Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když to dávali před pár lety na čétéčku, těšil jsem se na každý díl. Také to byla nejstrašidelnější věc, kterou jsem znal. Myslím, že je to dost dobrý seriál i když nepracuje se žádným originálním nápadem. Nejvíc se mi vybavuje ten díl s Dakotou a ufounama, kteří tu měli moc pěknou podobu. Steven Spielberg prostě umí všechno a mě to moc bavilo. Rozhodně je to velmi pěkný a napínavý seriál. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po pravdě je to spíše na 3 1/2 hvězdičky. Seriál se sice tváří originálně, ale o setkáních s mimozemšťany už bylo natočeno hodně filmů (jak níže podotýká willis) a ještě hodně jich natočeno bude. Technicky je to dobře zvládnuté, scénáristicky už to není velká sláva, ale hlavní věc, kterou bych tvůrcům vytknul je to, že během 6-7 dílů přeskákali období cca 50 let a nedali tak divákům žádnou šanci zvyknout si na postavy a zkusit se s nimi nějak "sblížit". Ono to jde dost těžko, když každý další díl začíná titulkem "o 10 let později" a z malých dětí jsou najednou skoro dospělí, jejich rodiče jednou nohou v důchodu a v ději je 10 nových významných postav... Nejzajímavější mi přišel díl odehrávající se na Aljašce při archeologických vykopávkách - stylově i atmosférou byl nejblíže slavným Aktům X. Teď už jen doufám, že nikoho nenapadne natočit další série, neboť tento trend dokázal spolehlivě zlikvidovat počáteční alespoň slušnou úroveň drtivé většiny seriálů. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Po filmarskej stranke to veru ziaden zazrak nieje. Patos, omielanie tych istych klise, vyrazne kolisava kvalita, ci podaktore komicke masky a efekty. Kladom serialu je vsak jeho obsiahlost. Serial ma naozaj obrovsky casovy zaber a odohrava sa na pozadi skutocnych historickych udalosti co mu dodava na uveritelnosti. A iked je to fikcia, je zalozena na najznamejsich dohadoch a informaciach, ktore sice nikdy neboli dokazane, no akosi ani vyvratene. Takze ked odhodime vsetku tu klisovitost, mohli by sme si dokonca povedat, ze takto nejak sa to mohlo skutocne udiat. To je najvacsim kladom. TAKEN vas minimalne donuti na temou UFO trochu viac porozmyslat. A aj to sa pocita. (6.5/10) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný seriál, jehož největší slabinou bylo zběsilé tempo první poloviny. Životnost herců tu byla někde mezi jedním a dvěma díly a občas jsem měl problém s orientací. Hlavní hrdinkou ale byla dívka Allie a tvůrci zřejmě spěchali k jejímu narození. Akta X z Aljašské epizody koukala tak silně, že jsem skoro čekal známou dvojku z FBI. Docela dobří byli i herci ve většině důležitých rolí – s výjimkou fanatičky Heather Donahue celkem neznámé tváře. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle téma mám moc rád. Už když německý ufolog Michael Hesemann ve své knize podotknul, že sám S.Spielberg se chopil projektu zfilmování všech doposud známých faktů, mé srdce zaplesalo. Unesená letka za II.světové války, Roswell, tajné laboratoře,únosy lidí. Touha ZHLÉDNOUT vše, o čem jsem doposud jen četl byla veliká a celý projekt předčil mé očekávání. Spousta lidí NÁS může považovat za blázny, přesto když si odmyslí podtext, můžou sledovat řemeslně odvedený scifi seriál. Všechny ,,fakta“ zabaleny do osudů tří rodin, se skvělou D.Fanning , která tomu všemu dává takový lidštější rozměr. A všichni, kteří nevěří a nehledají odpovědi na otázky typu – proč jsou tady?, by se stejně měli podívat za ucho, jestli tam náhodou nemají značku. Náhoda je totiž blbec..... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Příběhy o únosech a zpozorování UFO se zakládají na opravdových příbězích lidí, kteří věří na mimozemšťany. (HappySmile)
  • Postava Allie Keysové byla časopisem TV Guide zvolena jako 16. největší sci-legenda. (HappySmile)

Reklama

Reklama