Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický predstaviteľ akčnej kriminálky v 80. rokoch minulého storočia. Dejovo len priemerné, zato však snímok vyťažil maximum z réžie a z hereckého dua M. Douglas - A. Garcia. A po rokoch už môže divák pamätník ťažiť aj z nostalgickej atmosféry toho obdobia. Nič prevratné, ale nebola to ani strata času. 65/100 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Takže co to tu máme? První film Michaela Douglase od Wall Street, na který se čekalo 2 roky. Hudba Hanse Zimmera, nominace na Oscary v kategoriích Best Sound a Best Sound Editing. A přesto je to takovej krásnej osmdesátkovej trash. S dabingem Jiřího Štěpničky dokonce vysloveně komfortní film plný asociací na bezstarostnou VHS éru. Mraky žánrových stereotypů, všechno je krásně tvrďácký, černobílý a pohodový. Motorky předou, ženský maj trvalou... Narativ se dokonce vrací k japonské mstě za Hirošimu. Akorát dneska už se to nedá brát vážně ani omylem. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Na úvod sa musím priznať, že som netušil, že to natočil Ridley Scott. Chýbali tu jeho obvyklé filmárske črty, ale k filmu. Páčil sa mi, aj keď mám jednu výhradu. Na svoju pomerne veľkú dĺžku obsahuje film niekoľko vyložene nudných pasáží. Inak sa jedná o výborné akčné krimi s kvalitnou dvojkou Douglas-Garcia. Určite sa na to ešte niekedy chcem pozrieť a ak mám pravdu povedať dlho som sa rozhodoval medzi *** a ****, takže opäť volím kompromis ***a 1/2. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Ukázkově xenofobický a rasistický film 80. let. Z Japonska si to bere sotva texturu, o jakémkoli pochopení nebo aspoň vykreslení tamní kultury nemůže být řeč. Douglas je zcela nesnesitelný a komický, ať už má na hlavě helmu nebo ne. Důkaz toho, že Scott se rozhodl vytřískat z vizuality Blade Runnera i poslední zrnko. Marně. Ten film je podobně hnusný jako Black Hawk Down. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Čisté navázání na Pollackovu Yakuzu v dalším americkém zářezu do kultury japonského podsvětí - který stejně jako ta Yakuza vůbec není špatný. Ridley Scott si ve svém tehdy slabším období vybral světlejší chvilku, a ponořil se do Tokijské tmy a neonů spolu s ukrutně cool Michaelem Douglasem, a zůstala za nimi jen hromada rozstřílených mrtvol. Nemazali se s tím vůbec, z počáteční kriminálky se rychle přejde do akčního revenge movie, kde místo hrdinů mluví spíš jejich brokovnice. Až mě překvapuje jak moc tenhle film zapadl - zapomenutí si nezaslouží. 8/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama