Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

anli 

všechny recenze uživatele

Seriálový kousek z produkční dílny Stevena Spielberga,který je opravdovou a klasickou sci-fi podívanou s velmi dramatickým dějem.Skvělý scénář,který začíná na konci druhé světové války a perfektně propojuje časovou osu až do současnosti,je opravdu velmi dobře napsaný a nemá žádná výrazná hluchá místa.Režijní tým se také drží vysoko nasazené laťky a produkční nápady a vedení Spielberga jsou cítit na míle daleko.Vizuálně je film opravdu skvělý(samozřejmě na televizní úrovni) a mimozemské tajemno je opravdu cítit všude.Filmů a seriálů s mimozemskou tématikou je hodně,ale jen několik je jich takhle dobrých a opravdu napínavých až do konce.K tomu si přidejte skvělé herce(Dakota Fanning je opravdu úžasná a ještě o ní uslyšíme),výbornou hudbu a máme tu opravdu skvělou scifárnu.Osobně mám tenhle seriál moc rád,nejen pro tu tématiku a skvělé zpracování,ale také není nijak zbytečně natahovaný a taky je skvěle natočený.Ano,seriál má hodně postav a zabírá poměrně velkou časovou osu,takže pro někoho to může být chaos,ale já se v něm orientoval bez problémů a opravdu jsem si to užil.Dávám jasných 90%. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

První díly byly skvostné, plné napětí a nového a toužili jste si pustit další díl, aby jste nasáli, co možná nejvíc informací. Bohužel někde za polovinou se to zlomilo a úroveň napětí a touhy šla velmi nízko. Jakmile jsme se v časové lince zasekli a sledovali jsme "přítomnost", tak to najednou ztratilo svoji sílu a táhlo se to a loudalo.. A jak se blížil konec, tak jsem pořád čekala nějaké rozuzlení, nebo něco velkolepého, ale dočkala jsem se tak akorát slzavého údolí. Jedno však bylo velmi nadprůměrné a sice malá Dakora Fanning! To děvče je neskutečně citlivé a herecky nadané. Jí jsem teda věřila všechno. Ale její seriálová matka mě vytáčela svým hysterickým projevem (uznávám, že to po ní režisér možná chtěl).. ()

Reklama

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Citujúc klasika: "ODPAD JAK OČI !". Spielberg si evidentne povedal, že dokáže vyprodukovať kult ala AKTY X a zároveň nadviazať na svoje BLÍZKE STRETNUTIA. Vo výsledku ale produkčne zastrešil paškvil korunovaný dementnými komentármi Dakoty Fanning, ktoré musia zožrať nervy každého súdneho mimoz ... ehm, človeka. Technická poznámka: Táto séria je z produkcie štúdia Dreamworks a nie HBO ako tvrdí užívateľ -dRaGoN-. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kvalitná televízna séria, ktorá ale pravdepodobne zaujme len fanúšikov sci-fi. Občas sa film sústreďuje veľmi na dialógy a vysvetlenia, čo mu uberá na tajomnosti a napínavosti. Chválim hlavne hudbu, ktorá síce nieje od Johna Williamsa, ale je rovnako´´ williamsovská´´ , ak nie viac. Ako celok je to nadpriemer s krásnym a dojímavým ´´E.T.ovským´´ koncom. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál z produkce strýčka Spielberga nezapře svou košatou rozvětvenost děje, nad kterou strávili géniové scénáristi nejednu probdělou noc. Tato série má navíc své tajemné vizuální kouzlo, málo seriálů vypadá jako Uneseni. Další plus bylo sledovat herecké začátky Dakoty Fanning. Pro fanoušky UFO a mystery jasná volba. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Příběhy o únosech a zpozorování UFO se zakládají na opravdových příbězích lidí, kteří věří na mimozemšťany. (HappySmile)
  • Ve třetím díle zkoumá Owen Crawford fotografii neznámého manželského páru, který byl unesen mimozemšťany. Tento obrázek je skutečná fotka Betty a Barneyho Hillových, kteří se na začátku 70. let proslavili, když se při hypnoterapii údajně odhalilo, že byli uneseni vetřelci. (HappySmile)
  • Seriál se odehrává v období od srpna 1944 do prosince 2002. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno