Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

nash. 

všechny recenze uživatele

Na to, jaké s tím dělal Scott drahoty a kolik filmového materiálu přitom spotřeboval, je výsledkem jen průměrná a také místy až nudná krimihistorka plná dobových klišé a Japonska, které však nehraje v příběhu velkou roli. Úplně stejně by se to všecvhno mohlo odehrávat v tradičním LA. Nesedl mi Douglas, nesedla mi Kate Capshaw, nesedl mi Černý déšť. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplne neznámy snímok s mladším Douglasom. S motorkou síce nie je ktovieaký presvedčivý, ale mierne vyšinutého blázna s veľkými sklonmi k antidisciplíne a antirešpektu k autoritám zahral bravúrne. Kriminálna zápletka zasadená do Japonska má gule, aj keď by som si v takomto prostredí viac prial ručno-nožné súboje ako len tie strelecké. Takakura tiež veľmi nezaostáva, ale takú persónu ako Wakajama (vlkosamotára znalí vedia, o čom rozprávam) som tu veru nečakal. Zimmerova hudba sa spolupodiela na dobrej atmosfére filmu. Aj keď pár logických nedostakov sa tu nájde, aj Garcia je slabší, vyhráva ukážkový vizuál a atmosféra. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Dejme vzpomenout Brucovým Smrtonosným pastím, Slyovým Rambům či třeba Arnoldovu Komandu... I Douglas v letech osmdesátých uměl zatočit s pár parchantama a vysolit u toho i nějakou tu drsnou hlášku! Režie Ridley Scott, hudba Zimmerova a pletka s Yakuzou, to přeci nemůže nebavit. Ovšem i přes dobrý výkon Michaela jsem moc rád, že se sundal z dráhy akčního herce, protože dnes se težko hledá lepší herec devadesátkových thrillerů, než je právě ON! 75% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli jsou horší dva buranští Američané v Japonsku, nebo Japonci, kteří bez těch dvou nejsou schopni nic vyšetřit... Douglas i Garcia mě svou suverenitou opravdu hodně štvali, a fandil jsem Japoncům, kteří se před těmi Američany stejně vždycky sehnuli...Takže z pohledu scénáře je to velká bída. ALE - vizuálně je to Scottův druhý Blade Runner! Neony, kouř, fantastické svícení připomínající už zmíněné scifi a film noiry. Krom toho parádní důraz na industriální krajiny, které se stávají hlavním leitmotivem většiny filmu. Prostředí je vykresleno spíš jako koláž a chaos prvků, není tu důraz na konkrétní monumenty, které by jednoduše popsaly Japonsko. Hlavní důraz se klade na atmosféru, a každý záběr se tomu podřizuje. Je to potvrzení, že Ridley Scott je spíš obrazový než příběhový režisér, a také, že v 80.letech byl prostě na vrcholu. Za ty krásné obrázky 4 hvězdičky a rád se podívám znovu. Za příběh by to byly tak 2. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná slabota. Macho Douglas by si neškrtl jako polda ani v USA, natož Japonsku. On je ostatně celý film hodně nelogický - třeba na začátku si přebírá jedno dítě, a pak po něm není ani vidu, ani slechu. V Japonsku se sice nedomluví, ale nikdy nezabloudí, vždy ví, kam jít. Spisy japonské policie prolítnou raz dva, jedno že jsou psány právě japonštinou. Mafiáni pořád okolkují, i když mají sto příležitostí se jich zbavit... Bral bych to, kdyby šlo o film s Van Dammem nebo Seagalem, ale u velké produkce, Ridleyho Scotta a Douglase? No tak! Pár hezkých kameramanských záběrů, ale to je asi tak všechno. Film naprosto bez napětí, bez zajímavější a hlubší linky (třeba ve srovnání s Rokem draka) a s naprosto plochými postavami - včetně té čínské herečky, kterou vzali pro japonský film kdoví kde. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)
  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)

Reklama

Reklama