Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak na týhle kriminálce se vydatně podepsal zub času.Rádoby drsná a temná krimi má díry ve scénáři dlouho zrajícího ementálu a místy působí až nechtěně parodickým dojmem.Tenhle film jsem nikdy moc nemusel a dnes sem si ho po letech připoměl,no film dobrý leda na to,abyho dávali uprostřed noci na Baranndově.Těžko uvěřit že ho režíroval Ridley. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Takže co to tu máme? První film Michaela Douglase od Wall Street, na který se čekalo 2 roky. Hudba Hanse Zimmera, nominace na Oscary v kategoriích Best Sound a Best Sound Editing. A přesto je to takovej krásnej osmdesátkovej trash. S dabingem Jiřího Štěpničky dokonce vysloveně komfortní film plný asociací na bezstarostnou VHS éru. Mraky žánrových stereotypů, všechno je krásně tvrďácký, černobílý a pohodový. Motorky předou, ženský maj trvalou... Narativ se dokonce vrací k japonské mstě za Hirošimu. Akorát dneska už se to nedá brát vážně ani omylem. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Yakuzácky zlosyn zaistený pre vraždu a lúpež v USA má byť prevezený späť do Japonska. Sprievodcov mu robia policajti, ktorí ho zadržali. Po prílete si ho preberie tamojšia polícia. Policajti si spokojne mädlia ruky, tešiac sa na posedenie s prítulnými gejšami. Z tohto nadšenia ich veľmi skoro vyvedie iný, tentoraz pravý japonský policajt. Výtvarne skvelo riešený film, kde väčšina scén sa deje v šere, tlmenom dennom či nočnom osvetlení, parách unikajúcich z rôznych potrubí. Prostredie pretechnizovaného japonského veľkomesta a jeho okrajových štvrtí je zobrazené veľmi priliehavo. Dejovo konvenčná krimi o naháňaní zločinca, pomste a snahe o nápravu pošramotenej povesti. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

absolútne priemerný krimi-thriller. od prepadu do nižšieho hodnotenia ho zachraňuje scott a jeho nesporný vizuálny talent (hlavne v druhej polovici filmu, väčšina záberov vyzerá ako pohladnice). filmu ani príliš nepomáha douglas, ktorý tu je dosť nesympatický a pôsobý dojmom strašne namysleného frajera. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott se po dvou slabších kouscích zase začal drápat vzhůru. Vzal v té době velmi populárního Douglase, navlékl jej do černé a odjel do Země vycházejícího slunce, jen tentokrát bez toho slunce. Je to temné, špinavé, vlhké. Taková možná trošku vzpomínka na Blade Runnera. Musím říct, že poprvé mě to moc nechytlo, ale druhá projekce hlásí že je to v pořádku. 75% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)
  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)

Reklama

Reklama