Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: No ale ono to je dobrý. S rostoucím věkem chápu i toho odulého Machaela Douglase, řešícího rovnátka a školné pro dceru. A super kamera.Závěrečný masakr na blátivé "vinici" patří mezi nejzajímavější osmdesátkové špinavé akce. ------ Hodně slabá ani skoro ne akčňárna od režiséra, jenž měl v té době na svém kontě už Blade Runnera a Vetřelce. Obtloustlý Michael Douglas působí jako by se měl každou chvíli sesypat. Fakt špatný casting. Akčních scén je pomálo a ničím nevynikají. Zápletka hodně ohraná. Jen výprava celkem jde. Slabota. Lehce zaměnitelné a právem zapomenuté béčko. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

znáte to... mlžný opary se povalují po neonových logách předních zaibatsu, technický světlo probleskuje mezi roletami, větráky rozmělňují oblaka kouře, od nabroušených katan jiskry odlétají, vlahá špína přízemních tržišť si to dává s chladem naleštěných vyšších pater a i ty ranní rozbřesky v sobě mají něco temného... po letech prostě musím zvýšit na 4, ty obrázky jsou bezkonkurenční ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si připomněl jeden starý , perfektní film!Tento film mně upoutá vždy už od sámého začátku , když Michael Douglas jede na motorce a hraje skvělá písnička I'll Be Holding on od Grega Allmana tak já sem naprosto uchvácen.Jenže pak přijde na řadu velmi dobrá zápletka a já jen sleduji a jsem uchvácen i nadále , ale opravdu od začátku až do konce , kde je velmi zajímává, ale moc dobrá rvačka v blátě.Michael Douglas hrál v tomto filmu opravdu dobře a tato role poldy , který se musí vrátit domů ( z Osaky do New Yorku ) se ctí a za každou cenu chytnout padoucha , mu padla až moc dobře.A hudba od Hanse Zimmera, to je prostě nádhera!!Tento film ja silně nadprůměrný a je škoda , že takový to film, se už nikdy nepodaří natočit !! Tento film doporučuji . ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce evidentní produkt akčně-kriminálních osmdesátek. Dost dobře nechápu, proč se tehdejší superhvězda Douglas sešel s Ridleym Scottem právě u tak tuctového námětu, který jejich kariéru nemohl nijak obohatit. Ale nemůžu jenom kritizovat, na to je Scott příliš zručný režisér, který si pohrává s atmosférou a hlavně má kliku, protože Hans Zimmer (zdaleka ne naposled v kariéře) zachraňuje svou kompozicí celý film. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplne neznámy snímok s mladším Douglasom. S motorkou síce nie je ktovieaký presvedčivý, ale mierne vyšinutého blázna s veľkými sklonmi k antidisciplíne a antirešpektu k autoritám zahral bravúrne. Kriminálna zápletka zasadená do Japonska má gule, aj keď by som si v takomto prostredí viac prial ručno-nožné súboje ako len tie strelecké. Takakura tiež veľmi nezaostáva, ale takú persónu ako Wakajama (vlkosamotára znalí vedia, o čom rozprávam) som tu veru nečakal. Zimmerova hudba sa spolupodiela na dobrej atmosfére filmu. Aj keď pár logických nedostakov sa tu nájde, aj Garcia je slabší, vyhráva ukážkový vizuál a atmosféra. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama