Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

tron 

všechny recenze uživatele

V 70-tych a hlavne v 80-tych rokoch to bolo s Ridleym Scottom všelijaké. Hoci stvoril kulty VOTRELEC a BLADE RUNNER, nakrúcal zároveň i vyložene premárnené záležitosti. Napríklad čudnú rozprávku s Tomom Cruiseom (!) LEGENDA. Japonská kriminálka o ČIERNOM DAŽDI sa na nič nehrá a je solídnou, hoci dosť rutinnou stávkou na istotu. Ak nečakáte viac než troška akcie a štipku napätia v nápaditých ázijských kulisách (s jemnou pomocou tentokrát akosi nepríliš sa snažiacich hercov Michaela Douglasa a Andyho Garciau, ktorý vytvorili bohužiaľ nie príliš presvedčivú policajnú buddy dvojku). ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní detektivka se skvělým Michaelem Douglasem (který se mi zamlouvá od dob Fincherovi Hry čím dál víc), poutavá svým zpracováním (hlavně parádní kamerou, za kterou seděl De Bont), působivou hudbou od Hanze Zimmera a v poslední řadě vcelku dobrým dějem. Všechna tyhle pozitiva zabijí jedno velké ALE a sice, že to Scott natočil zbytečně zdlouhavé. Kdyby se ve filmu vypustily některé zbytečné dialogy, vůbec bych se nezlobil. Jinak je to vcelku solidní záležitost, na kterou se časem možná zase rád podívám. 75% ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivní akčnárna z osmdesátých let, někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Ale už jenom díky Scottovi režii, skvělému Douglasovi je to přece jenom blíže k těm čtyřem. A to přirovnání k Poslednímu skautovi docela sedí. Oba tyto filmy patří do takového specifického žánru, který zmizel stejně rychle jako se objevil a dal by se nazvat takovým filmem noir konce 80. a začátku 90. let. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak na týhle kriminálce se vydatně podepsal zub času.Rádoby drsná a temná krimi má díry ve scénáři dlouho zrajícího ementálu a místy působí až nechtěně parodickým dojmem.Tenhle film jsem nikdy moc nemusel a dnes sem si ho po letech připoměl,no film dobrý leda na to,abyho dávali uprostřed noci na Baranndově.Těžko uvěřit že ho režíroval Ridley. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna, kedy ide Michael Douglas na motorke po New Yorskom moste a v pozadí sú veže World Trade Center pri západe slnka a s absolútne skvelou piesňou, ktorá sa do toho celého veľmi hodí, patrí medzi moje najobľúbenejšie filmové scény celkovo. Navodí to takú atmosféru, že by to rovno aj mohlo skončiť po tej scéne a aj tak by to bolo majstrovské dielo. V podstate sa dá aj napísať, že je to jeden z mojich najobľúbenejších filmov 80/90.tych rokov. Skvelí Michael Douglas a Andy Garcia si skvele sekundujú a musím povedať, že snímka je (alebo pre mňa bola) dosť emotívna a smutná. Jeden z najlepších Thrillerov všetkých čias. Ono sa veľmi nieje čo čudovať - režíroval to Ridley Scott, ale i tak ma prekvapuje tak málo tu prítomných hodnotení a fanklubu filmu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama