spracovaných momentiek a vie byť miestami vizuálne celkom grafický a silný, no scenár je pre mňa skutočne bieda. Podľa mňa otrasne napísané. Hodnotenie: D ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Novodobá variace na moje milovaný Fincherovo masterpiece The Game. Bohužel v tomhle případě se karty odkrývaj po většinu času až příliš a někdy je to tak průhledný, že hlavní postava by musela být po menší lobotomii, aby nevěděla, o co tu jde. Škoda ... kdyby se ta pointa udržela na uzdě jako v originálu, mohlo to dopadnout o moc líp. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Dom, v ktorom sú protagonisti uväznení, je ten istý, čo sa objavil vo filme V/H/S (2012), v shorte, kde TI West dokáže svojim novým okom vidieť ducha. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Moskve (Rusko). Natáčalo sa od 29. augusta 2018 a skončilo 1. októbra 2018. (Arsenal83)
  • Do závěrečných titulků je vloženo ještě několik scén. (pornogrind)

Reklama

Reklama